פוסט מס' 481. עָלִיזָה ומִיכָה שָגְרִיר – שניהם ז"ל. פוסט מס' 481. כל הזכויות שמורות. הועלה לאוויר ביום שני – 9 במארס 2015.
פוסט מס'481.
הערה 1 : הבלוג על תכולתו כפוף לזכויות יוצרים . חל איסור מפורש להעתיק את הטקסטים והתמונות ואף לא לאגור אותן במאגרי מידע שונים לשימוש מכוון ו/או מזדמן מאוחר יותר . האינטרנט איננו מוסד תקשורת פרוץ וגם לא אכסניית מידע שפתוחה למפרי חוק. גם עליו חלים זכויות יוצרים.
הערה 2 : הבלוג איננו מופק, נכתב, ונערך למען מטרות רווח כספי, ו/או לטובת רווח מסחרי, ו/או לצורכי פרסום אישי. כל הזכויות שמורות לחוקר, הכותב, ו-המחבר יואש אלרואי.
—————————————————————————————————-
פוסט חדש מס' 481 : הועלה לאוויר על ידי ביום שני – 9 במארס 2015. כל הזכויות שמורות ל-חוקר, ה-מחבר, ו-הכותב יואש אלרואי.
—————————————————————————————————-
מִיכָה שָגְרִיר ז"ל (2015 – 1937) הבלתי נשכח הלך לעולמו לפני כחודש. רעייתו עַלִיזָה שָגְרִיר ז"ל הבלתי נשכחת נרצחה בפיגוע טרור ב-פאריס לפני 35 שנים ב- 1980.
פוסט מס' 481. כל הזכויות שמורות ליואש אלרואי.
טקסט תמונה : 2003 – 2002 . אנוכי בתום 32 שנות שירות את הטלוויזיה הישראלית הציבורית – ערוץ 1 ואת רשות השידור. עזבתי בטריקת דלת לאחר שממשלת ישראל בראשות אריאל "אריק" שרון ז"ל עשתה מעשה מופרך ומינתה בקיץ 2002 את יוסף בר-אל לתפקיד הרם של מנכ"ל רשות השידור. באוקטובר 1998 (לאחר שובי מה- WBM ה-1 שנערך בסידני – אוסטרליה לקראת שידורי הטלוויזיה והרדיו של אולימפיאדת סידני 2000) התחלתי לחקור ולכתוב את הסדרה רבת ה- היקף ועבת כרס בת 13 ספרים שעוסקת בקורות הטלוויזיה בעולם ובארץ בשנים 2014 – 1884, ואשר הענקתי לה את השם , "מהפכת המידע הגדולה בהיסטוריה". הסדרה כוללת בתוכה כ- 72 (שבעים ושניים) כרכים שמשתרעים על פני כ- 130000 (מאה ושלושים אלף) עמודי מחשב (A4). המחקר והכתיבה של הסדרה אמורים להסתיים ב- 2019 , לכל המאוחר ב- 2020.
סדרת 13 הספרים היא מסת טלוויזיה שדנה בתחומי התפתחות סיקור הספורט, החדשות, והתיעוד בטלוויזיה הבינלאומית ובארץ כמו גם התפתחות הטכנולוגיה הטלוויזיונית מאז 1884 (מאז ימיו של מהנדס האלקטרוניקה הגרמני פאול ניפקואו) , כלכלה טלוויזיונית, מו"מ וזכויות שידורים, הפקה ומשאבי אנוש, כישרון שידור Play by play, הגשה , הנחייה, ומהימנות בעריכת ראיונות. לצורך כתיבת הסדרה ראיינתי כ- 2200 (אלפיים ומאתיים) אנשים בעולם ובארץ. סדרת הספרים הזאת היא בעלת כרס עבה מפני שהיא כוללת בתוכה מלבד הכתיבה שלי עשרות אלפי תמונות + מסמכים אותנטיים + קטעי עיתונות וכמובן תיעוד מפורט של אותם כ- 2200 אנשי תעשיית הטלוויזיה בעולם ובארץ שניאותו למסור לי את עדותם, ולסקור יחדיו עמי את ההיסטוריה של הטלוויזיה שהם היו חלק ממנה. להיסטוריה הטלוויזיונית הזאת יש תכונה סלקטיבית. חלק מהאנשים שעמם דיברתי היא מציבה בראש הרשימה. לחלק היא מייעדת מקום באמצע. ו-לא מעט אחרים שניצבו בעמדות מפתח היא מותירה בירכתיים, משום שהתברר כי היו אנשים כּוֹשְלִים, ו-לָכֵן לא חשובים. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
מִיכָה שָגְרִיר ז"ל (2015 – 1937) הבלתי נשכח הלך לעולמו לפני כחודש. רעייתו עַלִיזָה שָגְרִיר ז"ל הבלתי נשכחת נרצחה בפיגוע טרור בפאריס לפני 35 שנים ב- 1980.
איש הרדיו והטלוויזיה המצוין , הבימאי , המפיק , המתעד , והקולנוען רב האיכויות מיכה שגריר ז"ל היה מורה דרך של רבים מבני דורי . הוא היה עיתונאי וותיק בעל מוניטין עוד מימי רדיו "קול ישראל" ב-1960 . מיכה שגריר ז"ל היה שייך ל-גברדייה הוותיקה ב- "קול ישראל" שמנתה בשורותיה אז גם את אבירי הרדיו חיים יבין, יגאל לוסין, יוסי שָרִיד, ירמיהו יוֹבֵל, חגי פינסקר ז"ל , ועוד רבים וטובים אחרים. הכרתי אותו ואת רעייתו עליזה שגריר ז"ל (נרצחה בפיגוע טרור בפאריס ב- 1980) בשעה שהבוס שלי בראשית שנות ה- 70 של המאה שעברה אלכס גלעדי שלח אותי לערוך את הכתבות שלי בחברת "קסטל תקשורת" שמיכה שגריר ייסד בירושלים . מיכה שגריר נחשב למוסד תקשורת. הוא היה הכל : כתב, מתעד, מפיק, מנהל, מורה דרך, וגם אישיות נכבדה, הגונה, ומעוררת כבוד. היו למיכה שגריר כמה שולחנות עריכה בפילם (Steenbeck, תוצרת גרמניה) בבניין סמוך לבניין הטלוויזיה הישראלית הציבורית ההיא שהיה ממוקם ב-שכונת רוממה בירושלים. הטלוויזיה הישראלית הציבורית הלכה והתרחבה בימים ההם עד למאוד, ואמצעי העריכה המקומיים שלה ב- Film ו- Video כבר לא הספיקו, ולא עָנוּ עוֹד על הכמויות ו- הדרישות הרבות. פעמים רבות יצאתי לערוך את סרטי הטלוויזיה שלי בחברת "קסטל תקשורת" בירושלים וגם אצל חברת "טלעד" בהנהלת עוזי פלד שהייתה ממוקמת בבניין תיאטרון ירושלים, ואף אצל יגאל חורש ב- "אולפני הרצליה". עליזה שגריר ז"ל הייתה עורכת סרטים שלי ושל כתבים אחרים כמו גם עורכים נוספים שעבדו בשירות "קסטל תקשורת" . חלפו מאז כ- ארבע עשרות של שנים אולם אני זוכר היטב את התקופה ההיא "תור הזהב" של הטלוויזיה הישראלית הציבורית. מיכה ועליזה שגריר יצרו "קן טלוויזיוני" ב- "קסטל תקשורת" בהנהלתם שהיה כיף מקצועי לשהות בו. הם העניקו הכנסת אורחים ושירות חם למען העובדים. תמיד הכינו כיבוד קל ותה + קפה על חשבון הבית לטובת האורחים . מיכה שגריר היה איש חזון ומתעד טלוויזיה רב פעלים ובעל ניסיון ואיש שיחה מעניין וגם ג'נטלמן . כולנו למדנו ממנו בראשית דרכינו הטלוויזיונית. אהבתי מאוד את עליזה שגריר ז"ל. היא הייתה עורכת סרטים מעולה שהקרינה ליד ה- Steenbeck יֶדָע, שלווה, רוֹגָע, ו-ביטחון. אישיות מיוחדת בלתי רגילה. ככה הכרתי אותה. אהבתי לערוך את הסרטים שלי עמה. עליזה שגריר הייתה שייכת ל-דוֹר הטלוויזיה ההוא ו- ניצבה באותה שורה, באותו סטנדרט מקצועי גבוה של עורכות סרטים בנות דורה שעשו את עבודתן ב-טלוויזיה הישראלית הציבורית, יבל"א כמו סלי סלמה, נטע עפרוני, רינה בן מלך, ואחרות. חברת "קסטל תקשורת" בהנהלת מיכה ועליזה שגריר העסיקו בשעתו גלריה ארוכה של עורכי פילם Free lancers ידועים ביניהם יוסי נחמד, ז'אן קלוד זרביב (אביב), ברכה קליצ'בסקי, אורי ג'אנה, שני עורכים שונים בעלי שם זהה נתן ליפשיץ, ועוד. חלק מהם חברו בסופו של דבר לטלוויזיה הישראלית הציבורית. מיכה שגריר ז"ל ועליזה שגריר ז"ל הם בלתי נשכחים בעבורי ובעבור בני דורי.
טקסט תמונה : קיץ 1960. לפני 55 (חמישים וחמש) שנים בעת מחקר ו-כתיבת הפוסט מס' 481. הימים ההם – הזמן ההוא. בית רדיו "קול ישראל" ברחוב הלני המלכה בירושלים. עיתונאי מערכת "יומן החדשות" של רדיו "קול ישראל" בעת עבודתם במשרדי המערכת. זיהוי שלושת העיתונאים מימין לשמאל : יבד"ל יגאל לוסין, מיכה שגריר ז"ל (מדבר בטלפון), ו- יבד"ל יוסי שריד. (התמונה הוענקה לי באדיבות יגאל לוסין. צילם את התמונה עלי כהן. ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות). ראה הספר עָב הָכֶּרֶס בן 10000 (רבבה) עמודים שחקרתי וכתבתי , ואשר קרוי "8 ימי בראשית". הספר "8 ימי בראשית" הוא הראשון מבין 13 ספרים שמרכיבים את סדרת הטלוויזיה רחבת ההיקף שחקרתי וכתבתי ואשר נקראת תחת Title משותף ,"מהפכת המידע הגדולה בהיסטוריה".
טקסט תמונה : ראשית עשור ה- 60 של המאה שעברה. ירושלים. עליזה ומיכה שגריר ז"ל שני אנשי קולנוע וטלוויזיה בלתי נשכחים עבורי. (באדיבות אורון שגריר. ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
סוף הפוסט מס' 481. הועלה לאוויר ביום שני – 9 במארס 2015. כל הזכויות שמורות לחוקר ולמחבר יואש אלרואי.
תגובות
פוסט מס' 481. עָלִיזָה ומִיכָה שָגְרִיר – שניהם ז"ל. פוסט מס' 481. כל הזכויות שמורות. הועלה לאוויר ביום שני – 9 במארס 2015. — אין תגובות
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>