פוסט מס' 705. לא לקריאה, אלא לעיון וקריאה. מבצע הסיקור הטלוויזיוני של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984 בין 28 ביולי 1984 ל- 12 באוגוסט 1984 (חלק 4) ע"י חטיבת הספורט בפיקודי היווה תמרור דרכים ראשי ו- קרדינאלי. מדובר ב- נקודת ציון, ב- אבן דרך, ו- נקודת מפנה בתולדות התפתחות שידורי הספורט בטלוויזיה הישראלית הציבורית. באופן פרדוקסלי במידה לא מועטה גם אקראית למרות התכנון הממושך, הקפדני, והיסודי שלי. ראש ממשלת ישראל יצחק שמיר החליט לסיים ב- 31 במארס 1984 (משיקוליו הפוליטיים שלו) את כהונתו בת חמש שנים של מנכ"ל רשות השידור יוסף "טומי לפיד ז"ל כדי להושיב במקומו על הַכֵּס הרָם הפנוי ב- 1 באפריל 1984 את אורי פורת ז"ל. יוסף "טומי" לפיד שימש מפקד העליון של צבאות השידור הציבורי בשנים 1984 – 1979 אולם כפי שהתברר היה מנכ"ל מוגבל. גם מפני שביקש להשכיב את העַם בישראל לישון בעת שידורי הטלוויזיה הישירים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984 בלילות ובאשמורות בוקר בתירוץ שהאומה איננה זקוקה לבידור טלוויזיוני אולימפי בלילות הארוכים משום שעליה לקום רעננה בבְּקָרִים לקראת ימי העמל שלה. אלוהי הטלוויזיה שאהב אותי ושמר לי חֶסֶד נעורים, הפר ב- 1 באפריל 1984 את עצתו ומזימתו של יוסף "טומי" לפיד. בתאריך ההוא נכנס מנכ"ל רשות חדש לתפקידו, אורי פורת ז"ל. השמיים האולימפיים שהוחשכו ונסגרו בפקודת יוסף "טומי" לפיד לקראת 16 הימים ההם שבין 28 ביולי 1984 ל- 12 באוגוסט 1984, נשארו פתוחים ובהירים בעידן אורי פורת. פוסט מס' 705. כל הזכויות שמורות. הועלה לאוויר ביום חמישי – 31 באוגוסט 2017.
הערה 1 : הבלוג על תכולתו כפוף לזכויות יוצרים.
הערה 2 : הבלוג איננו מופק, לא נכתב, ולא נערך למען מטרות רווח כספי, ו/או לטובת הפקת רווח מסחרי, ו/או לצורך פרסום אישי.
הערה 3 : אני איש מאמין. אני מאמין באלוהים. אני מאמין ב- קב"ה בדרכי שלי.
——————————————————————————————
פוסט חדש מס' 705 : עלה לאוויר ביום חמישי – 31 באוגוסט 2017.
——————————————————————————————
טקסט תמונה : מלחמת יום הכיפורים אוקטובר 1973. הימים ההם – הזמן ההוא לפני 44 שנים. אלכס גלעדי (שני משמאל) רב סמל במיל. בחיל הים עם קבוצה של קצינים חיל הים המצרי שנשבו ע"י צה"ל במהלך הקרבות הקשים. אלכס גלעדי היה לוחם בעל דרגת רב סמל בחיל הים הישראלי אולם הפך לאלוף בטלוויזיה הישראלית הציבורית. בכל האספקלריות. בכל הקריטריונים. ספר השידורים / פקודת המבצע שכתב וחיבר מנהל חטיבת הספורט אלכס גלעדי לקראת הפקת אולימפיאדת מונטריאול 1976 בראשה ניצב, ואשר יצאה לאור ב- 100 עותקים בראשית יולי 1976, הוא סמל של עבודה מדעית, תכנון קפדני ומדויק מראש, וחשיבה מזהירה של מפיק טלוויזיה מְעוּלֶה ואדם דָגוּל. תנ"ך טלוויזיוני. למדתי ממנו רבות. לעַד בלתי נשכח עבורי. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
פוסט מס' 705. לא לקריאה, אלא לעיון וקריאה. מבצע הסיקור הטלוויזיוני של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984 בין 28 ביולי 1984 ל- 12 באוגוסט 1984 (חלק 4) ע"י חטיבת הספורט בפיקודי היווה תמרור דרכים ראשי ו- קרדינאלי. מדובר ב- נקודת ציון, ב- אבן דרך, ו- נקודת מפנה טלוויזיונית בתולדות התפתחות שידורי הספורט בטלוויזיה הישראלית הציבורית. באופן פרדוקסלי במידה לא מועטה גם אקראית למרות התכנון הממושך, הקפדני, והיסודי שלי. ראש ממשלת ישראל יצחק שמיר החליט לסיים ב- 31 במארס 1984 (משיקוליו הפוליטיים שלו) את כהונתו בת חמש שנים של מנכ"ל רשות השידור יוסף "טומי לפיד ז"ל כדי להושיב במקומו על הַכֵּס הרָם הפנוי ב- 1 באפריל 1984 את אורי פורת ז"ל. יוסף "טומי" לפיד שימש כמפקד העליון של צבאות השידור הציבורי בשנים 1984 – 1979 אולם כפי שהתברר היה מנכ"ל מוגבל. גם מפני שביקש להשכיב את העַם בישראל לישון בעת שידורי הטלוויזיה הישירים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984 בלילות ובאשמורות בוקר בתירוץ שהאומה איננה זקוקה לבידור טלוויזיוני אולימפי בלילות הארוכים משום שעליה לקום רעננה בבְּקָרִים לקראת ימי הֶעָמָל שלה. אלוהי הטלוויזיה שאהב אותי ושמר לי חֶסֶד נעורים, הפר ב- 1 באפריל 1984 את עצתו ומזימתו של יוסף "טומי" לפיד. בתאריך ההוא נכנס מנכ"ל רשות חדש לתפקידו, אורי פורת ז"ל. השמיים האולימפיים שהוחשכו ונסגרו בפקודת יוסף "טומי" לפיד לקראת 16 הימים ההם שבין 28 ביולי 1984 ל- 12 באוגוסט 1984, נשארו פתוחים ובהירים בעידן אורי פורת. במידה רבה הצטרפנו למשפחת העמים. פוסט מס' 705. כל הזכויות שמורות. הועלה לאוויר ביום חמישי – 31 באוגוסט 2017.
1. הפקת חטיבת הספורט בראשותי בטלוויזיה הישראלית הציבורית את שידורי הטלוויזיה של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. 2. מנכ"ל חברת "קוקה קולה" בישראל אַמְנון דִיק מעניק לי בקיץ 1984 לראשונה בתולדות הטלוויזיה הישראלית הציבורית סכום חסות בגובה 300000 (שלוש מאות אלף) דולר תמורת שידורן של 300 שקופיות חסות במהלך 16 הימים של השידורים האולימפיים מלוס אנג'לס 1984. זהו הסכם כלכלי היסטורי בין הטלוויזיה הישראלית הציבורית לבין חברה מסחרית. 3. מנכ"ל רשות השידור יוסף "טומי" לפיד ז"ל מסיים את תפקידו ב- 1 באפריל 1984. העיתונאי ויועץ התקשורת של ראש הממשלה מנחם בגין אורי פורת ז"ל מתמנה במקומו למנכ"ל רשות השידור לחמש שנים הבאות 1989 – 1984. 4. גב' רוּחָמָה אַיָילוֹן היא המנהלת את לשכות מנהלי רדיו "קול ישראל" ולשכות המנכ"לים של רשות השידור במשך 37 שנים רצופות, 1995 – 1958. 5. הופעתו המזהירה של פיטר יוברות' (Peter Ueberroth) יו"ר הוועדה מארגנת האמריקנית של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984.
טקסט תמונה : הלוגו ההוא של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984.
——————————————————————————————
פוסט חדש מס' 705 : עלה לאוויר ביום חמישי – 31 באוגוסט 2017.
——————————————————————————————
טקסט תמונה : 2003 – 2002. אנוכי בתום 32 שנות שירות את הטלוויזיה הישראלית הציבורית – ערוץ 1 ואת רשות השידור. נטשתי בטריקת דלת את מקום עבודתי שהיה פעם ביתי השני (ולפעמים גם הראשון) לאחר מינויו העלוב והמופרך של יוסף בר-אל באביב 2002 לתפקיד הרָם של מנכ"ל רשות השידור ע"י ממשלת ישראל בראשות אריאל שרון. אותה ממשלת ישראל בראשות אותו ראש ממשלה אריאל שרון, זאת שהציבה אותו בפסגת השידור הציבורי של מדינת ישראל ב- מארס / אפריל 2002 כ- מ"מ מנכ"ל רשות השידור (במקום המנכ"ל הזמני המודח, תא"ל במיל. רָן גָלִינְקָא) ואח"כ העניקה לו ליוסף בר-אל מינוי של קבע למשרה הרָמָה לתקופה של חמש שנים מ- 2 ביוני 2002 עד 2 ביוני 2007, היא זאת שהתעשתה גם אם מאוחר מידי, והדיחה וסילקה אותו לאלתר מכהונתו כמנכ"ל רשות השידור ב- 2 במאי 2005. יוסף בר-אל מנכ"ל רשות שידור פתטי וברמה נמוכה הודח בצדק לירכתיים האפלוליים של השידור הציבורי. שָם היה מקומו בפינה חשוכה של השידור הציבורי. מדהים במובן השלילי של המילה : בפעם הראשונה בהיסטוריה של מדינת ישראל ובתולדות רשות השידור סולק ו- הודח מנכ"ל רשות שידור מכהן. זה היה יוסף בר-אל. הוא לא שב עוד מעולם לשירות פעיל ברשות השידור. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
פרפרת 1 : תחרות האגרוף במשקל Super Welterweight (משקל חצי כבד עד 70 ק"ג) שנערכה בלאס ווגאס ב- 26 באוגוסט 2017 בלאס ווגאס בין האמריקני פלויד מייוות'ר (Floyd Mayweather) לאירי קונור מקגריגור (Conor McGregor) הייתה קרקס מגוחך, Boxing bluff, אולם הניב הכנסות פנטסטיות בגובה של כ- 700.000000 (שבע מאות מיליון) דולר. בטרם הקרב הובטחו לאלוף פלויד מייוות'ר פרס מינימום של 100.000000 (מאה מיליון) דולר ולקונור מקגריגור מינימום 30.000000 (שלושים מיליון) דולר. כ- 6.500000 (שישה מילון וחצי) צופי טלוויזיה בכל רחבי תבל בשיטת Pay per View (כל אחד מהם שילם בין 90 ל- 100 דולר) העלו את רָף ההכנסות לשמיים. בתום קרב הקרקס הזה שיסודותיו תיאטרון, הוברר כי פלויד מייוות'ר האלוף ששמר על תארו, צבר רווחים מפליגים ודמיוניים בהתמודדות הזאת בת 10 סיבובים, שנעים סביב 300.000000 (שלוש מאות מיליון) דולר. המפסיד קונור מקגריגור הרוויח כ- 100.000000 (מאה מיליון) דולר. כלכלה ספורטיבית מדהימה ובלתי נתפשת. לא צפיתי בקרב הַאִגְרוּף המגוחך הנ"ל. זה פשוט לא עניין אותי. אנוכי שייך להיסטוריה המרתקת והדרמטית של האגרוף בימים ההם, לדברי הימים של "אגרופים ואלופים" בראשותם של ג'ק דמפסי, ג'ין טאני, מאקס שמלינג, ג'ו לואיס, רוקי מארציאנו, ג'רסי ג'ו וולקוט, אזארד צ'ארלס (כולם מתאגרפים במשקל כבד), שוגר ריי רובינסון ו- ג'ק לאמאטה (משקל בינוני), מוחמד עלי, ו- מייק טייסון (שוב במשקל כבד). מן ההיבט הזה הייתי בר מזל. עֵד מקרוב ל- היסטוריית האגרוף ההיא שלא תשוב עוד.
פרפרת 2 : סדרת תוכניות הטלוויזיה "עושות חשבון" המשודרת בערוץ 10 בהובלת המגישות לינוי בר גפן ו- סיוון קלינגוויל היא חיונית ביותר וחשובה ביותר. שתי המגישות – מנחות מקוטלגות במשקל כבד מפני ששתיהן עוסקות בשמירה פר אקסלנס על בריאות ו- איכות חיינו (!). לינוי בר גפן וסיוון קלינגוויל, שתיהן בסדר גמור משלושת היבטי הטלוויזיה : הופעה נאה + דיבור וטקסטים רהוטים + תחקיר יסודי. אולם חובה להעיר להן כי לא בא בחשבון להגיש אינפורמציה כה חשובה שדנה באיכות מי השתייה של מדינת ישראל, רווייה בנתונים של יסודות כימיים, מבלי לשרטט וויזואליה גרפית על המסך, הצגת טבלאות שעוסקות ברישום השוואתי מדויק של הנתונים הכימיים הללו במקורות השתייה השונים שלנו. צופה הטלוויזיה הממוצע שאיננו בקי בהרכב הכימי של מי השתייה שהוא צורך מידי יום ביומו בכמויות גדולות (אפילו 5 – 4 ליטרים / 20 – 16 כוסות בימי הקיץ החמים) איננו יכול להסתפק רק במֶלֶל, ו- הולך לגמרי לאיבוד בתוך מבוך המידע הכימי החשוב הזה. הוא זקוק לאמצעי המחשה וגרפיקה וויזואלית. מדובר במידה רבה בהחמצה.
פרפרת 3 : חוקת הכדורגל הסַפְרוּתִית מאפשרת מגוון עצום של פרשנויות. שוער הפועל באר שבע גיא חיימוב ניצל את אוסף הפרשנויות ועצר את הפנדל של שחקן מכבי חיפה ניקיטה רוקביציה. הוא צלח מפני שהפר את החוק וזז קדימה מטר אחד לפנים בטרם מגע נעלו של ניקיטה רוקביציה בכדור העונשין. שופט המשחק איתן שמואלביץ טעה משלא העניש את מפר החוק בבעיטת עונשין חוזרת. התנקות השוער מקו השער (אורכו בין שתי הקורות שווה ל- 7.32 מטרים) ותזוזתו קדימה בטרם הבעיטה אסורה בהחלט על פי החוק. התזוזה לפנים איננה מותרת מפני שהיא מקטינה את אורכו של קו הבסיס במשולש שווה השוקיים הזה בעת ביצוע בעיטת העונשין מ- 11 מ' ובשל כך מגדילה את סיכוייו של השוער להגן על הטריטוריה שלו לעצור את הכדור. החוקה הספרותית רבת הפירושים של משחק הכדורגל דווקא קובעת מפורשות כי נאסר על השוער לנטוש את קו השער ולנוע לפנים בעת מגע נעלו של הבועט בכדור ה- עונשין מ- 11 מ', אולם איתן שמואלביץ העניק לסיטואציה הזאת פרשנות משלו כאילו עצירתו של גיא חיימוב הייתה חוקית. לא נכון. השופט שגה בפרשנות שלו את החוקה הספרותית של המשחק.
פרפרת 4 : מיקי ברקוביץ' הפיק ו- ייצר קלישאה מעניינת בעלת משמעות משהצהיר בגאווה פטריוטית בעיתון "ידיעות אחרונות" (יום שלישי – 29.8.2017), כי, "…הביתיות בהיכל הספורט ביד אליהו במסגרת בית 2 ב- טורניר קדם אליפות אירופה בכדורסל שמתחיל כאן היום, בהשתתפות ישראל, שווה יתרון של 10 – 15 נקודות לפחות עבור הנבחרת הלאומית שלנו…". OK, נחיה ונראה. היכל הספורט ביד אליהו מארח את משחקי בית 2 המוקדם של טורניר ה- 2017 EuroBasket בהשתתפות נבחרות ישראל, איטליה, אוקראינה, גיאורגיה, גרמניה, וליטא. אינני הולך עם מיקי ברקוביץ' ולא חושב כמוהו. בכלל לא בטוח שהוא צודק. רעשי רקע חשובים אולם חשובים מהם הוא המאמן – מנהיג, המוביל והמחנך ארז אדלשטיין ושחקניו. מאמן חושב, חכם, ורגוע ושחקנים נבונים עדיפים על קהל ביתי רועש. אנוכי אוהב את ארז אדלשטיין וסומך עליו.
פרפרת 5 : אני אוהב את חברת החדשות של ערוץ 10. הסדרה "אוכלת יושביה" מעשה ידיו של עיתונאי העַל, הבימאי, ושדרן הטלוויזיה נדב אייל אודות התפרקותה של יוגוסלוויה הגדולה בסוף עשור ה- 80 של המאה הקודמת תוך כדי מלחמה אכזרית בת שש שנים ל- שבע מדינות נפרדות : סרביה, קרואטיה, סלובניה, בוסניה הרצוגובינה, מונטנגרו, מקדוניה, וחבל קוסובו שבירתו פרישטינה ואשר הכריז על עצמאותו ב- 2008, (הסדרה תשודר בערוץ 10 החל מיום ראשון 3 בספטמבר 2017), היא אחת הסיבות מדוע אני רואה בחברת החדשות של ערוץ 10 גוף עיתונאי טלוויזיוני בעל חשיבות קריטית ו- עליונה, שמספק במהירות מידע אָמִין לציבור בישראל.
פרפרת 6 : העיתונאית ו- שדרנית הטלוויזיה סיוון כהן עושה בערוץ 10 את מלאכתה נאמנה ובצורה מקצועית בתוכנית הצרכנות שלה, "הכל כלול".
פרפרת 7 : פער לימוד וקריאת התנ"ך בבי"ס יסודי ובתיכון לבין ההתעמקות שלי בו בגיל 80, שווה למרחק שבין מזרח ומערב. ההבדל בין הצפייה שלי בסרט "צייד הצבאים" (Deer Hunter של הבימאי מייקל צ'ימינו) בסוף עשור ה- 70 של המאה הקודמת לבין צפייתי בו כעת בגיל 80 ב- אוגוסט 2017 ב- YES, שווה למרחק שבין מזרח למערב. התהום שרובצת בין לימוד המחזה "המלט נסיך דנמרק" ב- 1953 ע"י מעינה יבזורי ז"ל המורה לספרות שלי בביה"ס התיכון "בית ירח" בעמק הירדן לבין העיון שלי בו בגיל 80, שווה למרחק שבין מזרח למערב.
פרפרת 8 : יעקב ברדוגו וירון ווילנסקי ערכו היום (יום חמישי – 31 באוגוסט 2017) בתוכנית האקטואליה שלהם "חמש בערב" ריאיון מלבב וחמוד מלא הומור ורווי רצון טוב לקראת תחילת שנת הלימודים החדשה (נפתחת מחר ביום שישי – 1 בספטמבר 2017) עם מיכל בתו של שר החינוך נפתלי בנט. אנוכי אוהב את נפתלי בנט השַר, החייל, ואדם אמיץ ויישר דרך.
פוסט מס' 705. לא לקריאה, אלא לעיון וקריאה. מבצע הסיקור הטלוויזיוני של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984 בין 28 ביולי 1984 ל- 12 באוגוסט 1984 (חלק 4) ע"י חטיבת הספורט בפיקודי היווה תמרור דרכים ראשי ו- קרדינאלי. מדובר ב- נקודת ציון, ב- אבן דרך, ו- נקודת מפנה טלוויזיונית בתולדות התפתחות שידורי הספורט בטלוויזיה הישראלית הציבורית. באופן פרדוקסלי במידה לא מועטה גם אקראית למרות התכנון הממושך, הקפדני, והיסודי שלי. ראש ממשלת ישראל יצחק שמיר החליט לסיים ב- 31 במארס 1984 (משיקוליו הפוליטיים שלו) את כהונתו בת חמש שנים של מנכ"ל רשות השידור יוסף "טומי לפיד ז"ל כדי להושיב במקומו על הַכֵּס הרָם הפנוי ב- 1 באפריל 1984 את אורי פורת ז"ל. יוסף "טומי" לפיד שימש כמפקד העליון של צבאות השידור הציבורי בשנים 1984 – 1979 אולם כפי שהתברר היה מנכ"ל מוגבל. גם מפני שביקש להשכיב את העַם בישראל לישון בעת שידורי הטלוויזיה הישירים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984 בלילות ובאשמורות בוקר בתירוץ שהאומה איננה זקוקה לבידור טלוויזיוני אולימפי בלילות הארוכים משום שעליה לקום רעננה בבְּקָרִים לקראת ימי הֶעָמָל שלה. אלוהי הטלוויזיה שאהב אותי ושמר לי חֶסֶד נעורים, הפר ב- 1 באפריל 1984 את עצתו ומזימתו של יוסף "טומי" לפיד. בתאריך ההוא נכנס מנכ"ל רשות חדש לתפקידו, אורי פורת ז"ל. השמיים האולימפיים שהוחשכו ונסגרו בפקודת יוסף "טומי" לפיד בין 28 ביולי 1984 ל- 12 באוגוסט 1984 נשארו פתוחים ובהירים בעידן אורי פורת. פוסט מס' 705. כל הזכויות שמורות. הועלה לאוויר ביום חמישי – 31 באוגוסט 2017.
טקסט תמונה : זהו מנכ"ל רשות השידור יוסף "טומי" לפיד ז"ל מי שמשל על השידור הציבורי של מדינת ישראל (הטלוויזיה הישראלית הציבורית + רדיו "קול ישראל") בין 1 באפריל 1979 ל- 31 במארס 1984. יו"ר הוועד המנהל של רשות השידור פרופסור ראובן ירון ז"ל בשנים ההן העניק גיבוי פוליטי טוטאלי לפועלו הארגוני והתֹכניתי של יוסף "טומי" לפיד. שלטונו של יוסף "טומי" לפיד ברשות השידור בשנים 1984 – 1979 היה יציב פוליטית הרבה הודות לתמיכתו הבלתי מסויגת של הוועד המנהל של רשות השידור בתפישת הניהול הפוליטית שלו ובפעולותיו המקצועיות. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
איש מאותם 7 אנשי הוועד המנהל של רשות השידור ו- 24 חברי מליאת רשות השידור לא הבין, לא היה מודע, ולא הכיר ב- 1984 את המאמצים הטלוויזיוניים הטכנולוגיים והלוגיסטיים היקרים הטמונים בהפקה ממושכת, ותכנון קפדני ומדויק של כיסוי טלוויזיוני אולימפי, לרבות תקשורת לוויינים בינלאומית יקרה ומסובכת של אירוע ספורטיבי בינלאומי כה רב ממדים וכה מורכב כדוגמת המשחקים האולימפיים. גם לא מנכ"ל רשות השידור יוסף "טומי" לפיד ז"ל והמִשְנֶה שלו שלמה עבאדי ז"ל. הייתי במידה רבה בר מזל משום שעל קבוצת הפיקוד העליונה של רשות השידור נמנה גם סמנכ"ל הכספים יוחנן צנגן. ועוד יותר בר מזל מפני שראש הממשלה יצחק שמיר החליט להציב ב- 1 באפריל 1984 את אורי פורת בתפקיד מנכ"ל רשות השידור במקומו של יוסף "טומי" לפיד.
טקסט מסמך : 6 בינואר 1988. מכתב הערכה ששלח לי מנכ"ל רשות השידור אורי פורת גם בשמו של סמנכ"ל הכספים שלו יוחנן צנגן 9 חודשים בטרם השידור הישיר ב- 17 בספטמבר 1988 של טקס הפתיחה של האולימפיאדה ה- 24 במניין הזמן החדש הלוא היא אולימפיאדת סיאול 1988. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
רֶקָע התקופה ההיא, 1984 – 1979.
מנכ"ל רשות השידור יוסף "טומי" לפיד חווה ב- חמש שנות שלטונו ברשות השידור שלושה אירועי ספורט בינלאומיים גדולים : אולימפיאדת מוסקבה 1980, מונדיאל הכדורגל של ספרד 1982, ואליפות העולם ה- 1 ב- א"ק של הלסינקי. הוא שאף מאוד ורצה מאוד כי ראש הממשלה יצחק שמיר ימנה אותו לתקופת כהונה נוספת כמנכ"ל רשות השידור ויעניק לו קדנציה שנייה מ- 1 באפריל 1984 עד 1 באפריל 1989. מדובר כידוע בתפקיד תקשורתי משפיע רב עוצמה במדינת ישראל. לא התחשק לו לחזור למכונת הדפוס הישנה ב- עיתונו "מעריב". נחלה עיתונאית קטנטונת לעומת ממלכת רשות השידור. יוסף "טומי" לפיד קיווה לכלול את אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984 בסל חוויותיו הטלוויזיוניות הספורטיביות – אולימפיות. אולימפיאדת לוס אנג'לס ה- 23 במניין הזמן החדש נערכה בין 28 ליולי 1984 ל- 12 באוגוסט 1984 ממש בקצה הגבול של תקופת כהונתו הראשונה אולם מחוץ לתחומה. צריך לזכור כי בטרם הגעת שנת כהונתו האחרונה הספיק יוסף "טומי" לפיד לדחוק החוצה ו- לנקות את אורוות הטלוויזיה הישראלית הציבורית מ- כאילו אישי "המפיה השמאלנית" שהחזיקו בתפקידי מפתח של ניהול וארגון, והתוויית מדיניות שידור, והתנגדו התנגדות נמרצת להפקדתו ב- 1 באפריל 1979 על רשות השידור. בראשם ארנון צוקרמן (היה מנהל הטלוויזיה בשנים 1979 – 1973), דן שילון (היה מנהל חטיבת החדשות בשנים 1977 – 1974 ו- אח"כ כתב הטלוויזיה הישראלית הציבורית בניו יורק בשנים 1981 – 1977), ו- מוטי קירשנבאום (היה מנהל חטיבת התוכניות בשנים 1976 – 1980). לטריאומוויראט הזה שנטש את שורות הטלוויזיה הישראלית הציבורית בגין מינויו של יוסף "טומי" לפיד למשרה הרמה, באזור הזה של השנים 1982 – 1980, חברו עוד אישים בעלי מוניטין כמו אלכס גלעדי (עבר לשורות רשת הטלוויזיה האמריקנית NBC בדצמבר 1980), ירון לונדון, יעל חן, ישראל סגל ז"ל, ו- רפיק חלבי, ועוד אחרים. היה מדובר בתקופת משבר. אולם, למרות שבלעדיהם הייתה הטלוויזיה הישראלית הציבורית דלה יותר ופחות איכותית, מנכ"ל רשות השידור יוסף "טומי" לפיד לא נבהל. ב- 1 באוגוסט 1979 מינה את עצמו גם למנהל הטלוויזיה הישראלית הציבורית במקומו של ארנון צוקרמן. הוא החזיק במקביל בשתי עמדות התקשורת החשובות במדינת ישראל, מנכ"ל רשות השידור וגם מנהל הטלוויזיה הישראלית הציבורית. רק בחלוף שמונה חודשים, במארס 1980, מינה את יצחק "צחי" שמעוני למנהל הטלוויזיה הישראלית הציבורית ואת צבי "צביקה" שפירא (מפקד גל"צ לשעבר) למנהל חטיבת התוכניות במקומו של מוטי קירשנבאום. בינואר 1982 התפטר יצחק "צחי" שמעוני מניהול הטלוויזיה בנימוק שהמנכ"ל יוסף "טומי" לפיד מתערב לו כל הזמן בסמכויותיו ובעבודתו. יוסף "טומי" לפיד לא הזיל אפילו דמעה אחת. הוא מינה במקומו למנהל הטלוויזיה הישראלית הציבורית את מנהל חטיבת החדשות טוביה סער. את מקומו של טוביה סער בחטיבת החדשות תפש יאיר שטרן. בתום מבצע השידורים של מונדיאל ספרד 1982 פרש סמנכ"ל הכספים של רשות השידור ישראל דורי ועזב לשוק הפרטי. יוסף "טומי" לפיד מינה במקומו את יוחנן צנגן לסמנכ"ל הכספים שלו. זה היה מינוי יעיל ו- מוצלח באופן מיוחד. וגם חשוב מנקודת מבטי בתפקידי כמנווט שידורי הספורט של הטלוויזיה הישראלית הציבורית.
סיפור הפקת שידורי הטלוויזיה הישראלית הציבורית על ידי הדן בכיסוי אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984 בשנתיים ההן, בתקופה שבין 1982 ל- 1984, שנות שלטונו של יוסף "טומי" לפיד ברשות השידור הוא מדהים מנקודת מבטי כמנווט ומנהל שידורי הספורט שלו. מדהים, מקומם, מוזר, וגם מביך מפני שמנכ"ל רשות השידור יוסף "טומי" לפיד היה היחיד מבין כל המנכ"לים של רשתות הטלוויזיה המאוגדות ב- EBU (איגוד השידור האירופי) שהחליט להשכיב את העַם שלו בישראל לישון לאורך כל תקופת שידורי הטלוויזיה הישירים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984, בין 01.00 ל- 07.00. הנימוק המגוחך של מנכ"ל רשות השידור יוסף "טומי" לפיד כי אין שום צורך בשידורים ישירים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984 בין אחת אחר חצות לשבע בבוקר על פי שעון ישראל בגלל שהאומה הישראלית צריכה לישון בלילה ועליה להשכים רעננה ליום עמל חדש, היה פרי המצאה מטופשת ופתטי שלו. האיש ראה את עצמו משום מה כחבר ב- טריבונל הלאומי. הוועד המנהל של רשות השידור בראשות היו"ר פרופסור ראובן ירון והמשנה שלו דוד אדמון תמכו בו וברעיון שלו להשכיב את עם לישון בלילות בתקופת השידורים הישירים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. המניפסט נעדר ההיגיון הזה, האנטי טלוויזיוני הזה, וחסר התקדים הזה שפרסם המפקד העליון של רשות השידור (הטלוויזיה הישראלית הציבורית + רדיו "קול ישראל") במדינת ישראל החופשית והדמוקרטית היה בעל פירוש של ציווי כוחני היררכי של מין דיקטטור קטן : "…הציבור איננו צריך להתבדר בלילות. האומה צריכה לישון בלילה על מנת לקום רעננה בבוקר לקראת יום עָמָל חדש…". ציווי מגוחך. ציני. חסר כל היגיון. לא צודק. ברור שגערתי בו והתווכחתי עמו, "…תשמע אדוני המנכ"ל מה זה כאן ברה"מ הקומוניסטית…? אתה שַר הַשִידוּר ולא שַר הַשֵינָה…! הציבור בּוֹגֵר מספיק להחליט מה טוב לו… משימתך היא לשַדֵּר… להציע לוח שידורים אטרקטיבי… אין זה מתפקידך להשכיב את הַאוּמָה לישון… מה עוד שיותר מ- 1.000000 (מיליון) תלמידים וסטודנטים נמצאים בחופש הגדול שלהם…ואז שניתי שוב : אתה שַר הַשִידוּר – אינך שַר הַשֵינָה… מדובר בבדיחה…". נוצרה אמפליטודה בחדר הישיבות בלשכתו של מנכ"ל רשות השידור. השתררה דממה. יוסף "טומי" לפיד נעץ בי את מבטו והשיב לי בקצרה, משהו בסגנון הכוחני שלו, "…אל תתחצף…", שמשמעו, ככה אני רוצה וכַךְ גם יהיה. כך הסתיים המפגש. אולם אלוהי הטלוויזיה אהב אותי ושמר לי חסד נעורים. מזימתו של יוסף "טומי" לפיד הופרה. ב- 31 במארס 1984 הורה ראש הממשלה יצחק שמיר ליוסף "טומי" לפיד לפנות את הַכֵּס הַרָם וב- 1 באפריל 1984 הושיב עליו את אורי פורת. מנכ"ל רשות השידור החדש אורי פורת קיבל בזרועות פתוחות את הצעתי וחוות דעתי אודות, "מדיניות השמיים הפתוחים עבור הציבור במדינת ישראל הנוגעים ל- 115 (מאה וחמש עשרה) שעות השידורים הישירים של המשחקים האולימפיים של לוס אנג'לס (12.8.1984 – 27.7.1984)", ושינה ב- 180 מעלות את עוללות הרעיון של קודמו יוסף "טומי" לפיד. הבנתי שאלוהי הטלוויזיה אוהב אותי ושומר לי חֶסֶד נעורים. בתקופת 16 הימים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984 שידרנו ישיר 115 (מאה וחמש עשרה) שעות ובתוכן ובראשן את כל תחרויות הגמר ב- א"ק + שחייה + התעמלות מכשירים + משחקי הכדור. ממוצע יומי של 7.2 שעות בכל יום שידורים אולימפי. מסת השידורים האולימפית העיקרית ב- יולי / אוגוסט 1984 התרכזה מידי יום ביומו במשך כ- 8 שעות בין 23.00 שעון ישראל ל- 07.00 שעון ישראל.
על כל פנים בתום אותו מבצע השידורים ההוא של אליפות העולם ה- 1 בא"ק – הלסינקי 1983 הטיס לי מנכ"ל רשות השידור יוסף "טומי" לפיד מסמך הערכה, ובתוכו רשם כלהלן : "…אני רוצה לברך אותך, את מחלקת הספורט, ואת כל מי ששיתף פעולה להצלחת מבצע זה בתוך הבניין. היה זה אימון טוב לקראת האולימפיאדה ואין בלבי ספק כי אתה מתכונן לקראתה באותה שיטתיות בה הכנת את מבצע הלסינקי ואת הכדורגל בספרד…".
טקסט מסמך : 25 באוגוסט 1983. מנכ"ל רשות השידור יוסף "טומי" לפיד שולח לי מכתב הערכה בתום מבצע השידורים של אליפות העולם ה- 1 בא"ק של הלסינקי 1983. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984 (12.8.1984 – 28.7.1984). פירוט אגף מערך השידורים הישירים היומי הכללי של הטלוויזיה הישראלית בתקופת המשחקים האולימפיים משמונה בערב ועד סיומם בשעות הקטנות של הלילה והשעות המוקדמות של הבוקר. (מתוך סֶפֶר הַשִידוּרִים / פְּקוּדָת הַמִבְצָע שחיבר יואש אלרואי לקראת שידורי הטלוויזיה הישראלית הציבורית את המשחקים האולימפיים של לוס אנג'לס 1984).
טקסט מסמך (1) : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984 . 29.7.1984 – 28 . מערך השידורים הישירים היומי הכללי של הטלוויזיה הישראלית הציבורית בתקופת המשחקים האולימפיים של לוס אנג'לס 1984, החל משמונה בערב ועד סיומם בשעות הקטנות של הלילה והשעות המוקדמות של הבוקר. (מתוך ספר השידורים / פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת שידורי הטלוויזיה הישירים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984). ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות.
טקסט מסמך (2) : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. 30.7.1984 – 29. מערך השידורים הישירים היומי הכללי של הטלוויזיה הישראלית הציבורית בתקופת המשחקים האולימפיים החל משמונה בערב ועד סיומם בשעות הקטנות של הלילה והשעות המוקדמות של הבוקר. (מתוך ספר השידורים / פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת שידורי הטלוויזיה הישירים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984). ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות.
טקסט מסמך (3) : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. 31.7.1984 – 30. מערך השידורים הישירים היומי הכללי של הטלוויזיה הישראלית הציבורית בתקופת המשחקים האולימפיים החל משמונה בערב ועד סיומם בשעות הקטנות של הלילה והשעות המוקדמות של הבוקר. (מתוך ספר השידורים / פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת שידורי הטלוויזיה הישירים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984). ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות.
טקסט מסמך (4) : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. 1.8.1984 – 31.7.1984. מערך השידורים הישירים היומי הכללי של הטלוויזיה הישראלית הציבורית בתקופת המשחקים האולימפיים החל משמונה בערב ועד סיומם בשעות הקטנות של הלילה והשעות המוקדמות של הבוקר. (מתוך ספר השידורים / פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת שידורי הטלוויזיה הישירים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. ארכיון יואש אלרואי). ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות.
טקסט מסמך (5) : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. (2.8.1984 – 1). מערך השידורים הישירים היומי הכללי של הטלוויזיה הישראלית הציבורית בתקופת המשחקים האולימפיים החל משמונה בערב ועד סיומם בשעות הקטנות של הלילה והשעות המוקדמות של הבוקר. (מתוך ספר השידורים / פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת שידורי הטלוויזיה הישירים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984). ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות.
טקסט מסמך (6) : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. (3.8.1984 – 2). מערך השידורים הישירים היומי הכללי של הטלוויזיה הישראלית הציבורית בתקופת המשחקים האולימפיים החל משמונה בערב ועד סיומם בשעות הקטנות של הלילה והשעות המוקדמות של הבוקר. (מתוך ספר השידורים / פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת שידורי הטלוויזיה הישירים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984). ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות.
טקסט מסמך (7) : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. (4.8.1984 – 3). מערך השידורים הישירים היומי הכללי של הטלוויזיה הישראלית הציבורית בתקופת המשחקים האולימפיים החל משמונה בערב ועד סיומם בשעות הקטנות של הלילה והשעות המוקדמות של הבוקר. (מתוך ספר השידורים / פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת שידורי הטלוויזיה הישירים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984). ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות.
טקסט מסמך (8) : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. (5.8.1984 – 4). מערך השידורים הישירים היומי הכללי של הטלוויזיה הישראלית הציבורית בתקופת המשחקים האולימפיים החל משמונה בערב ועד סיומם בשעות הקטנות של הלילה והשעות המוקדמות של הבוקר. (מתוך ספר השידורים / פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת שידורי הטלוויזיה הישירים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984). ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות.
טקסט מסמך (9) : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. (5.8.1984 – 4, המשך מהעמוד הקודם). מערך השידורים הישירים היומי הכללי של הטלוויזיה הישראלית הציבורית בתקופת המשחקים האולימפיים החל משמונה בערב ועד סיומם בשעות הקטנות של הלילה והשעות המוקדמות של הבוקר. (מתוך ספר השידורים / פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת שידורי הטלוויזיה הישירים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984). ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות.
טקסט מסמך (10) : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. (6.8.1984 – 5). מערך השידורים הישירים היומי הכללי של הטלוויזיה הישראלית הציבורית בתקופת המשחקים האולימפיים החל משמונה בערב ועד סיומם בשעות הקטנות של הלילה והשעות המוקדמות של הבוקר. (מתוך ספר השידורים / פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת שידורי הטלוויזיה הישירים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984). ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות.
טקסט מסמך (11) : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. (7.8.1984 – 6). מערך השידורים הישירים היומי הכללי של הטלוויזיה הישראלית הציבורית בתקופת המשחקים האולימפיים החל משמונה בערב ועד סיומם בשעות הקטנות של הלילה והשעות המוקדמות של הבוקר. (מתוך ספר השידורים / פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת שידורי הטלוויזיה הישירים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984). ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות.
טקסט מסמך (12) : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. (8.8.1984 – 7). מערך השידורים הישירים היומי הכללי של הטלוויזיה הישראלית הציבורית בתקופת המשחקים האולימפיים החל משמונה בערב ועד סיומם בשעות הקטנות של הלילה והשעות המוקדמות של הבוקר. (מתוך ספר השידורים / פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת שידורי הטלוויזיה הישירים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות.
טקסט מסמך (13) : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. (9.8.1984 – 8). מערך השידורים הישירים היומי הכללי של הטלוויזיה הישראלית הציבורית בתקופת המשחקים האולימפיים החל משמונה בערב ועד סיומם בשעות הקטנות של הלילה והשעות המוקדמות של הבוקר. (מתוך ספר השידורים / פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת שידורי הטלוויזיה הישירים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984). ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות.
טקסט מסמך (14) : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. (10.8.1984 – 9). מערך השידורים הישירים היומי הכללי של הטלוויזיה הישראלית הציבורית בתקופת המשחקים האולימפיים החל משמונה בערב ועד סיומם בשעות הקטנות של הלילה והשעות המוקדמות של הבוקר. (מתוך ספר השידורים / פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת שידורי הטלוויזיה הישירים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984). ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות.
טקסט מסמך (15) : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. (11.8.1984 – 10). מערך השידורים הישירים היומי הכללי של הטלוויזיה הישראלית בתקופת המשחקים האולימפיים החל משמונה בערב ועד סיומם בשעות הקטנות של הלילה והשעות המוקדמות של הבוקר. (מתוך ספר השידורים / פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת שידורי הטלוויזיה הישירים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984). ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות.
טקסט מסמך (16) : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. (12.8.1984 – 11). מערך השידורים הישירים היומי הכללי של הטלוויזיה הישראלית הציבורית בתקופת המשחקים האולימפיים החל משמונה בערב ועד סיומם בשעות הקטנות של הלילה והשעות המוקדמות של הבוקר. (מתוך ספר השידורים / פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי. ארכיון יואש אלרואי). כל הזכויות שמורות).
טקסט מסמך (17) : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. (12.8.1984 – 11, המשך תאריך מהעמוד הקודם . מערך השידורים הישירים היומי הכללי של הטלוויזיה הישראלית הציבורית בתקופת המשחקים האולימפיים החל משמונה בערב ועד סיומם בשעות הקטנות של הלילה והשעות המוקדמות של הבוקר . מתוך ספר השידורים / פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי. ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
טקסט מסמך (18) : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. (13.8.1984 – 12). מערך השידורים הישירים היומי הכללי של הטלוויזיה הישראלית הציבורית בתקופת המשחקים האולימפיים החל משמונה בערב ועד סיומם בשעות הקטנות של הלילה והשעות המוקדמות של הבוקר. (מתוך ספר השידורים /פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי. ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
טקסט מסמך (19) : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984 (13.8.1984, היום האחרון של השידורים האולימפיים). מערך השידורים הישירים היומי הכללי של הטלוויזיה הישראלית הציבורית בתקופת המשחקים האולימפיים החל משמונה בערב ועד סיומם בשעות הקטנות של הלילה והשעות המוקדמות של הבוקר. (מתוך ספר השידורים / פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי. ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984 (12.8.1984 – 28.7.1984). פירוט אגף מערך ההקלטות של האירועים האולימפיים ב- 16 ימי האולימפיאדה (מתוך ספר השידורים / פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת שידורי הטלוויזיה הישראלית הציבורית את המשחקים האולימפיים של לוס אנג'לס 1984).
טקסט מסמך (1) : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984 . 30.7.1984 – 29 . מערך הקלטות יומי של האירועים האולימפיים. בנוסף לשעות המקבילות בין שעון ירושלים לזה של לוס אנג'לס ורשימת האירועים, קיימת עמודה המעניקה אינפורמציה איזה ערוץ מולטי של ה- EBU נושא את האירוע המבוקש להקלטה. מתוך ספר השידורים / פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת שידורי הטלוויזיה הישירים והמוקלטים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
טקסט מסמך (2) : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. 31.7.1984 – 30. מערך הקלטות יומי של האירועים האולימפיים ע"י חטיבת הספורט של הטלוויזיה הישראלית הציבורית. בנוסף לשעות המקבילות בין שעון ירושלים לזה של לוס אנג'לס ורשימת האירועים, קיימת עמודה המעניקה אינפורמציה איזה ערוץ מולטי של ה- EBU נושא את האירוע המבוקש להקלטה. (מתוך ספר השידורים / פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת שידורי הטלוויזיה הישירים והמוקלטים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984). (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
טקסט מסמך (3) : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. 1.8.1984 – 31.7.1984. מערך הקלטות יומי של האירועים האולימפיים. בנוסף לשעות המקבילות בין שעון ירושלים לזה של לוס אנג'לס ורשימת האירועים, קיימת עמודה המעניקה אינפורמציה איזה ערוץ מולטי של ה- EBU נושא את האירוע המבוקש להקלטה. (מתוך ספר השידורים / פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת שידורי הטלוויזיה הישירים והמוקלטים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984). (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
טקסט מסמך (4) : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. 2.8.1984 – 1. מערך הקלטות יומי של האירועים האולימפיים. בנוסף לשעות המקבילות בין שעון ירושלים לזה של לוס אנג'לס ורשימת האירועים, קיימת עמודה המעניקה אינפורמציה איזה ערוץ מולטי של ה- EBU נושא את האירוע המבוקש להקלטה. (מתוך ספר השידורים / פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת שידורי הטלוויזיה הישירים והמוקלטים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
טקסט מסמך (5) : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. 3.8.1984 – 2. מערך הקלטות יומי של האירועים האולימפיים. בנוסף לשעות המקבילות בין שעון ירושלים לזה של לוס אנג'לס ורשימת האירועים, קיימת עמודה המעניקה אינפורמציה איזה ערוץ מולטי של ה- EBU נושא את האירוע המבוקש להקלטה. (מתוך ספר השידורים / פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת שידורי הטלוויזיה הישירים והמוקלטים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984). (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
טקסט מסמך (6) : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984 . 4.8.1984 – 3. מערך הקלטות יומי של האירועים האולימפיים. בנוסף לשעות המקבילות בין שעון ירושלים לזה של לוס אנג'לס ורשימת האירועים, קיימת עמודה המעניקה אינפורמציה איזה ערוץ מולטי של ה- EBU נושא את האירוע המבוקש להקלטה. (מתוך ספר השידורים / פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת שידורי הטלוויזיה הישירים והמוקלטים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984). (ארכיון יואש אלרואי).
טקסט מסמך (7) : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. 5.8.1984 – 5. מערך הקלטות יומי של האירועים האולימפיים. בנוסף לשעות המקבילות בין שעון ירושלים לזה של לוס אנג'לס ורשימת האירועים, קיימת עמודה המעניקה אינפורמציה איזה ערוץ מולטי של ה- EBU נושא את האירוע המבוקש להקלטה. (מתוך ספר השידורים / פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת שידורי הטלוויזיה הישירים והמוקלטים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984). (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
טקסט מסמך (8) : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. 6.8.1984 – 5. מערך הקלטות יומי של האירועים האולימפיים. בנוסף לשעות המקבילות בין שעון ירושלים לזה של לוס אנג'לס ורשימת האירועים, קיימת עמודה המעניקה אינפורמציה איזה ערוץ מולטי של ה- EBU נושא את האירוע המבוקש להקלטה. (מתוך ספר השידורים / פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת שידורי הטלוויזיה הישירים והמוקלטים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984). (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
טקסט מסמך (9) : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. 7.8.1984 – 6. מערך הקלטות יומי של האירועים האולימפיים. בנוסף לשעות המקבילות בין שעון ירושלים לזה של לוס אנג'לס ורשימת האירועים, קיימת עמודה המעניקה אינפורמציה איזה ערוץ מולטי של ה- EBU נושא את האירוע המבוקש להקלטה. (מתוך ספר השידורים / פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת שידורי הטלוויזיה הישירים והמוקלטים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984). (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
טקסט מסמך (10) : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. 8.8.1984 – 7. מערך הקלטות יומי של האירועים האולימפיים. בנוסף לשעות המקבילות בין שעון ירושלים לזה של לוס אנג'לס ורשימת האירועים, קיימת עמודה המעניקה אינפורמציה איזה ערוץ מולטי של ה- EBU נושא את האירוע המבוקש להקלטה. (מתוך ספר השידורים / פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת שידורי הטלוויזיה הישירים והמוקלטים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984). (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
טקסט מסמך (11) : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. 9.8.1984 – 8. מערך הקלטות יומי של האירועים האולימפיים. בנוסף לשעות המקבילות בין שעון ירושלים לזה של לוס אנג'לס ורשימת האירועים, קיימת עמודה המעניקה אינפורמציה איזה ערוץ מולטי של ה- EBU נושא את האירוע המבוקש להקלטה. (מתוך ספר השידורים / פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת שידורי הטלוויזיה הישירים והמוקלטים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984). (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
טקסט מסמך (12) : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. 10.8.1984 – 9. מערך הקלטות יומי של האירועים האולימפיים. בנוסף לשעות המקבילות בין שעון ירושלים לזה של לוס אנג'לס ורשימת האירועים, קיימת עמודה המעניקה אינפורמציה איזה ערוץ מולטי של ה- EBU נושא את האירוע המבוקש להקלטה. (מתוך ספר השידורים / פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת שידורי הטלוויזיה הישירים והמוקלטים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984). (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
טקסט מסמך (13) : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. 11.8.1984 – 10. מערך הקלטות יומי של האירועים האולימפיים. בנוסף לשעות המקבילות בין שעון ירושלים לזה של לוס אנג'לס ורשימת האירועים, קיימת עמודה המעניקה אינפורמציה איזה ערוץ מולטי של ה- EBU נושא את האירוע המבוקש להקלטה. (מתוך ספר השידורים / פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת שידורי הטלוויזיה הישירים והמוקלטים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984). (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
טקסט מסמך (14) : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. 12.8.1984 – 11. מערך הקלטות יומי של האירועים האולימפיים. בנוסף לשעות המקבילות בין שעון ירושלים לזה של לוס אנג'לס ורשימת האירועים, קיימת עמודה המעניקה אינפורמציה איזה ערוץ מולטי של ה- EBU נושא את האירוע המבוקש להקלטה. (מתוך ספר השידורים / פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת שידורי הטלוויזיה הישירים והמוקלטים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984). (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
טקסט מסמך (15) : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. 12.8.1984. מערך הקלטות יומי של האירועים האולימפיים. בנוסף לשעות המקבילות בין שעון ירושלים לזה של לוס אנג'לס ורשימת האירועים, קיימת עמודה המעניקה אינפורמציה איזה ערוץ מולטי של ה- EBU נושא את האירוע המבוקש להקלטה. (מתוך ספר השידורים / פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת שידורי הטלוויזיה הישירים והמוקלטים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984). (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
טקסט מסמך : 14 באוגוסט 1984. זהו מסמך ה- הערכה המקורי ששלח לי מנהל הטלוויזיה הישראלית הציבורית מר טוביה סער בתום מבצע שידורי אולימפיאדת לוס אנג'לס 84'. "תכנון והכנה קפדנית של השידור וביצוע מקצועי מעולה, שלך אישית ושל אנשיך, נתנו את הפרי המקווה", כתב טוביה סער. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
סוף הפוסט מס' 705. ראה המשך סיקור אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984 (חלק 5) בפוסט מס' 713. פוסט מס' 705 הועלה לאוויר ביום חמישי – 1 באוגוסט 2017.
תגובות
פוסט מס' 705. לא לקריאה, אלא לעיון וקריאה. מבצע הסיקור הטלוויזיוני של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984 בין 28 ביולי 1984 ל- 12 באוגוסט 1984 (חלק 4) ע"י חטיבת הספורט בפיקודי היווה תמרור דרכים ראשי ו- קרדינאלי. מדובר ב- נקודת ציון, ב- אבן דרך, ו- נקודת מפנה בתולדות התפתחות שידורי הספורט בטלוויזיה הישראלית הציבורית. באופן פרדוקסלי במידה לא מועטה גם אקראית למרות התכנון הממושך, הקפדני, והיסודי שלי. ראש ממשלת ישראל יצחק שמיר החליט לסיים ב- 31 במארס 1984 (משיקוליו הפוליטיים שלו) את כהונתו בת חמש שנים של מנכ"ל רשות השידור יוסף "טומי לפיד ז"ל כדי להושיב במקומו על הַכֵּס הרָם הפנוי ב- 1 באפריל 1984 את אורי פורת ז"ל. יוסף "טומי" לפיד שימש מפקד העליון של צבאות השידור הציבורי בשנים 1984 – 1979 אולם כפי שהתברר היה מנכ"ל מוגבל. גם מפני שביקש להשכיב את העַם בישראל לישון בעת שידורי הטלוויזיה הישירים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984 בלילות ובאשמורות בוקר בתירוץ שהאומה איננה זקוקה לבידור טלוויזיוני אולימפי בלילות הארוכים משום שעליה לקום רעננה בבְּקָרִים לקראת ימי העמל שלה. אלוהי הטלוויזיה שאהב אותי ושמר לי חֶסֶד נעורים, הפר ב- 1 באפריל 1984 את עצתו ומזימתו של יוסף "טומי" לפיד. בתאריך ההוא נכנס מנכ"ל רשות חדש לתפקידו, אורי פורת ז"ל. השמיים האולימפיים שהוחשכו ונסגרו בפקודת יוסף "טומי" לפיד לקראת 16 הימים ההם שבין 28 ביולי 1984 ל- 12 באוגוסט 1984, נשארו פתוחים ובהירים בעידן אורי פורת. פוסט מס' 705. כל הזכויות שמורות. הועלה לאוויר ביום חמישי – 31 באוגוסט 2017. — אין תגובות
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>