פוסט מס' 713. לא לקריאה, אלא לעיון וקריאה. אלישע לוי מאמן הנבחרת הלאומית של ישראל בכדורגל איננו מנהיג. פסטיבל הכדורסל הלאומי של גביע "WINNER" שנערך ב- חולון מסמל את שיא האמריקניזציה שפשתה במדינת ישראל. מבצע הסיקור הטלוויזיוני של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984 בין 28 ביולי 1984 ל- 12 באוגוסט 1984 (חלק 5) ע"י חטיבת הספורט בפיקודי היווה תמרור דרכים ראשי ו- קרדינאלי. מדובר ב- נקודת ציון, ב- אבן דרך, ו- סימן של מפנה טלוויזיונית בתולדות התפתחות שידורי הספורט בטלוויזיה הישראלית הציבורית. נקודת מפנה פוליטית – טלוויזיונית שהתרחשה באופן פרדוקסלי והתהוותה במידה לא מועטה גם באקראיות במקביל ל- תכנון הממושך, הקפדני, והיסודי שלי. ראש ממשלת ישראל יצחק שמיר החליט לסיים ב- 31 במארס 1984 (משיקוליו הפוליטיים שלו) את כהונתו בת חמש שנים של מנכ"ל רשות השידור יוסף "טומי לפיד ז"ל (איש הימין) כדי להושיב במקומו על הַכֵּס הרָם הפנוי ב- 1 באפריל 1984 איש ימין אחר, את אורי פורת ז"ל. יוסף "טומי" לפיד שימש כמפקד העליון של צבאות השידור הציבורי בשנים 1984 – 1979 אולם כפי שהתברר היה מנכ"ל מוגבל. גם מפני שביקש להשכיב את העַם בישראל לישון בעת שידורי הטלוויזיה הישירים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984 בלילות ובאשמורות בוקר בתירוץ שהאומה איננה זקוקה לבידור טלוויזיוני אולימפי בלילות הארוכים משום שעליה לקום רעננה בבְּקָרִים לקראת ימי הֶעָמָל שלה. אלוהי הטלוויזיה שאהב אותי ושמר לי חֶסֶד נעורים, הפר ב- 1 באפריל 1984 את עצתו ומזימתו של יוסף "טומי" לפיד. בתאריך ההוא נכנס מנכ"ל רשות חדש לתפקידו, אורי פורת ז"ל. השמיים האולימפיים שהוחשכו ונסגרו בפקודת יוסף "טומי" לפיד לקראת 16 הימים ההם שבין 28 ביולי 1984 ל- 12 באוגוסט 1984, נשארו פתוחים ובהירים בעידן אורי פורת. במידה רבה הצטרפנו בימים ההם מנקודת מבט טלוויזיונית למשפחת העמים. פוסט מס' 705. כל הזכויות שמורות. הועלה לאוויר במוצ"ש – 7 באוקטובר 2017.
הערה 1 : הבלוג על תכולתו כפוף לזכויות יוצרים.
הערה 2 : הבלוג איננו מופק, לא נכתב, ולא נערך למען מטרות רווח כספי, ו/או לטובת הפקת רווח מסחרי, ו/או לצורך פרסום אישי.
הערה 3 : הבלוג מוענק בחינם לקוראים. הבלוג הזה נחקר ונכתב על ידי במקביל ל- 13 (שלושה עשר) כרכי הטלוויזיה שאנוכי חוקר וכותב מאז 1998, ואשר דנים ב- "מהפכת המידע הגדולה בהיסטוריה".
הערה 4 : מספר הכניסות לבלוג נסוב בערך סביב הנתון 652042.
הערה 5 : אני איש מאמין. אני מאמין באלוהים. אני מאמין ב- קב"ה בדרכי שלי.
——————————————————————————————
פוסט חדש מס' 713 : עלה לאוויר במוצ"ש – 7 באוקטובר 2017.
——————————————————————————————
פוסט מס' 713. לא לקריאה, אלא לעיון וקריאה. אלישע לוי מאמן הנבחרת הלאומית של ישראל בכדורגל איננו מנהיג. פסטיבל הכדורסל הלאומי של גביע "WINNER" שנערך ב- חולון מסמל את שיא האמריקניזציה שפשתה במדינת ישראל. מבצע הסיקור הטלוויזיוני של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984 בין 28 ביולי 1984 ל- 12 באוגוסט 1984 (חלק 5) ע"י חטיבת הספורט בפיקודי היווה תמרור דרכים ראשי ו- קרדינאלי. מדובר ב- נקודת ציון, ב- אבן דרך, ו- סימן של מפנה טלוויזיונית בתולדות התפתחות שידורי הספורט בטלוויזיה הישראלית הציבורית. נקודת מפנה פוליטית – טלוויזיונית שהתרחשה באופן פרדוקסלי והתהוותה במידה לא מועטה גם באקראיות במקביל ל- תכנון הממושך, הקפדני, והיסודי שלי. ראש ממשלת ישראל יצחק שמיר החליט לסיים ב- 31 במארס 1984 (משיקוליו הפוליטיים שלו) את כהונתו בת חמש שנים של מנכ"ל רשות השידור יוסף "טומי לפיד ז"ל (איש הימין) כדי להושיב במקומו על הַכֵּס הרָם הפנוי ב- 1 באפריל 1984 איש ימין אחר, את אורי פורת ז"ל. יוסף "טומי" לפיד שימש כמפקד העליון של צבאות השידור הציבורי בשנים 1984 – 1979 אולם כפי שהתברר היה מנכ"ל מוגבל. גם מפני שביקש להשכיב את העַם בישראל לישון בעת שידורי הטלוויזיה הישירים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984 בלילות ובאשמורות בוקר בתירוץ ש- האוּמָה איננה זקוקה לבִידוּר טלוויזיוני אולימפי בלילות הקיץ הארוכים משום שעליה לקום רעננה בבְּקָרִים לקראת ימי הֶעָמָל שלה. אלוהי הטלוויזיה שאהב אותי ושמר לי חֶסֶד נעורים, הפר ב- 1 באפריל 1984 את עצתו ומזימתו של יוסף "טומי" לפיד. בתאריך ההוא נכנס מנכ"ל רשות חדש לתפקידו, אורי פורת ז"ל. השמיים האולימפיים שהוחשכו ונסגרו בפקודת יוסף "טומי" לפיד לקראת 16 הימים ההם שבין 28 ביולי 1984 ל- 12 באוגוסט 1984, נשארו פתוחים ובהירים בעידן אורי פורת. במידה רבה הצטרפנו בימים ההם מנקודת מבט טלוויזיונית למשפחת העמים. פוסט מס' 713. כל הזכויות שמורות. הועלה לאוויר במוצ"ש – 7 באוקטובר 2017.
פרפראות.
1. אלישע לוי ומואנס דאבור.
אלישע לוי מאמן נבחרת ישראל בכדורגל עשה מעשה לא הגון, מש- תָּקָף בטלוויזיה את גבו הלא מוגן של שחקן נבחרת ישראל מואנס דאבור המשגשג שעושה עכשיו חיל בליגה האוסטרית. כך לא מתנהג מנהיג. השידור הישיר בערוץ 1 של המשחק ליכטנשטיין – ישראל 1:0 ("…אחת – אפס קטן…", כדבריה הפסימיים של שרון פרי ב- תום השידור הישיר ב- יום שישי – 6 באוקטובר 2017) במסגרת קדם מונדיאל רוסיה 2018, הוכיח שוב כי אלישע לוי איננו מאמן סוג א' וגם לא נָוָוט. טוב עשה עיתונאי "הָאָרֶץ" עֵירָד צָפְרִיר משהעניק ל- מואנס דאבור אפשרות נרחבת לענות ב- "הָאָרֶץ" (יום שישי – 6 באוקטובר 2017) לדברי הבֶּלָע וההשמצה של המאמן הלאומי שנאמרו אודותיו במסווה יָעֵנִי כאילו מקצועני. אלישע לוי נתפש בציבור אולי כמאמן – מחנך בעל כבוד ו- יכולת, וגם פטריוט. אם זה נכון הרי שהמאמר של עירד צפריר ושיחתו עם מואנס דאבור הנושא את הכותרת, "חוסר מחויבות של בני מיעוטים ? עצוב שמדברים על זה",מפריכים לחלוטין את המחשבה הציבורית הזאת. בשורה התחתונה אלישע לוי וחניכיו נכשלו כישלון מונדיאלי חרוץ ונחרץ מכל היבט. המאמן הלאומי אלישע לוי ומהלכיו המקצועיים בנבחרת ישראל לאורך מסע הקמפיין לעבר מונדיאל רוסיה 2018 מעוררים תמיהות גדולות וסימני שאלה רבים. בעיקר מנהיגותו. מואנס דאבור מוצא חן בעיניי. מדובר בשחקן נבחרת ישראל בכדורגל מהמגזר הערבי שהוא אדם כֵּן ומאופק. עבודה עיתונאית חשובה של עירד צפריר.
2. אמריקה זה כאן. מפעל גביע "Winner" בכדורסל – אוקטובר 2017.
טורניר הכדורסל של גביע "WINNER" שנערך השבוע בחולון לרבות טקס הפתיחה המגלומני שלו בעל סממנים תיאטראליים אמריקניים מובהקים בטרם משחק הגמר מכבי ת"א – עירוני נהריה 79:93, הוכיח זאת שוב למי שפקפק בתופעה. אין כדורסל ישראלי אותנטי בארץ ישראל. ליגת העַל הישראלית בכדורסל רווייה אין סוף שחקני כדורסל אמריקניים שלא מצאו עבודה בארה"ב אולם קיבלו רישיון "Green card" בישראל על חשבון עתודת הכדורסל הישראלי שלנו. ניב רסקין הוא היום שַדָּר הכדורסל הטוב בארץ. לצדו גם פרשנים, שדרני / שדרניות קווים ומראיינים / מראיינות טובים. גב' רותם ישראל ומר ניר קפלן עושים עבודה יסודית ו- עירנית סמוך לקווים. ניב רסקין איננו רק בכיר שדרי הכדורסל בארץ, אלא הוא גם עיתונאי מוביל במשקל כבד. איש חדשות סקרן בעל רפלקסים. צר לי שהוא לא מעלה את פרשת האמריקניזציה, בה עובדי כדורסל זרים חוסמים בהתמדה כבר שנות דוֹר את דרכו של הנוער הישראלי. גם הפרשן שלו גור שלף, כדורסלן אותנטי שלנו, בעבר קפטן כפול ב- נבחרת ישראל ומועדון הכדורסל של מכבי ת"א, איננו מתחבט בתופעת "האמריקניזציה" ולא מעלה אותה לדיון ציבורי בראשית עונת 2018 / 2017. נראה שה- קברניטים הפרטיים של מועדוני הכדורסל בארץ עושים את החשבון שלהם ולא עושים חשבון לעתיד הלאומי של כולנו. אורי אלון ה- Owner של הפועל ירושלים הוא צייד שחושב כל הזמן כיצד לערוף שוב את ראשה של מכבי ת"א. שמעון מזרחי ודייוויד פדרמן מתכננים כל העת כיצד להימנע מטפריו של אותו הירושלמי האמביציוזי. גם ה- Owners האחרים לא טומנים את ידם בצלחת ומייבאים במו ידיהם והוֹנָם Import כדורסל אמריקני מכל הבא ליד. אין כדורסל ישראלי בארצנו. מתקיים כאן שוק אמריקני. לכן, היה נחמד לראות באחד ממשחקי ה- "WINNER" הללו באוקטובר 2017 כיצד מאמן עירוני נהריה, הישראלי שלנו אריק אלפסי, מוריד לקרשים את מאמן היבוא היווני של הפועל ירושלים פוטיס קאציקאריס. ועוד דבר : בשעה שניב רסקין סיכם את זכייתה של מכבי ת"א בגביע "WINNER", "…מכבי ת"א אחרי שנתיים קטסטרופאליות…אולי, אולי, אולי יוצאת לדרך חדשה עם נבאן ספאחיה…", לא חשתי שום צמרמורת. מעניין אותי הדגל הלאומי כחול לבן ולא הדגל הצהוב.
3. דונאלד טראמפ ו- FBI.
החוקה האמריקנית ברורה וקפדנית. נשיא ארה"ב דונאלד טראמפ הוא בעל כוח פוליטי עצום בתוך מדינתו, אולם הוא איננו יכול לעשות ככל העולה על רוחו. ניצבים מעליו הקונגרס והסנאט ובית המשפט העליון. החוקה האמריקנית המדויקת מפרידה בין הרשות המבצעת לבין הרשות המחוקקת לבין הרשות השופטת. זה ברור וידוע לכל בי רב. מאידך לא ברור ולא מובן כיצד ה- FBI המהולל לא עלה על עקבותיו של הרוצח סטיבן פאדוק, מי שהפך את חדרו במלון ב- לאס ווגאס למוצב צבאי קדמי, ו- הביא לחדרו 20 רובים אוטומאטיים + 4000 כדורים + חומרי נפץ, מבלי להתגלות. סטיבן פאדוק רצח 59 אזרחים אמריקניים ופצע מאות נוספים מתחת לאפם של ה- FBI ומשטרת ארה"ב רבי המוניטין.
פוסט מס' 713. הפקת אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984 12.8.1984 – 28.7.1994 כמנהל, עורך ומפיק, ומנווט מנקודת מבטי הטלוויזיונית. מנכ"ל רשות השידור בימים ההם היה אורי פורת ז"ל. מנהל הטלוויזיה הישראלית הציבורית בימים ההם היה טוביה סער יבד"ל. מנהל חטיבת החדשות היה יאיר שטרן יבד"ל. פרק 5. למעוניינים : הפרקים הקודמים שעוסקים בתולדות הפקת שידורי הטלוויזיה הישירים, אנשי הטלוויזיה הישראלית הציבורית שלנו, את אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984 מתפרסמים בבלוג, כלהלן : חלק 1 בפוסט 702, חלק 2 בפוסט 703, חלק 3 בפוסט 704, חלק 4 בפוסט 705. פוסט מס' 713. כל הזכויות שמורות. הועלה לאוויר במוצ"ש – 7 באוקטובר 2017.
1. הפקת חטיבת הספורט בראשותי בטלוויזיה הישראלית הציבורית את שידורי הטלוויזיה של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984.
2. בתום פגישתי עם מנכ"ל חברת "קוקה קולה" בישראל אַמְנון דִיק, הוא מעניק לי בקיץ 1984 לראשונה בתולדות הטלוויזיה הישראלית הציבורית סכום חסות בגובה 300000 (שלוש מאות אלף) דולר תמורת שידורן של 300 שקופיות חסות במהלך 16 הימים של השידורים האולימפיים מלוס אנג'לס 1984. זהו הסכם כלכלי היסטורי שהעצים את יכולתה וכישרונה של חטיבת הספורט בטלוויזיה הישראלית הציבורית ע"י חברה מסחרית פרטית הרבה מעבר לתקצוב הכספי של משלם האגרה. אף על פי כן ולמרות היתרון הכספי חסר התקדים שהעניק מנכ"ל "קוקה קולה" אמנון דיק לרשות השידור, החליט מנכ"ל רשות השידור יוסף "טומי" לפיד רק להטיס לאולימפיאדת לוס אנג'לס 1984 את שלושת הפרשנים שלי יוסף "יוז'ו" טלקי ז"ל (שחייה) + ד"ר גלעד וויינגרטן (א"ק) + ז'קי ווישנייה (התעמלות) מבלי לשלם להם הוצאות לינה והוצאות כלכלה. יוסף "טומי" לפיד טען ששדרני הספורט של הטלוויזיה הישראלית יכולים להסתדר ללא פרשנים, והתוספת שלהם בעמדות השידור היא בונוס יקר מידי. רֶמֶז לכך ניתן היה למצוא במסמך ההערכה שכתב לי ב- 25 באוגוסט 1983 בתום מבצע השידורים הישירים של אליפות העולם ה- 1 ב- א"ק שנערכה בהלסינקי בירת פינלנד בתאריכים שבין 7 ל- 14 באוגוסט 1983. זהו הרמז : "…אני חושב שד"ר וויינגרטן תרם אף הוא תרומה לאיכות השידורים, אף כי אינני שותף לדעתך שבלעדיו – או בלעדי פרשן כלשהו – אי אפשר…".
הערה שלי : מדובר בתקופה של יותר משנות דור שחלפה מן העולם בה מנכ"ל רשות השידור שהוא העורך הראשי של מוסד התקשורת הציבורית הגדולה ביותר במדינה, מביע את דעתו האנטי טלוויזיונית אודות חשיבות נושא פרשנות הספורט בטלוויזיה. זאת הייתה הפררוגטיבה שלו. מנכ"ל רשות השידור נושא באחריות הראשית לכל פיפס שמתחולל במוסד התקשורתי הזה, מכיוון שהוא "ראש הממשלה ושר האוצר" של המוסד על פי חוק. מנכ"ל רשות השידור הוא המחליט הראשי, הביצועיסט הראשי, והנושא באחריות הראשית למתחולל בין ארבעת הכתלים של רשות השידור. הטלוויזיה הציבורית ורדיו "קול ישראל" הם מוסדות היררכיים ש-מתוקצבים בקפידה ו- Super מורכבים מהיבטים רבים שונים. הם אינם מוסדות דמוקרטיים. ברור שמתקיימות מערכות עיתונאיות בכל תחומי הטלוויזיה שדנות דיונים מוקדמים בתכני הכיסוי העתידיים. ההחלטה על יציאה לביצוע המשימות נתונה בידיו של כל ראש חטיבה, שכפוף לאישורו התכני והכספי של מנהל הטלוויזיה, שכפוף לאישור הסופי התכני והכספי של מנכ"ל רשות השידור. בתנאים ההם נדרשתי לנווט ולנהל את שידורי הספורט של הטלוויזיה הישראלית הציבורית ההיא. אין דבר כזה שידורי ספורט על הגוונים הרבים שלהם ללא פרשנים לצדם של שדרנים מובילים, וודאי לא בשידורי א"ק ישירים.
טקסט תמונה : 25 באוגוסט 1983. מסמך בעל חשיבות היסטורית. לראשונה בתולדות רשות השידור אני מצליח לשכנע את מנכ"ל רשות השידור יוסף "טומי" לפיד בצורך למסד ולהפיק במשך שמונה ימים בשידורים ישירים את אליפות העולם ה- 1 בא"ק של הלסינקי 1983 ולקבעם בלוח השידורים של הטלוויזיה הישראלית הציבורית. מנכ"ל רשות השידור יוסף "טומי" לפיד כותב לי מכתב הערכה בתום מבצע שידורי הטלוויזיה הישראלית הציבורית של אליפות העולם ה- 1 בהלסינקי באוגוסט 1983. כרגיל הושרה וטובל טקסט המסמך בהערות, הומור, ועוקצנות של כותבו. אורותיה של העיר לוס אנג'לס ריצדו מרחוק. בעוד אחד עשר חודשים היא תארח את האולימפיאדה ב- 23 של העידן החדש. הייתה לי עוד המון עבודה להכין ולעשות. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
לא הצלחתי לשכנע אותו את יוסף "טומי" לפיד ז"ל שהוא טועה. בתחילה יוסף "טומי" לפיד גם לא רצה להטיס אותם את שלושת הפרשנים שלי ללוס אנג'לס, אולם בראשית 1984 הסכים לנהל עמי מו"מ מחודש אודותיהם. הוא ניאות לשלם את כרטיסי הטיסה, אבל תבע שהם יממנו מכיסם את השאר. ב- 1 באפריל 1984 התמנה אורי פורת למנכ"ל רשות השידור במקומו של יוסף "טומי" לפיד. אורי פורת דבר בגרסתו זאת של המנכ"ל שקדם לו. בצר לי פעלתי ועקפתי כמנהל משלחת הטלוויזיה הישראלית את הוראות ה- EBU והנהלת מלון Hollyday inn באזור HOLLYWOOD בו השתכנו בלוס אנג'לס. הכנסתי והגנבתי ללא ידיעת הנהלת המלון את יוסף "יוז'ו" טלקי ז"ל לחדר ה- Single שלי, ונסים קיוויתי עשה את אותו הדבר והגניב את גלעד וויינגרטן לחדרו שלו. ז'קי ווישנייה מצא סידור פרטי משלו באמצעות הוועד האולימפי הישראלי ואיגוד ההתעמלות. יוסף "יוז'ו" טלקי חבר קיבוץ כפר מכבי בגוש זבולון (אישיות בלתי רגילה ואדם נעלה) היה נטול כסף לחלוטין. לפי כך חלקתי עמו את קצבת האש"ל שקבלתי מרשות השידור.
3. מנכ"ל רשות השידור יוסף "טומי" לפיד מסיים את תפקידו ב- 1 באפריל 1984. העיתונאי ויועץ התקשורת של ראש הממשלה מנחם בגין, אורי פורת, מתמנה במקומו למנכ"ל רשות השידור לחמש שנים הבאות של 1989 – 1984. עם הופעתו של אורי פורת ברשות השידור באותו התאריך ההוא של 1 באפריל 1984 התבהרו לפתע שָמֶיהָ האולימפיים של הטלוויזיה הישראלית הציבורית בתקופת משחקי אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984 בתאריכים שבין 28 ביולי 1984 לבין 12 באוגוסט 1984
4. גב' רוּחָמָה אַיָילוֹן הבלתי נשכחת היא המנהלת את לשכות מנהלי רדיו "קול ישראל" ולשכות המנכ"לים של רשות השידור במשך 37 שנים רצופות, 1995 – 1958.
5. הפקה מוקפדת, מדויקת, רחבת היקף, ומדהימה של חטיבת הספורט של רשת הטלוויזיה האמריקנית ABC בראשות רון ארלדג' (Roone Arledge) כמו גם הופעתו המזהירה של פיטר יוברות' (Peter Ueberroth) יו"ר הוועדה מארגנת האמריקנית של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. השילוב של רון ארלדג' + פיטר יוברות' יצר והוליד אולימפיאדה בלתי נשכחת וטלוויזיה בלתי נשכחת.
6. אי אפשר לצאת לקרבות טלוויזיוניים כל כך מורכבים ומסובכים וגם יקרים ויוקרתיים, ממושכים ורחוקים מגבולות המדינה ממבטי הטכנולוגיה + הלוגיסטיקה + משאבי אנוש (כמו למשל סיקור של מפעל בינלאומי ברמה של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984), מבלי לחבר ולכתוב פקודת מבצע / ספר שידורים מדויק ו- מפורט ביותר – עבור אותם הלוחמים בירושלים ולוס אנג'לס כאחד. אין דבר כזה.
טקסט תמונה : הלוגו של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984.
——————————————————————————————
פוסט חדש מס' 713 : עלה לאוויר במוצ"ש – 7 באוקטובר 2017.
——————————————————————————————
טקסט תמונה : 1971 – 1970. הימים ההם – הזמן ההוא לפני 47 שנים. כ- פסע מפריד בין חיי נטולי הדאגות לבין עוֹל העִידָן המטורף של הטלוויזיה הישראלית הציבורית שהמתין לי מעבר לפינה. התמונה הנ"ל מתעדת אותי זוכה עם אוניברסיטת ת"א בגביע מכללות ישראל בכדורסל. קומתי הייתה 1.90 מ' ו- משקלי 82 ק"ג. יכולתי לגעת בטבעת הסל עם המרפק שלי. הייתי בשנים ההן דוגמן צילום ומורה ומחנך במקצוע המתמטיקה וחינוך גופני. לפתע נִקְרָה לי בדרכי מר אלכס גלעדי. אלוהי הטלוויזיה הפגיש בינינו. זה קרה בימים ההם בעידן ההוא של 1971 – 1970, לפני 47 שנים. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
טקסט תמונה : 10 בדצמבר 1981. היכל הספורט ביד אליהו – תל אביב. הימים ההם – הזמן ההוא לפני 36 שנים. אנוכי ממנה את דן שילון (בן 41) לשדר ישיר את משחק הכדורסל בגביע אירופה לאלופות בכדורסל בו מתמודדת אלופת ישראל מכבי ת"א נגד אלופת יוון פאנאתאנאייקוס אתונה, ובאותה העֵת שומר גם על גבו. הייתה לי זכות גדולה בקריירה העיתונאית הממושכת שלי בשידור הציבורי להיות חניך שלו ב- 1971 ובוס שלו עשור שנים אח"כ. ראיתי בדן שילון לא רק איש טלוויזיה וורסטילי ומוכשר, אלא ראשית דבר אדם כֵּן ועיתונאי אמיץ שדבק במשימתו. השדר המפונק שלי יורם ארבל נעלב מאוד ממהלך המינוי ההוא ויצא כמעט מדעתו. הוא ראה במינויו של דן שילון לשדר כדורסל בחורף 1981 צעד מגמתי שלי שנועד לקפח אותו ולגנוב את פרנסתו. זה כמובן לא היה נכון. האמת, ההתבכיינות שלו גם לא עניינה אותי. הוא יורם ארבל היה בכיין שראה מהרהורי לבו. חטיבת הספורט בפיקודי הלכה, התרחבה, והתפתחה במהירות והפקותיה עמדו לחבוק אֶרֶץ וְעוֹלָם. היה מקום כמובן לשדר ספורט ברמתו של דן שילון ולעוד כמות כפולה של שדרני וכתבי ספורט נוספים בענפי הספורט השונים. הייתי צריך לצרף את מאיר איינשטיין ז"ל לשורות חטיבת הספורט שלי מוקדם יותר ולא להמתין ל- 1990. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
שידור משחקיה של מכבי ת"א בטלוויזיה הישראלית הציבורית – ערוץ 1 במשך יותר משנות דוֹר הם סיפור דרמטי של התפתחות שידורי הספורט בטלוויזיה ולצִדם האבולוציה של התפתחות הטכנולוגיה הטלוויזיונית. לא ניתן כלל להשוות את איכות הסיקור של משחקי מכבי ת"א באמצעות הטכנולוגיה המיידית של עשור ה- 90 במאה הקודמת וראשית שנות ה- 2000 לבין הטכנולוגיה המסורבלת בעשורי ה- 70 ו- 80 של המאה הקודמת. הבדלים של יום ולילה. של צבע ו- שחור/לבן.
טקסט תמונה : 1981 – 1980. הימים ההם – הזמן ההוא לפני 37 שנים. נסים קיוויתי (מימין, אינני מפריז כשאני מגדיר אותו שַדָּר דָגוּל ועיתונאי עַל אגדי. הוא היה כזה) מראיין בראשית שנות ה- 80 של המאה שעברה בהיכל הספורט יד אליהו את שחקן מכבי ת"א ארל וויליאמס, בימים ההם שצילמנו בשָחוֹר / לָבָן. הצלם הוותיק והמצוין שלי הוא שמולי'ק ברעם (בגבו). שני משמאל הוא המקליט הוותיק והמצוין דָנִי יֶגֶר. מצלמות ה- Video של היום הן הרבה יותר קלות, יותר קומפקטיות, ויותר נוחות לתפעול בהשוואה לדוֹר המצלמות הקודם. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
טקסט תמונה : סתיו 1979. הימים ההם – הזמן ההוא לפני 38 שנים. זהו טכנאי ה- Video הוותיק פאול ווייסמן ומכונת ה- VTR המסורבלת עליה מורכב טייפ כבד בעל רוחב סרט מגנטי של שני אינטשים בניידת השידור הקרויה ה- "OB הלבן" ששידרה רק בשָחוֹר / לָבָן בלבד. התמונה צולמה בתוך ניידת השידור הגדולה של הטלוויזיה הישראלית הציבורית ה- OB הלָבָן (ראשי תיבות של Out Broadcasting) שחנתה ליד שער שש בהיכל הספורט יד אליהו כמחצית השעה לפני תחילת השידור הישיר של אחד ממשחקי מכבי ת"א בגביע אירופה. תמונות הסטילס צולמו ותועדו בצבע אולם הטלוויזיה הישראלית הציבורית צילמה אז ב- שחור/לבן בלבד, וגם טרם הייתה מצוידת ביכולת להריץ הילוכים חוזרים (Replays) במהירות איטית. (תיעוד וצילום יואש אלרואי. ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
"הקשר הסימביוטי" הוא ספר עָב כֶּרֶס (כ- 10000/רבבה עמודים) שאנוכי חוקר וכותב מאז אוקטובר 1998, בימים ההם כשעוד הייתי בשירות פעיל בטלוויזיה הישראלית הציבורית – ערוץ 1 וברשות השידור. המחקר והכתיבה של הספר הקונקרטי הנ"ל נעשים במסגרת מחקר וכתיבה של עוד תריסר ספרים רחבי היקף במסגרת הסדרה "מהפכת המידע הגדולה בהיסטוריה". המחקר והכתיבה טרם הסתיימו. הספר "הקשר הסימביוטי" אמור לצאת לאור כמו 12 ספרי הַסִדְרָה הנוספים האחרים ב- 2019 ו/או לכל המאוחר ב- 2020 אם ירצה השֵם יתברך שמו.
טקסט מסמך (1) : זהו שער הכריכה הקדמי של הספר עב הכרס שחקרתי וכתבתי בן כ- 10000 (רבבה) עמודים בשנים 2016 – 1998, ונקרא "הַקֶשֶר הַסִימְבְּיוֹטִי". הספר מכיל בתוכו גם את פרטי החוזים – הסכמים הנוגעים לזכויות השידורים שערכה רשות השידור עם מועדון הפאר של מכבי ת"א בשנים שבין 1974 / 1973 ל- 2003 / 2002. ב- 2003 נטשתי לעַד את הטלוויזיה הישראלית הציבורית – ערוץ 1. השנה ההיא הייתה מועד טריקת הדלת שלי בפרצופו של מנכ"ל רשות השידור יוסף בר-אל האיש שהודח וסולק מתפקידו ב- 2005 ע"י ממשלת ישראל בראשות אריאל שרון. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
טקסט מסמך (2) : זהו שער הכריכה הקדמי של הספר עב הכרס שחקרתי וכתבתי בן כ- 10000 (רבבה) עמודים בשנים 2016 – 1998, ונקרא "הַקֶשֶר הַסִימְבְּיוֹטִי". הספר מכיל בתוכו גם את פרטי החוזים – הסכמים הנוגעים לזכויות השידורים שערכה רשות השידור עם מועדון הפאר של מכבי ת"א בשנים שבין 1974 / 1973 ל- 2003 / 2002. ב- 2003 נטשתי לעַד את הטלוויזיה הישראלית הציבורית – ערוץ 1. השנה ההיא הייתה מועד טריקת הדלת שלי בפרצופו של מנכ"ל רשות השידור יוסף בר-אל האיש שהודח וסולק מתפקידו ב- 2005 ע"י ממשלת ישראל בראשות אריאל שרון. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
טקסט תמונה : מדובר בתאריכים האלה : יום רביעי של 28 בינואר 1981 ו- יום חמישי של 29 בינואר 1981. העיר : בריסל – בלגיה. צוות השידור שלי בבריסל הוא יורם ארבל (מימין) והמפיק אמנון ברקאי (משמאל, חובש אוזניות ומחזיק מיקרופון). שניהם מאיישים את עמדת השידור שלנו במגרשה של קבוצת הכדורסל הבלגית רויאל 4 בעת שני השידורים הישירים שלנו ההם מבריסל במסגרת גביע אירופה לקבוצות אלופות : אלופת ישראל מכבי ת"א מנצחת את אלופת ברה"מ קבוצת צסק"א מוסקבה 74:85 במשחק הראשון, ומפסידה לה במשחק השני 83:81. שני המשחקים האלה אורגנו ע"י הבלגי מר ליאון וואנדל איש ה- FIBA. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
טקסט תמונה : ראשית עשור ה- 80 של המאה שעברה. מלון "דן" בתל אביב. תעשיין "עלית" אבא פרומצ'נקו (במרכז) משבח את שיתוף הפעולה של החברה שלו ושל מרק מושביץ עם מכבי תל אביב ומהלל את שני שחקני החיזוק של המועדון אולסי פרי יבד"ל (מימין) וג'ים בוטרייט ז"ל (משמאל). (התמונה באדיבות גב' רות פרומצ'נקו. ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
ברית שידור שנכרתה בין הטלוויזיה הישראלית הציבורית – ערוץ 1 לבין קבוצת הפאר של מכבי ת"א בכדורסל, בשנים ההן של 2003 – 1970, התבססה על מצוינות המועדון, ניהולו הקפדני, התנהלותו יישרת הדרך, והישגיו על הפרקט. כך אנוכי הכרתי את מועדון מכבי ת"א בשנות עבודתי בטלוויזיה הישראלית הציבורית – ערוץ 1 בשנים 2003 – 1971.
טקסט תמונה : קיץ 1992. לפני כ- רבע מאה של שנים. אנוכי (מימין) נושא דברים בפני מנכ"ל רשות השידור אריה מקל, חברי הוועד המנהל של רשות השידור, ואנשי מליאת רשות השידור אודות חשיבות השידורים הישירים של אירועי הספורט הרלוואנטיים בארץ ובעולם על המִרְקָע הציבורי תמורת תשלום זכויות שידורים בלעדיות, ביניהם ההתקשרות עם מועדון הפאר של מכבי ת"א בכדורסל בראשות עו"ד שמעון מזרחי והתעשיין דיוויד פדרמן בתנאי שהקבוצה תמשיך להיות אלופת המדינה. המוטו שלי היה כלהלן : "שידורי הספורט הישירים עולים כֶּסֶף – אך שווים זָהָב". זיהוי הנוכחים משמאל לימין : מנכ"ל רשות השידור אריה מקל, יו"ר הוועד המנהל של רשות השידור עו"ד מיכה ינון, חבר הוועד המנהל מני ווייצמן מי ש- שימש יו"ר וועדת הספורט במליאת רשות השידור, ואנוכי עומד ונושא את דבריי. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
טקסט תמונה : שנת 2000. יו"ר הוועד המנהל של רשות השידור מר גיל סמסונוב נפרד מרשות השידור וממני בתום הניצחון הסנסציוני ברייטינג ומדרוג של הטלוויזיה ישראלית הציבורית – ערוץ 1 על ערוץ 5 הספורט מס' 5 בכבלים בעת שידורים ישירים "ראש בראש" של מפעל ה- Final four האירופי בכדורסל של סלוניקי בהשתתפות מכבי ת"א ב- 18 ו- 20 בחודש אפריל של שנת 2000. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
טקסט תמונה : 2003 – 2002. אנוכי בתום 32 שנות שירות את הטלוויזיה הישראלית הציבורית – ערוץ 1 ואת רשות השידור. נטשתי בטריקת דלת את מקום עבודתי שהיה פעם ביתי השני (ולפעמים גם הראשון) לאחר מינויו העלוב והמופרך של יוסף בר-אל באביב 2002 לתפקיד הרָם של מנכ"ל רשות השידור ע"י ממשלת ישראל בראשות אריאל שרון. אותה ממשלת ישראל בראשות אותו ראש ממשלה אריאל שרון, זאת שהציבה אותו בפסגת השידור הציבורי של מדינת ישראל ב- מארס / אפריל 2002 כ- מ"מ מנכ"ל רשות השידור (במקום המנכ"ל הזמני המודח, תא"ל במיל. רָן גָלִינְקָא) ואח"כ העניקה לו ליוסף בר-אל מינוי של קבע למשרה הרָמָה לתקופה של חמש שנים מ- 2 ביוני 2002 עד 2 ביוני 2007, היא זאת שהתעשתה גם אם מאוחר מידי, והדיחה וסילקה אותו לאלתר מכהונתו כמנכ"ל רשות השידור ב- 2 במאי 2005. יוסף בר-אל מנכ"ל רשות שידור פתטי וברמה נמוכה הודח בצדק לירכתיים האפלוליים של השידור הציבורי. שָם היה מקומו בפינה חשוכה של השידור הציבורי. מדהים במובן השלילי של המילה : בפעם הראשונה בהיסטוריה של מדינת ישראל ובתולדות רשות השידור סולק ו- הודח מנכ"ל רשות שידור מכהן. זה היה יוסף בר-אל. הוא לא שב עוד מעולם לשירות פעיל ברשות השידור. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
תדריך פרק 5. אולימפיאדת הקיץ של לוס אנג'לס 1984 בתקופת התאריכים שבין 28.7.1984 / טקס הפתיחה ל- 12.8.1984 /טקס הנעילה.
טקסט מסמך : השער הקדמי של ספר השידורים / פקודת המבצע שחיברתי וכתבתי (כ- 125 עמודים) לקראת שידורי חטיבת הספורט בטלוויזיה הישראלית הציבורית את אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
תדריך פרק 5. פריסת תוכנית עבודה יומית ושיתוף פעולה בין צוות ההפקה, העריכה, והשידור בלוס אנג'לס 84' לבין המערכת האולימפית בירושלים. (המשך של פוסטים מס' 702, 703, 704, ו- 705).
טקסט מסמך : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. שבת – 28.8.1984. תוכנית עבודה יומית ושיתוף פעולה בין צוות לוס אנג'לס 84' לבין מערכת ירושלים. מתוך פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת מבצע השידורים הישירים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
טקסט מסמך : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. ראשון – 29.7.1984. תוכנית עבודה יומית ושיתוף פעולה בין צוות לוס אנג'לס 84' לבין מערכת ירושלים. מתוך פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת מבצע השידורים הישירים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
טקסט מסמך : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. יום שני – 30.7.1984 . תוכנית עבודה יומית ושיתוף פעולה בין צוות לוס אנג'לס 84' לבין מערכת ירושלים. מתוך פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת מבצע השידורים הישירים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
טקסט מסמך : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984 . שלישי – 31.7.1984 . תוכנית עבודה יומית ושיתוף פעולה בין צוות לוס אנג'לס 84' לבין מערכת ירושלים. מתוך פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת מבצע השידורים הישירים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
טקסט מסמך : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. רביעי – 1.8.1984. תוכנית עבודה יומית ושיתוף פעולה בין צוות לוס אנג'לס 84' לבין מערכת ירושלים. מתוך פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת מבצע השידורים הישירים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
טקסט מסמך : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. חמישי – 2.8.1984. תוכנית עבודה יומית ושיתוף פעולה בין צוות לוס אנג'לס 84' לבין מערכת ירושלים. מתוך פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת מבצע השידורים הישירים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
טקסט מסמך : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. שישי – 3.8.1984. תוכנית עבודה יומית ושיתוף פעולה בין צוות לוס אנג'לס 84' לבין מערכת ירושלים. מתוך פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת מבצע השידורים הישירים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
טקסט מסמך : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. שבת – 4.8.1984. תוכנית עבודה יומית ושיתוף פעולה בין צוות לוס אנג'לס 84' לבין מערכת ירושלים. מתוך פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת מבצע השידורים הישירים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
טקסט מסמך : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. ראשון – 5.8.1984. תוכנית עבודה יומית ושיתוף פעולה בין צוות לוס אנג'לס 84' לבין מערכת ירושלים. מתוך פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת מבצע השידורים הישירים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
טקסט מסמך : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. שני – 6.8.1984. תוכנית עבודה יומית ושיתוף פעולה בין צוות לוס אנג'לס 84' לבין מערכת ירושלים. מתוך פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת מבצע השידורים הישירים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
טקסט מסמך : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. שלישי – 7.8.1984. תוכנית עבודה יומית ושיתוף פעולה בין צוות לוס אנג'לס 84' לבין מערכת ירושלים. מתוך פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת מבצע השידורים הישירים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
טקסט מסמך : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. רביעי – 8.8.1984. תוכנית עבודה יומית ושיתוף פעולה בין צוות לוס אנג'לס 84' לבין מערכת ירושלים. מתוך פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת מבצע השידורים הישירים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
טקסט מסמך : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. חמישי – 9.8.1984. תוכנית עבודה יומית ושיתוף פעולה בין צוות לוס אנג'לס 84' לבין מערכת ירושלים. מתוך פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת מבצע השידורים הישירים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
טקסט מסמך : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. שישי – 10.8.1984. תוכנית עבודה יומית ושיתוף פעולה בין צוות לוס אנג'לס 84' לבין מערכת ירושלים. מתוך פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת מבצע השידורים הישירים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
טקסט מסמך : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. שבת – 11.8.1984. תוכנית עבודה יומית ושיתוף פעולה בין צוות לוס אנג'לס 84' לבין מערכת ירושלים. מתוך פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת מבצע השידורים הישירים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
טקסט מסמך : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. ראשון – 12.8.1984. תוכנית עבודה יומית ושיתוף פעולה בין צוות לוס אנג'לס 84' לבין מערכת ירושלים. מתוך פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת מבצע השידורים הישירים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
אופי ביצוע השידורים הישירים מ- אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984 12.8.1984 – 28.7.1984
1. השידור
כללי , קיצורים והגדרות , לוויינים , שיטת שידור , שידורים מולטילטראליים , קווי שידור , מיקס סאונד והקלטת קול השדר ורעש הקהל .
2. ביצוע השידורים
אות פתיחה אולימפית מיוחדת , אות סיום , מבנה שידורי אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984 .
3. שידורים מולטי EBU / ABC.
שמונה הערות.
4. שידור מולטילטראלי משולב.
מעברים בין השדרים השונים בלוס אנג'לס באמצעות אורלי יניב באולפן המנווט בירושלים .
5. עמדות שידור של הטלוויזיה הישראלית בלוס אנג'לס.
6. קונברטורים דיגיטאליים.
7. עריכת תקציר הספורטאים הישראליים באולימפיאדת לוס אנג'לס 1984.
8. נוהל שידור והתייצבות השדרים בעמדות השידור באצטדיונים בלוס אנג'לס 1984.
9. נוהל התגברות על תקלות.
סוגי תקלות, קונברטורים, קווי שידור 4W, תמונה מולטי, רעש קהל (International Sound), שולחן ניתוב וחדר בקרה.
טקסט מסמך : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. השידור האולימפי, ביצוע השידור ע"י הטלוויזיה הישראלית , ונוהל התגברות על תקלות (1). מתוך פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת מבצע השידורים הישירים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות) .
טקסט מסמך : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. השידור האולימפי, ביצוע השידור ע"י הטלוויזיה הישראלית , ונוהל התגברות על תקלות (2). מתוך פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת מבצע השידורים הישירים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
טקסט מסמך : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. השידור האולימפי, ביצוע השידור ע"י הטלוויזיה הישראלית , ונוהל התגברות על תקלות (3). מתוך פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת מבצע השידורים הישירים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
טקסט מסמך : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. השידור האולימפי, ביצוע השידור ע"י הטלוויזיה הישראלית, ונוהל התגברות על תקלות (4). מתוך פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת מבצע השידורים הישירים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
טקסט מסמך : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. השידור האולימפי, ביצוע השידור ע"י הטלוויזיה הישראלית, ונוהל התגברות על תקלות (5). מתוך פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת מבצע השידורים הישירים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
טקסט מסמך : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. השידור האולימפי, ביצוע השידור ע"י הטלוויזיה הישראלית, ונוהל התגברות על תקלות (6). מתוך פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת מבצע השידורים הישירים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
טקסט מסמך : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. השידור האולימפי, ביצוע השידור ע"י הטלוויזיה הישראלית , ונוהל התגברות על תקלות (7). מתוך פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת מבצע השידורים הישירים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
טקסט מסמך : אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. השידור האולימפי, ביצוע השידור ע"י הטלוויזיה הישראלית, ונוהל התגברות על תקלות (8). מתוך פקודת המבצע שחיבר יואש אלרואי לקראת מבצע השידורים הישירים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
תוכנית השידורים הישירים הרחבה של הטלוויזיה הישראלית הציבורית הנוגעת לכיסוי אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984, שוּוְקָה בהצלחה וזכתה לשבחים רבים בכל העיתונים. היא הפכה למקדמת מכירות של עצמה. כל העיתונים בישראל ללא יוצא מן הכלל פרסמו באמצעות כתביהם יעל פז-מלמד "במעריב", לילי גלילי "בארץ", נעמה כהן "בחדשות", צדוק יחזקאלי ויאיר עמיקם "בידיעות אחרונות", רולי רוזן ב-"דָבָר", וישראל פז ב- "על המשמר" – כתבות רחבות ממדים המספרות על מבצע השידורים הגדול של מחלקת הספורט בטלוויזיה הישראלית הציבורי מ- אולימפיאדת לוס אנג'לס 84'. בפרק זמן בן 16 ימים עמדה הטלוויזיה הישראלית הציבורית לשדר 115 שעות. 7.2 שעות שידורים ישירים בממוצע מידי יום לאורך כל שעות הלילה וגם שעות הבוקר המוקדמות. "ידיעות אחרונות" העניק כותרת ענק למבצע השידורים הזה וכינה אותו, "מבצע השידורים הגדול ביותר של הטלוויזיה", והוסיף בכותרת אחרת, "החלטה נבונה ואמיצה", והתכוון למנכ"ל רשות השידור אורי פורת [1]. שיווק שידורי אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984 נעשה על פי אמות מידה מקצועיות בתקופה ההיא .
[1] ראה נספח בפוסט הבא מס' 714 : קידום שידורי אולימפיאדת לוס אנג'לס 84 בכל העיתונים היומיים בישראל בין 26 באפריל ל- 2 במאי 1984.
טקסט מסמך : 14 באוגוסט 1984. זהו מסמך ה- הערכה המקורי ששלח לי מנהל הטלוויזיה הישראלית הציבורית מר טוביה סער בתום מבצע שידורי אולימפיאדת לוס אנג'לס 84'. "תכנון והכנה קפדנית של השידור וביצוע מקצועי מעולה, שלך אישית ושל אנשיך, נתנו את הפרי המקווה", כתב טוביה סער. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
סוף הפוסט מס' 713. הועלה לאוויר במוצ"ש – 7 באוקטובר 2017. ראה המשך פריסת המידע אודות מבצע הסיקור הטלוויזיוני של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984 בין 28 ביולי 1984 ל- 12 באוגוסט 1984 ע"י חטיבת הספורט בפיקודי, חלק מס' 6, בפוסט מס' 714.
תגובות
פוסט מס' 713. לא לקריאה, אלא לעיון וקריאה. אלישע לוי מאמן הנבחרת הלאומית של ישראל בכדורגל איננו מנהיג. פסטיבל הכדורסל הלאומי של גביע "WINNER" שנערך ב- חולון מסמל את שיא האמריקניזציה שפשתה במדינת ישראל. מבצע הסיקור הטלוויזיוני של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984 בין 28 ביולי 1984 ל- 12 באוגוסט 1984 (חלק 5) ע"י חטיבת הספורט בפיקודי היווה תמרור דרכים ראשי ו- קרדינאלי. מדובר ב- נקודת ציון, ב- אבן דרך, ו- סימן של מפנה טלוויזיונית בתולדות התפתחות שידורי הספורט בטלוויזיה הישראלית הציבורית. נקודת מפנה פוליטית – טלוויזיונית שהתרחשה באופן פרדוקסלי והתהוותה במידה לא מועטה גם באקראיות במקביל ל- תכנון הממושך, הקפדני, והיסודי שלי. ראש ממשלת ישראל יצחק שמיר החליט לסיים ב- 31 במארס 1984 (משיקוליו הפוליטיים שלו) את כהונתו בת חמש שנים של מנכ"ל רשות השידור יוסף "טומי לפיד ז"ל (איש הימין) כדי להושיב במקומו על הַכֵּס הרָם הפנוי ב- 1 באפריל 1984 איש ימין אחר, את אורי פורת ז"ל. יוסף "טומי" לפיד שימש כמפקד העליון של צבאות השידור הציבורי בשנים 1984 – 1979 אולם כפי שהתברר היה מנכ"ל מוגבל. גם מפני שביקש להשכיב את העַם בישראל לישון בעת שידורי הטלוויזיה הישירים של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984 בלילות ובאשמורות בוקר בתירוץ שהאומה איננה זקוקה לבידור טלוויזיוני אולימפי בלילות הארוכים משום שעליה לקום רעננה בבְּקָרִים לקראת ימי הֶעָמָל שלה. אלוהי הטלוויזיה שאהב אותי ושמר לי חֶסֶד נעורים, הפר ב- 1 באפריל 1984 את עצתו ומזימתו של יוסף "טומי" לפיד. בתאריך ההוא נכנס מנכ"ל רשות חדש לתפקידו, אורי פורת ז"ל. השמיים האולימפיים שהוחשכו ונסגרו בפקודת יוסף "טומי" לפיד לקראת 16 הימים ההם שבין 28 ביולי 1984 ל- 12 באוגוסט 1984, נשארו פתוחים ובהירים בעידן אורי פורת. במידה רבה הצטרפנו בימים ההם מנקודת מבט טלוויזיונית למשפחת העמים. פוסט מס' 705. כל הזכויות שמורות. הועלה לאוויר במוצ"ש – 7 באוקטובר 2017. — אין תגובות
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>