פוסט מס' 794. מערך הרפואה הציבורית הַכּוֹשֵל בישראל, הלֵאֶה, המסורבל, וה-ביורוקרטי לעייפה ב-2019, חסר עד למאוד כוח אדם מקצועי של רופאים ורופאות פלוס רופאים ורופאות ברמת מתמחים ומתמחות + פלוס אחים ואחיות (בסדר גודל של אלפים רבים). מערך הרפואה הציבורית הַכּוֹשֵל בישראל נעדר גם ב-2019 כתריסר מבני בתי חולים לאורכה ורוחבה של כל הארץ, וזקוק נואשות בדחיפות לעוד 12000 (שתיים עשרה אלף) מיטות אשפוז. פרופסור מרים וויינברגר מנהלת המחלקה למחלות זיהומיות בביה"ח "אסף הרופא" פרסמה בימים האחרונים ברדיו גלי צה"ל מֵידָע רפואי חָמוּר, קָשֶה, ונוקב משהכריזה הכרזה סטטיסטית נוראית הקשורה למוות של המוני חולים ב-בתי חולים בארץ מידי שנה בשנה ואשר נובעים מ-תִּקְצוּב עני וכוח אדם דַל המאייש את שורות הרפואה הציבורית במדינת ישראל. כה אמרה פרופסור מרים וויינברגר לרזי ברקאי, כלהלן: "…כ- 4000 עד 6000 חולים בישראל מתים כל שנה מזיהומים שנרכשו בבתי החולים תוך כדי מהלך האִשְפּוּז שלהם…כיצד קובעי המדיניות יכולים להרשות לעצמם ש- 4000 עד 6000 בני אדם ימותו מידי שנה בבתי החולים שלנו ממשהו שאפשר למנוע…ניתן למנוע זאת ע"י תִּקְצוּב נכון… ". מערך הרפואה הציבורית הַלֵאֶה, הַאִיטִי והַכָּבֵד הזה המתנהל בארץ ועני בכוח אדם, טכנולוגיה ולוגיסטיקה רפואיות- קוֹרֵס. ההתמוטטות הבלתי כפויה הזאת שנמשכת כבר זמן רב מוכיחה ב-% 100 כי מדובר במדינת פארטאץ' שנשענת גם כאן כמו בתחומים ציבוריים כושלים אחרים על מנהיגות פּוֹלִיטִית רפואית מחורבנת. מדינת ישראל ה-רְווּיָה בפוליטיזציה בכל רבדי ותחומי חייה, מריצה עכשיו 28 רשימות לקראת הבחירות לכנסת ה-21 ב-9 באפריל 2019, אולם איננה יודעת לכונן את עתידה ולא דואגת לאזרחיה הוותיקים. בעיקר איננה דואגת לבריאותו של הדוֹר המבוגר והמזדקן. העיתונאי ושדרן רדיו גלי צה"ל רזי ברקאי והעורכת המצוינת הרהוטה שלו נוּרִית קָנֶטִי העלו לאחרונה לדיון את נושא הרפואה הציבורית הכושלת במדינת ישראל בתוכניתם "מה בוער" ששודרה ביום ראשון-10 בפברואר 2017. פוסט מס' 794. כל הזכויות שמורות. הועלה לאוויר ביום רביעי – 13 בפברואר 2019.
הערה 1 : הבלוג על תכולתו כפוף לזכויות יוצרים. חל איסור מפורש להעתיק את הטקסטים והתמונות ואף לא לאגור אותן במאגרי מידע שונים לשימוש מכוון ו/או מזדמן מאוחר יותר.
הערה 2 : הבלוג איננו מופק, לא נכתב, ולא נערך למען מטרות רווח כספי, ו/או למען רווח מסחרי, ו/או לצורכי פרסום אישי.
———————————————————————————————–
פוסט חדש מס' 794 : הועלה לאוויר ביום רביעי – 13 בפברואר 2019.
———————————————————————————————–
פוסט מס' 794. מערך הרפואה הציבורית הַכּוֹשֵל בישראל, הלֵאֶה, המסורבל, וה-ביורוקרטי לעייפה ב-2019, חסר עד למאוד כוח אדם מקצועי של רופאים ורופאות פלוס רופאים ורופאות ברמת מתמחים ומתמחות + פלוס אחים ואחיות (בסדר גודל של אלפים רבים). מערך הרפואה הציבורית הַכּוֹשֵל בישראל נעדר גם ב-2019 כתריסר מבני בתי חולים לאורכה ורוחבה של כל הארץ, וזקוק נואשות בדחיפות לעוד 12000 (שתיים עשרה אלף) מיטות אשפוז. פרופסור מרים וויינברגר מנהלת המחלקה למחלות זיהומיות בביה"ח "אסף הרופא" פרסמה בימים האחרונים ברדיו גלי צה"ל מֵידָע רפואי חָמוּר, קָשֶה, ונוקב משהכריזה הכרזה סטטיסטית נוראית הקשורה למוות של המוני חולים ב-בתי חולים בארץ מידי שנה בשנה ואשר נובעים מ-תִּקְצוּב עָנִי וכוֹח אָדָם מקצועי דַל הַמְאַיֵּיש את שורות הרפואה הציבורית במדינת ישראל. כה אמרה פרופסור מרים וויינברגר לרזי ברקאי, כלהלן: "…כ- 4000 עד 6000 חולים בישראל מתים כל שנה מזיהומים שנרכשו בבתי החולים תוך כדי מהלך האִשְפּוּז שלהם…כיצד קובעי המדיניות יכולים להרשות לעצמם ש- 4000 עד 6000 בני אדם ימותו מידי שנה בבתי החולים שלנו ממשהו שאפשר למנוע…ניתן למנוע זאת ע"י תִּקְצוּב נכון… ". מערך הרפואה הציבורית הַלֵאֶה, הַאִיטִי והַכָּבֵד הזה המתנהל בארץ ועני בכוח אדם, טכנולוגיה ולוגיסטיקה רפואיות- קוֹרֵס. ההתמוטטות הבלתי כפויה הזאת שנמשכת כבר זמן רב מוכיחה ב-% 100 כי מדובר במדינת פארטאץ' שנשענת גם כאן כמו בתחומים ציבוריים כושלים אחרים על מנהיגות פּוֹלִיטִית רפואית מחורבנת. מדינת ישראל ה-רְווּיָה בפוליטיזציה בכל רבדי ותחומי חייה, מריצה עכשיו 28 רשימות לקראת הבחירות לכנסת ה-21 ב-9 באפריל 2019, אולם איננה יודעת לכוֹנֵן את עתידה ולא דואגת לאזרחיה הוותיקים. בעיקר איננה דואגת לבריאותו של הדוֹר המבוגר והמזדקן. העיתונאי ושדרן רדיו גלי צה"ל רזי ברקאי והעורכת המצוינת הרהוטה שלו נוּרִית קָנֶטִי העלו לאחרונה לדיון את נושא הרפואה הציבורית הכושלת במדינת ישראל בתוכניתם "מה בוער" ששודרה ביום ראשון-10 בפברואר 2017. פוסט מס' 794. כל הזכויות שמורות. הועלה לאוויר ביום רביעי – 13 בפברואר 2019.
טקסט תמונה : 2003 – 2002 . אנוכי בתום 32 שנות שירות את הטלוויזיה הישראלית הציבורית – ערוץ 1 ואת רשות השידור. נטשתי בטריקת דלת. ניסוחים בינלאומיים : שום אדם איננו דגול דיו כדי שמישהו מאיתנו ימסור את גורלו בידיו. גם אם מדובר במנכ"ל רשות השידור מופרך בשֵם יוסף בר-אל האיש שממשלת ישראל בראשות אריאל שרון העניקה לו את התואר מ"מ מנכ"ל רשות השידור במארס 2002 והציבה אותו כ- מנכ"ל קבוע בפסגת השידור הציבורי ב- 2 ביוני 2002 לתקופה של חמש שנים עד 2 ביוני 2007. אולם אותה הממשלה ואותו ראש ממשלה אריאל שרון התעשתו גם אם באיחור רב וסילקו והדיחו את אותו יוסף בר-אל הכושל והמופרך לעַד מהַכֵּס ומתפקידו הַרָם ב- 2 במאי 2005 לעבר הירכתיים האפלוליים של ההיסטוריה הטלוויזיונית של מדינת ישראל. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
פרפראות.
1. ערפאת ארפאעיה הוא רוצח ואנס נבזה וארור.
עם הרוצח הפלסטיני הנבזה והארור איש חברון, שקוראים לו ערפאת ארפאעיה, מי שרצח ואנס ביער ירושלים את אוֹרִי אנסבכר הטהורה והיקרה של עם ישראל, יש רק דין ו- Deal אחד. כולם יודעים מהו. כיליד "גולני", חייל, קצין, ומפקד בחטיבה, אנוכי יודע היטב כיצד הייתי מעניש אותו. ערפאת ארפאעיה הוא בן מוות. לא באמצעות רובה וגם לא אקדח. זה היה לוקח בדרך אחרת הכי אכזרית שיש, לא יותר מעשר שניות.
2. איתן כבל ונחמן שי.
הדחתם של של הח"כ התככן איתן כבל והח"כ העסקן נחמן שי ממקום ריאלי ברשימת מפלגת העבודה בפריימריז האחרונים לקראת הבחירות לכנסת ה- 21, היה מעשה צפוי, הגון, ונבון. היה צריך לסלק משם גם את הח"כ התככנית שלי יחימוביץ'. אנחנו נעשה את הכל כדי להרים אל על את יד ימין שלנו בעבור אבי גבאי גם אם שלי יחימוביץ' נמצאת שם בדיורג גבוה.
3. מתרגם התנ"ך לאנגלית רוברט אלטר.
כל מי שקורא ומעיין בקביעות בספר התנ"ך על כל חלקיו מוצא עניין רב ברשימתו של אילון גלעד במוסף "גלריה" (יום רביעי – 13 בפברואר 2013) אודות מפעל חייו בן 30 (שלושים) שנים של פרופסור רוברט אלטר מי שתרגם את התנ"ך לאנגלית. אילון גלעד כותב ב- "גלריה" : כ- 30 שנים נדרשו לרוברט אלטר להשלים את מפעל התרגום המונומנטאלי שלו, שעם משבחיו הגדולים נמנים פרופסור אילנה פרדס ויאיר זקוביץ', ומתרגם התנ"ך אוורט פוקס. בריאיון מספר רוברט אלטר מדוע החמיצו המתרגמים הקודמים את יופיו של המקור, איך מתרגמים סקס מקראי, ומה דעתו על המתנגדים לעבודתו : "התרגום הזה של התנ"ך לאנגלית מעורר תדהמה".
הקדמה.
שני אנשי "הָאָרֶץ", המו"ל עמוס שוקן והעורך שלו אלוף בן, מספרים היום (יום רביעי – 13 בפברואר 2019) בכותרת בעמוד הראשון של עיתונם כי ביה"ח הדסה בירושלים הניצב בפני קריסה רפואית/מקצועית וכלכלית, מושבת בגלל וויכוח על העסקת שבעה מתמחים רפואיים. בגוף הידיעה נאמר כלהלן : "רופאי בית החולים הדסה בירושלים פתחו אתמול בשביתה לאחר שמנהל בית החולים פרופסור זאב רוטשטיין החליט שלא לקלוט שבעה רופאים מתמחים חדשים, אף שכבר נחתם עמם חוזה העסקה. ההחלטה היא חלק מהמאמץ לעמוד ביעדי תוכנית ההבראה של בית החולים. לדברי רופאי הדסה ירושלים מדובר בצעד הרסני שיפגע באופן ישיר בשירות הרפואי למטופלים, ויניא רופאים טובים מלהתמחות בבית החולים. בעקבות השביתה פועלים שני בתי החולים של הדסה בירושלים, ,הר הצופים" ו- "עין כרם" במתכונת שבת. הצוותים הרפואיים מטפלים במקרים דחופים במחלקת הטיפול הנמרץ, חדרי המיון, חדרי הלידה והפגיות. לא ניתנים טיפולים שוטפים במחלקות אשפוז יום". שביתת הרופאים והרופאות בהדסה ירושלים היא אות וסוג של מחאה חריפה נגד ניהולו הכושל של זאב רוטשטיין. כידוע שר הבריאות בממשלת בנימין נתניהו הוא יעקב ליצמן איש מפלגת אגודת ישראל. זאב רוטשטיין מצטייר כעסקן ולא כ-רופא שאמור להנהיג ולהוביל את הרפואה הציבורית בארץ. יעקב ליצמן נושא עליו את גלימת הקדושה ומופיע בציבור על תקן נְצִיגוֹ של אלוהים.
הערה 1 : יכולתו, כישרונו, מהימנותו ואמינותו של פרופסור זאב רוטשטיין לנהל את בתי החולים הקורסים של "הדסה" בירושלים שנויים בוויכוח מַר ומחלוקת ציבורית קשה כבר זמן ניכר. האם זאב רוטשטיין מסוגל ומוכשר להתמודד עם תפקידו הרפואי הציבורי רב האחריות…?
הערה 2 : מערך הרפואה הציבורית הכושל בישראל לא עניין ואיננו מעניין את ממשלות ישראל לדורותיהן. גם לא חלקים גדולים באוכלוסייה. אנשים בריאים בדרך כלל אינם מתעניינים בבתי חולים, לא ברופאים, וגם לא בתרופות (כשיגיע זמנם הם יתעניינו ועוד איך יתעניינו). אנשים בעלי שיער שופע אינם מתעניינים בדרך כלל בנשירת שֵיעָר של אחרים וגם לא בתכשירים למניעת התקרחות. אנשים שאין להם מכוניות אינם מתעניינים בדרך כלל בפקקי התנועה שסותמים את הכבישים במדינה (ויסתמו אותה עוד יותר במהלך החודשים הקרובים והשנים הבאות). אנשים שאין להם אוזן מוסיקלית אינם מתעניינים בדרך כלל ב-וולפגאנג אמדאוס מוצרט ולא בלודוויג וואן בטהובן. גם לא באלביס פרסלי. מגישי ומגישות טלוויזיה מבוגרים מתעניינים כל הזמן באיפור פניהם ובתסרוקותיהם. הצעירים והצעירות הרבה פחות. באשר למערך הרפואה הציבורית הכושלת במדינת ישראל: מדובר בדור צעיר של רופאים ורופאות מקצועיים טובים, בעלי כישרון ו-ידע. אולם מאידך מדובר גם בשירות רפואי ציבורי כללי דַל בכוח אדם, עני במבני בתי חולים ומרפאות, רָש בתקציבים וממון, מסורבל, וביורוקרטי להחריד. ראש ממשלת ישראל ושריו אינם מדביקים את קצב הריבוי הטבעי ואת גידול האוכלוסייה בארץ. צריך לזכור כל הזמן את עדותה המצמררת של פרופסור מרים וויינברגר שהתריעה ומתריעה שוב ושוב, כלהלן: "…כ- 4000 עד 6000 חולים בישראל מתים כל שנה מזיהומים שנרכשו בבתי החולים תוך כדי מהלך האִשְפּוּז שלהם…" והיא מוסיפה ואומרת, "כיצד קובעי מדיניות הבריאות בארץ יכולים להרשות לעצמם ש- 4000 עד 6000 חולים שלנו ימותו מידי שנה בבתי החולים שלנו ממשהו שאפשר למנוע…הרי ניתן למנוע זאת ע"י תקצוב נכון…". הציבור הבריא צריך וחייב לזכור את עדויותיהם וחוויותיהם הקשות מנשוא של חולים רבים שזה עתה נותחו ונזרקו לשכב על מיטות המוצבות בפרוזדורים ובמעברים בבתי החולים נטולי כל פרטיות מול עיניהם של המבקרים השבים ובאים. הציבור הבריא צריך וחייב לזכור את כמות החולים הענקית נשים וגברים שנדרשת להשתמש במספר מצומצם מאוד של תאי שירותים ואסלות (יחסית לגודל האוכלוסייה) בבתי החולים, לצורכי הפרשת פסולת גופם. הציבור הבריא צריך וחייב לזכור את החולים והחולות שנדרשים לעמוד בתור ו- להתאפק אפילו שעה מפני שכל תאי השירותים תפוסים. הציבור הבריא צריך וחייב לזכור את עדויות של החולים והחולות שמספרים כי הצוותים הרפואיים מחלקים להם חיתולים כדי שיחתלו את עצמם במיטותיהם וישתינו את שִתְּנָם ויחרבנו את צוֹאָתָם לאותם החיתולים האלה במיטות שלהם. אוי לכבודם האישי של החולים והחולות שזרוקים במסדרונות ואוי לחרפת שירותי הרפואה הציבורית שמעניקה מדינת ישראל לאזרחיה. בושה וחרפה אחת גדולה. בושו לכם ראש ממשלת ישראל ושריו.
עיתונאי ושדרני רדיו גלי צה"ל רזי ברקאי ונורית קנטי מעלים לדיון מַר את נושא הרפואה הציבורית הכושלת במדינת ישראל. זעקתה של פרופסור מרים וויינברגר מנהלת המחלקה למחלות זיהומיות בביה"ח "אסף הרופא" בה היא מבקרת בחריפות רבה את התנהלות הרפואה הציבורית הכושלת במדינת ישראל היא בבחינת קול התרעה במדבר צחיח: ראו הוזהרתם (!). (יום ראשון-10 בפברואר 2019, בין 09.00 ל-10.00).
הקטליזטור והעילה לדיון העיתונאי – רדיופוני בשאלת הרפואה הציבורית הכושלת ברדיו גלי צה"ל היא הקמת אוהל מחאה דמוי בית חולים שדה ושביתת רופאי בית החולים "הדסה" בירושלים, בגין מצוקת כוח אדם נוראית והבעת מחאה חריפה נגד החלטתו של פרופסור זאב רוטשטיין מנהל "הדסה" לא לקלוט יותר רופאים מתמחים. רזי ברקאי ונורית קנטי מציגים בפתח דברם את מצבה הקשה והבלתי מתקבלת של הרפואה הציבורית בישראל. שניהם מחליטים לזמן את פרופסור מרים וויינברגר מנהלת המחלקה למחלות זיהומיות בביה"ח "אסף הרופא" לרדיו גלי צה"ל כדי למסור את עדותה המפורטת העוסקת בכישלון המתמשך של הרפואה הציבורית גם ב- 2019 במדינת ישראל. פרופסור מרים וויינברגר צופרת ברדיו גלי צה"ל (יום ראשון – 10 בפברואר 2019) קריאת אזעקה רפואית לאומית שנשמעת כמו קול קורא אחרון במדבר. מדינת ישראל היא מדינת פארטאץ' לכל דבר. מדינת העולם השלישי לכל עניין מבלי שתהיה כפויה לכך. אף על פי כן רזי ברקאי ונורית קנטי מייחדים לשיחה עמה עם פרופסור מרים וויינברגר זמן רדיו מוגבל וקצר בן 6:17 דקות בלבד.
פרופסור מרים וויינברגר : המצב בבתי החולים בארץ הולך ומידרדר. חיילים, אימאות, ושאר אזרחים שוכבים במסדרונות בתי החולים. מדובר במערכת בריאות של אי ספיקה…במצב של אי ספיקה קורות ומתרחשות הרבה טעויות…
רזי ברקאי : האם יש סטטיסטיקה של מקרי מוות זיהומיים בגלל העובדה שאנשים מאושפזים…איך נקרא לזה…באופן לא סטרילי…?
פרופסור מרים וויינברגר משיבה כהאי לישנא : "4000 – 6000 חולים בישראל מתים כל שנה מזיהומים, זיהומים שנרכשו תוך כדי מהלך האשפוז שלהם…ויכול להיות שמדובר בנתונים כפולים…כי אף אחד לא סופר אותם תרתי משמע…וזאת הבעיה שלנו…איך קובעי המדיניות יכולים להרשות לעצמם ש- 4000 – 6000 אנשים ימותו מידי שנה ממשהו שאפשר למנוע…ניתן למנוע זאת ע"י תקצוב נכון. חסרות 12000 (שתיים עשרה אלף) מיטות שזה נתון שווה ערך ל- 12 (תריסר) בתי חולים בינוניים".
רזי ברקאי : "מה בנוגע למחסור באנשי סגל…?"
פרופסור מרים וויינברגר : "המחסור בכוח אדם בבתי החולים בארץ מוערך במאות עד אלפים…כמות התקנים לא עודכנה במשך שנים רבות…המחלקות הפנימיות נמצאות בקריסה…זה לא הגיוני שתורן לילה יקבל בלילה 12-13 חולים חדשים שמגיעים לבית החולים כאשר הוא צריך גם להשגיח על 40-50 חולים במחלקה שלו. במצבים, בתנאים כאלה יכולות לקרות טעויות".
רזי ברקאי : "היו המלצות בשבועות האחרונים של כמה מנהלי בתי חולים בארץ שקראו לחולים לא להגיע אליהם לאשפוז בשל תנאי האשפוז הגרועים. "…אתם תקבלו טיפול רע אצלנו…ויותר טוב שתקבלו טיפול בבית שלכם…יעלה כמה שיעלה…אל תבואו אלינו…".
פרופסור מרים וויינברגר : "צריך לשנות את סדרי העדיפויות…המנהיגות, הממשלה, ו-חברי הכנסת חייבים לשים את הבריאות במצעים שלהם…הם צריכים להבין שהחוסן המדיני שלנו נובע מהחוסן הבריאותי שלנו…אי אפשר להפקיר את מערכת הבריאות בצורה כזאת…יש אמנה בין העם לבין המנהיגים שלו…והאמנה אומרת שהמנהיגים דואגים לביטחון, לחינוך, לבריאות… מבחינת הבריאות האמנה הזאת לגמרי נשברה…המצב של אי תקצוב הבריאות הוא שערורייתי…מעבר לזה שאנשים מתים בבתי החולים כתוצאה מזיהומים וכתוצאה מהעומס…יש גם נושא שנקרא כבוד האדם…לא יכול להיות שבמדינה מערבית מתוקנת, אלו הם תנאי ביטוח הבריאות שניתן לאזרחי מדינת ישראל…".
רזי ברקאי ונורית קנטי וציוותם ברדיו גלי צה"ל עשו עבודה עיתונאית חשובה ביותר בראשית השבוע הזה, וראויים להערכה רבה, משהעניקו ב- 10 בפברואר 2019 פתחון פה לפרופסור מרים וויינברגר מנהלת המחלקה למחלות זיהומיות בביה"ח "אסף הרופא".
סוף הפוסט מס' 794. הועלה לאוויר ביום שלישי – 13 בפברואר 2019. כל הזכויות שמורות.
תגובות
פוסט מס' 794. מערך הרפואה הציבורית הַכּוֹשֵל בישראל, הלֵאֶה, המסורבל, וה-ביורוקרטי לעייפה ב-2019, חסר עד למאוד כוח אדם מקצועי של רופאים ורופאות פלוס רופאים ורופאות ברמת מתמחים ומתמחות + פלוס אחים ואחיות (בסדר גודל של אלפים רבים). מערך הרפואה הציבורית הַכּוֹשֵל בישראל נעדר גם ב-2019 כתריסר מבני בתי חולים לאורכה ורוחבה של כל הארץ, וזקוק נואשות בדחיפות לעוד 12000 (שתיים עשרה אלף) מיטות אשפוז. פרופסור מרים וויינברגר מנהלת המחלקה למחלות זיהומיות בביה"ח "אסף הרופא" פרסמה בימים האחרונים ברדיו גלי צה"ל מֵידָע רפואי חָמוּר, קָשֶה, ונוקב משהכריזה הכרזה סטטיסטית נוראית הקשורה למוות של המוני חולים ב-בתי חולים בארץ מידי שנה בשנה ואשר נובעים מ-תִּקְצוּב עני וכוח אדם דַל המאייש את שורות הרפואה הציבורית במדינת ישראל. כה אמרה פרופסור מרים וויינברגר לרזי ברקאי, כלהלן: "…כ- 4000 עד 6000 חולים בישראל מתים כל שנה מזיהומים שנרכשו בבתי החולים תוך כדי מהלך האִשְפּוּז שלהם…כיצד קובעי המדיניות יכולים להרשות לעצמם ש- 4000 עד 6000 בני אדם ימותו מידי שנה בבתי החולים שלנו ממשהו שאפשר למנוע…ניתן למנוע זאת ע"י תִּקְצוּב נכון… ". מערך הרפואה הציבורית הַלֵאֶה, הַאִיטִי והַכָּבֵד הזה המתנהל בארץ ועני בכוח אדם, טכנולוגיה ולוגיסטיקה רפואיות- קוֹרֵס. ההתמוטטות הבלתי כפויה הזאת שנמשכת כבר זמן רב מוכיחה ב-% 100 כי מדובר במדינת פארטאץ' שנשענת גם כאן כמו בתחומים ציבוריים כושלים אחרים על מנהיגות פּוֹלִיטִית רפואית מחורבנת. מדינת ישראל ה-רְווּיָה בפוליטיזציה בכל רבדי ותחומי חייה, מריצה עכשיו 28 רשימות לקראת הבחירות לכנסת ה-21 ב-9 באפריל 2019, אולם איננה יודעת לכונן את עתידה ולא דואגת לאזרחיה הוותיקים. בעיקר איננה דואגת לבריאותו של הדוֹר המבוגר והמזדקן. העיתונאי ושדרן רדיו גלי צה"ל רזי ברקאי והעורכת המצוינת הרהוטה שלו נוּרִית קָנֶטִי העלו לאחרונה לדיון את נושא הרפואה הציבורית הכושלת במדינת ישראל בתוכניתם "מה בוער" ששודרה ביום ראשון-10 בפברואר 2017. פוסט מס' 794. כל הזכויות שמורות. הועלה לאוויר ביום רביעי – 13 בפברואר 2019. — אין תגובות
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>