פוסט מס' 820. כותרת ראשית: אליפות העולם בשחייה Gwangju 2019 בדרום קוריאה. חטא הטלוויזיה הראשון הוא הסכמתם של השדרנים המובילים של ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים לוותר ביודעין ומרצון על נוכחותם בשטח ועל האותנטיות העיתונאית שלהם. במקום לטוס ל-גוואנז'ו למוקד האירועים, ה- התרחשויות, והתחרויות. הם מרימים ידיים, נכנעים, ויורדים על ברכיהם בפני הנהלתם ונכפים לשדר את תחרויות השחייה Off tube מהאולפן בהרצליה. יותר מ-100 רשתות טלוויזיה בעולם חושבות שוֹנֶה ואַחֶרֶת מהנהלת ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים של ישראל ושולחות משלחות שידור ל-Gwangju 2019 בדרום קוריאה. כישלון מדיניות ה-Off tube לעולם לא תצלח ואף פעם איננה מסתיימת. סָגָה של החמצה ידועה מראש. משה גרטל וברוך צ'יש הם שני אופטיובניקים חובבנים תושבי האולפן בהרצליה. המיקרופון הטלוויזיוני הוא אביזר תקשורת נייטראלי. הוא יכול להיות ידיד ויודע גם להיות אויב של מי שלא מיומן להחזיק בו. שִגְשוּג המיקרופון ובאותה מידה פִסְפוּסוֹ מותנה ברמת ה-IQ והנבונות של המשתמשים בו. פוסט מס' 820. כל הזכויות שמורות. הועלה לאוויר ביום שני-29 ביולי 2019.
פוסט מס' 820 הועלה לאוויר ביום שני-29 ביולי 2019.
הערה 1 : הבלוג על תכולתו כפוף לזכויות יוצרים.
הערה 2 : הבלוג איננו מופק, נכתב, ונערך למען מטרות רווח כספי, ו/או לטובת רווח מסחרי, ו/או לצורך פרסום אישי.
פוסט מס' 820.
טקסט תמונה : הימים ההם לפני יותר משֵש עשרות שנים. שאיפתי היחידה אז הייתה לסיים ולהשתחרר כקצין משירותי הצבאי – קרבי בגדוד 12 של חטיבת גולני, ולשוב לקיבוץ אפיקים שלי בעמק הירדן. רציתי להיות חקלאי – מספואיני'ק לצדו של אבא שלי משה אלרואי – בלינדמן ז"ל. רציתי לקצור תלתן ואספסת, לגדל סלק בהמות, ולכבוש חבילות חציר ולהביא אוכל ומספוא לפרות ברפת של קיבוץ אפיקים אחת מרפתות הֶחָלָב המצוינות בתקופה ההיא בארץ בראשותו של הרפתן המוכשר, החרוץ, והידען בן וחבר קיבוץ אפיקים רוּדִיק לֵוִוין (בן 90, היום). מי חשב אז על העיתונאות הטלוויזיונית כמקצוע מעניין, מרתק, ודרמטי מעבר לפרנסה לכל החיים ? (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
טקסט תמונה : אנוכי חקלאי בכור מחצבתי בקיבוץ אפיקים ב- 1960 בטרם יומרות ו-פרטנזיות העיתונאות הטלוויזיונית. נולדתי בקיבוץ הטוב במדינת ישראל. התמונה צולמה בבריכת השחייה של קיבוץ אפיקים בקיץ 1960. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
טקסט תמונה : קיץ 1949. ימי התום והפשטות לפני 70 שנים שחלפו לבלי שוב. אנוכי ילד בן 11 עם משכוכית עדר הצאן של קיבוץ אפיקים. הכבשים, הפרות, והסוסים היו בבת עינינו. אהבנו והיינו קשורים אליהם. זיהוי הנוכחים בתמונה מימין לשמאל : אנוכי יואש אלרואי – בלינדמן מחבק את הכבשה, אמיר הלמן , דני פלס – פלבסקי, ג'וני אדלשטיין (ילד עולה חדש מארה"ב שביקר בקיבוץ), וגדי חופש. מציץ למעלה מימין שמעון הלמן אחיו של אמיר הלמן. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
טקסט תמונה : קיץ 1957. אנוכי בן 19 בקיבוץ אפיקים בעמק הירדן הטוב בקיבוצי מדינת ישראל. אנוכי באותו הגיל בו אבא ואימא שלי עזבו את בתיהם ומשפחותיהם בשירווינט וקורשאן בליטא ועלו לארץ ישראל. התמונה צולמה בקיבוץ אפיקים ע"י אחי הבכור עמי פינסקי ז"ל.בעת חופשה רגילה בשירות הצבאי שלי בגדוד 12 של חטיבת גולני. חלק מזמן החופשות הרגילות של חיילי קיבוץ אפיקים הוקדש לעבודה במשק. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
פוסט מס' 820. כותרת ראשית: אליפות העולם בשחייה Gwangju 2019 בדרום קוריאה. חטא הטלוויזיה הראשון הוא הסכמתם של השדרנים המובילים של ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים לוותר ביודעין ומרצון על נוכחותם בשטח ועל האותנטיות העיתונאית שלהם. במקום לטוס ל-גוואנז'ו למוקד האירועים, ה-התרחשויות, והתחרויות הם מרימים ידיים, נכנעים, ויורדים על ברכיהם בפני הנהלתם ונכפים לשדר את תחרויות השחייה Off tube מהאולפן בהרצליה. יותר מ-100 רשתות טלוויזיה בעולם חושבות שוֹנֶה ואַחֶרֶת מהנהלת ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים של ישראל ושולחות משלחות שידור ל-Gwangju 2019 בדרום קוריאה. כישלון ה-Off tube לעולם לא יצלח ואף פעם איננו מסתיים. מדובר ב-סָגָה של החמצה ידועה מראש. משה גרטל וברוך צ'יש הם שני אופטיובניקים חובבנים תושבי האולפן בהרצליה. המיקרופון הטלוויזיוני הוא אביזר תקשורת נייטראלי. הוא יכול להיות ידיד ויודע גם להיות אויב של מי שלא מיומן להחזיק בו. שִגְשוּג המיקרופון ובאותה מידה פִסְפוּסוֹ מותנה ברמת ה-IQ והנבונות של המשתמשים בו. פוסט מס' 820. כל הזכויות שמורות. הועלה לאוויר ביום שני-29 ביולי 2019.
טקסט תמונה : יולי 2019. אולפן ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים בהרצליה. טקסט פתיחה : אחת השערוריות הגדולות בתולדות העיתונאות הטלוויזיונית. אנשי טלוויזיה ישראליים הופכים ביודעין ומרצון לעיתונאי Off tube. תצלום ותיעוד של שני שדרנים אופטיובניקים כושלים שמסכימים ביודעין ומרצון לשמש מוסרי ומשווקי מידע Off tube לציבור אודות אליפות העולם בשחייה של Gwangju 2019 בדרום קוריאה באמצעות העתקה מהמסך באולפן בהרצליה. מידע מבייש ורווי עלבון. אבסורד. אִיוֶולֶת. דבר הֶבֶל מפני שהם לא נמצאים שָם במוקד האירועים והתחרויות ב-Gwangju 2019. הם נשארים פה בארץ ועושים את עבודתם העיתונאית מהאולפן בהרצליה. הנהלת ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים כוֹפָה על צוות שידור השחייה שלה משה גרטל (מימין) וברוך צ'יש (משמאל) להישאר בארץ ולשדר ישיר Off tube במשך 8 ימים מהאולפן בהרצליה את אליפות העולם בשחייה הנערכת בעיר Gwangju בדרום קוריאה. מדובר בכמות אדירה של אספקת מידע ואינפורמציה לציבור מהאולפן בהרצליה מבלי ששניהם (משה גרטל וברוך צ'יש) נוכחים בכלל במוקד האירועים, ההתרחשויות, והתחרויות ב- Gwangju בתאריכים שבין 21 ביולי 2019 ל-28 ביולי 2019. שלא תהיה טעות. הם לא שם בדרום קוריאה. שניהם עושים את עבודתם העיתונאית הרשלנית פה בארץ באולפן בהרצליה. בושה וחרפה. בלתי מתקבל על הדעת. העניין הכי תַּמוּהָ, הכי מֵבִיך, הכי מְזוּפַּת, והכי לא מוּבָן הוא מדוע משה גרטל וברוך צ'יש מקבלים את "דין התנועה" מוותרים, מרימים ידיים, נכנעים, ויורדים על ברכיהם בפני הנהלתם והופכים לשדרני Off tube באולפן בהרצליה. השידורים הישירים שלהם את Gwangju 2019 מהאולפן בהרצליה רוויי שגיאות, טעויות, בלבולים, סתירות, אין סוף שיבושי שמות של כל מיני שחיינים ושחייניות, וניסוחים מסורבלים וכושלים שרחוקים מלקלוע בול במטרה. עסקה טלוויזיונית לא רק מאוד לא תקינה אלא גם עלובה ומחורבנת. טקסט סיום : משה גרטל וברוך צ'יש שני עיתונאים לא אמינים ולא מהימנים חתומים על אחת השערוריות הגדולות בתולדות העיתונאות הטלוויזיונית במדינת ישראל משהם מסכימים ביודעין ומרצון לשמש שדרני Off tube באולפן בהרצליה של אחד מאירועי הספורט הבינלאומיים החשובים ביותר ב- 2019, אליפות העולם בשחייה המתקיימת בדרום קוריאה, מבלי להיות נוכחים במוקד האירועים והתחרויות ב-Gwangju. אינך יכול להיוותר עיתונאי מוכשר ובעל יכולות, אמין, ומהימן אם אתה בוחר ביודעין ומרצונך לדווח לצופיך מהאולפן בהרצליה במשך 8 ימים על הנעשה ב- Gwangju בדרום קוריאה. (צילום / סריקה ב- iphone. באדיבות ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים).
פוסט מס' 820. שני האופטיובניקים הללו יושבים באָרֶץ במרחק של רבבת קילומטרים מגיבורי העלילה וּמהמתרחש ב-Gwangju ורואים את אותן התמונות שצוֹפֶה בהן ציבור הטלוויזיה בישראל. משה גרטל וברוך צ'יש רוויים ב-אין סוף שגיאות, טעויות, ניסוחים מסורבלים, ו-בלבולים. הם חסרי מֵידָעִים קונקרטיים הנוגעים לכל מיני שחיינים ושחייניות ולוקים גם באינפורמציות כלליות. בגלל ריחוקם מהמקור מ-מוֹקֵד האירועים בדרום קוריאה הם נעדרים כל יתרון עיתונאי על פני לקוחותיהם בישראל. שניהם מחזיקים בידם ללא שום בּוּשָה בהרצליה נשק טלוויזיוני חֲלוּד, מיקרופון Off tube בדמות צעצוע. שידור Off tube הוא סירחון עיתונאי באשר הוא. וודאי בעידן הטלוויזיה המודרנית ב-2019. פוסט מס' 820. כל הזכויות שמורות. הועלה לאוויר ביום שני-29 ביולי 2019.
——————————————————————————————–
פוסט מס' 820. הועלה לאוויר ביום שני – 29 ביולי 2019. כל הזכויות שמורות.
——————————————————————————————–
טקסט תמונה : 2003 – 2002. אנוכי בתום 32 שנות שירות את הטלוויזיה הישראלית הציבורית – ערוץ 1 ואת רשות השידור. נטשתי בטריקת דלת לאחר שממשלת ישראל בראשות אריאל שרון והשר הממונה על ביצוע חוק השידור רענן כהן מינו באביב 2002 את יוסף בר-אל איש יָרוּד ועָלוּב ו-חַנְפָן פוליטי לתפקיד מנכ"ל זמני של רשות השידור, וב- 2 ביוני 2002 החליטו להעניק לו מינוי של קבע ובזכות ההפקדה הזאת הוא אמור היה להחזיק במשרה הרמה של מנהיג השידור הציבורי של מדינת ישראל לתקופה של 5 שנים עד קיץ 2007. (ארכיון יואש אלרואי. כל הזכויות שמורות).
1. עזבתי בטריקת דלת את הטלוויזיה הישראלית הציבורית – ערוץ 1 ואת רשות השידור ב- 2003/2002 בהנהגת יוסף בר-אל בתום 32 שנות עבודה רצופות מאז 1971. נטשתי בעודי מכהן ו-מנווט ומנהל בשירות פעיל את חטיבת הספורט לאחר שממשלת ישראל בראשות אריאל "אריק" שרון ז"ל עשתה מעשה מופרך ומינתה ב- 2 ביוני 2002 את יוסף בר-אל לתפקיד הרם של מנכ"ל רשות השידור לתקופה של חמש שנים, עד 2 ביוני 2007. יוסף בר-אל מנכ"ל רשות שידור יָרוּד ועלוב לא העפיל לתאריך היעד הסופי ההוא. ב- 2 במאי 2005 החליטה אותה ממשלת ישראל בראשות אותו ראש ממשלה אריאל שרון להדיח ולסלק את אותו יוסף בר-אל לאלתר בבושת פנים מכהונתו הרמה, בגין שחיתות והענקת שוחד מסך. (המסמך ההיסטורי הממשלתי החשוב הזה, דו"ח ההדחה ההוא של יוסף בר-אל וסילוקו מהַכֵּס הַרָם של מנכ"ל רשות השידור לפני יותר מ-14 שנים ונימוקיו, מונח על מדפי ארכיון הממשלה). יוסף בר-אל מנכ"ל רשות שידור יָרוּד ו-עָלוּב הושלך וסוּלָק בצדק ובנסיבות מחמירות לשוליים האפלוליים של רשות השידור ז"ל ההיא. מינויו למִשְרָה הַרָמָה הייתה עסק אפל. Deal מחורבן שרקחו יחדיו בשעתו באביב 2002 ראש הממשלה אריאל שרון והשר האחראי בממשלתו על ביצוע חוק רשות השידור רענן כהן. לראשונה בהיסטוריה של מדינת ישראל ולראשונה בתולדות רשות השידור הציבורית של מדינת ישראל בטרם היות תאגיד "כאן" הודח וסולק מנכ"ל רשות שידור מכהן לירכתיים האפלוליים של ההיסטוריה של השידור הציבורי במדינת ישראל. שמו של המודח והמסולק : יוסף בר-אל.
2. אוקטובר 1998 היווה נקודת מפנה חשובה וגם מרתקת בחיי הטלוויזיוניים. באוקטובר 1998 לאחר שובי לירושלים מה- WBM הבינלאומי ה-1 שנערך בסידני – אוסטרליה ואשר עסק בהכנה ולימוד כמות החומר העצומה קראת הפקת שידורי הטלוויזיה והרדיו את תחרויות אולימפיאדת סידני 2000 בראשות קבוצת הטלוויזיה המדויקת והמרשימה SOBO האוסטרלית (ראשי תיבות של Sydney Olympics Broadcasting Organization) בראשות אחד מאנשי הטלוויזיה הגדולים בדורנו הספרדי מנולו רומרו (Manuel Romero), התחלתי לחקור ולכתוב את הסדרה רבת ה- היקף ועבת כרס בת 13 ספרים שעוסקת בקורות והתפתחות שידורי הטלוויזיה בעולם ובארץ בשנים 2019 – 1884. הענקתי לה את השם המתבקש, "מהפכת המידע הגדולה בהיסטוריה". סדרת 13 הספרים הזאת כוללת בתוכה בשלב זה כ- 72 (שבעים ושניים) כרכים שמשתרעים על פני כ- 130000 (מאה ושלושים אלף) עמודי מחשב (A4). המחקר והכתיבה של הסדרה אמורים להסתיים ב- 2019, לכל המאוחר ב- 2020.
פוסט מס' 820.
פוסט מס' 820. כותרת ראשית: אליפות העולם בשחייה Gwangju 2019 בדרום קוריאה. חטא הטלוויזיה הראשון הוא הסכמתם של השדרנים המובילים של ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים לוותר ביודעין ומרצון על נוכחותם בשטח ועל האותנטיות העיתונאית שלהם. במקום לטוס ל-גוואנז'ו למוקד האירועים, ה-התרחשויות, והתחרויות הם מרימים ידיים, נכנעים, ויורדים על ברכיהם בפני הנהלתם ונכפים לשדר את תחרויות השחייה Off tube מהאולפן בהרצליה. יותר מ-100 רשתות טלוויזיה בעולם חושבות שוֹנֶה ואַחֶרֶת מהנהלת ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים של ישראל ושולחות משלחות שידור ל-Gwangju 2019 בדרום קוריאה. כישלון מדיניות ה-Off tube לעולם לא תצלח ואף פעם איננה מסתיימת. מדובר ב-סָגָה של החמצה ידועה מראש. משה גרטל וברוך צ'יש הם שני אופטיובניקים חובבנים תושבי האולפן בהרצליה. המיקרופון הטלוויזיוני הוא אביזר תקשורת נייטראלי. הוא יכול להיות ידיד ויודע גם להיות אויב של מי שלא מיומן להחזיק בו. שִגְשוּג המיקרופון ובאותה מידה פִסְפוּסוֹ מותנה ברמת ה-IQ והנבונות של המשתמשים בו. פוסט מס' 820. כל הזכויות שמורות. הועלה לאוויר ביום שני-29 ביולי 2019.
צוות שידורי השחייה הוותיק, הַיָרוּד, והַנִלְאֶה של ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים, השדר המוביל משה גרטל פלוס הפרשן הצמוד שלו ברוך צ'יש הרים ידיים, נכנע, וירד על ברכיו בפני ההנהלה שלו והסכים מרצון וביודעין להיות משת"פ, ולשדר ישיר Off tube במשך 8 ימים מהאולפן בהרצליה בין 21 ביולי 2019 ל-28 ביולי 2019 את תחרויות אליפות העולם בשחייה שהסתיימה אתמול (יום ראשון-28 ביולי 2019) ב-Gwangju בדרום קוריאה. למרות שכל רשתות הטלוויזיה הבינלאומיות הרציניות בעולם (כמו ארה"ב, קנדה, ברזיל, רוסיה, יפן, סין, אוסטרליה, שוודיה, איטליה, אנגליה, ספרד, הונגריה, צ'כיה, שווייץ, צרפת, גרמניה, הולנד, בלגיה, פולין, סרביה, קרואטיה, רומניה, דנמרק, פינלנד, רומניה, דרום אפריקה, ועוד רבות רבות אחרות) שלחו משלחות שידור טלוויזיוניות ל-Gwangju 2019, הרי שהנהלת ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים (ממומן ע"י הציבור) וויתרה מסיבותיה שלה (שלא פורסמו) והחליטה שוב החלטה טלוויזיונית זדונית ומרושעת ובלתי מתקבלת על הדעת להשאיר בארץ את משה גרטל וברוך צ'יש ולכפות עליהם כ- 60 (שישים) שעות שידורים ישירים Off tube מהאולפן בהרצליה במשך שמונה ימים העוסקים בכיסוי תחרויות אליפות העולם בשחייה שהסתיימה כאמור אתמול (יום ראשון – 28 ביולי 2019) ב-Gwangju. הנהלת ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים החליטה להציב את שני הנ"ל בקדמת הבמה הטלוויזיונית שלה אבל לא ב-Gwangju בדרום קוריאה אלא כאן באולפן בהרצליה. ובכן, משה גרטל וברוך צ'יש לא היו שָם בדרום קוריאה אפילו לא לרגע. הם נשארו בארץ פֹּה באולפן בהרצליה. במשך שמונה ימים בוקר, צהריים, ערב, ולילה ישבו שניהם סביב מיקרופון ה-Off tube של ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים באולפן בהרצליה וערכו ועשו עבודת העתקה עיתונאית ישירה רוויית אין סוף שגיאות וטעויות, בלבולים, ונעדרת מידע שלם מהסיגנל הלווייני הבינלאומי שנשא עמו את חומר אליפות העולם בשחייה של Gwangju 2019 (ונחת גם בהרצליה). משה גרטל וברוך צ'יש לא היו שָם. הם היו פֹּה. תארו לעצמכם כי שני השדרים הרשלנים האלה שנשארו בארץ אפילו לא ראיינו ולא שוחחו מעולם שום שיחה עיתונאית עם גיבורי העלילה כמו כיילב דרסל (Caeleb Dressel) ואדם פיטי (Adam peaty) בעבור צופיהם. משה גרטל וברוך צ'יש אפילו לא מצאו צורך לשוחח ולראיין את כיילב דרסל ואת אדם פיטי באמצעות שיחת טלפון בינלאומית לטובת ולמען צופיהם. מדובר בעיתונאות Off tube עצלנית, רשלנית, ומחורבנת. הנהלת ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים הענישה את שני מוסרי האינפורמציה ומדווחי המידע הללו משה גרטל וברוך צ'יש (ועמם גם את הציבור) והותירה אותם בארץ מבלי לנמק לציבור מדוע היא מטילה על שניהם את עונש ה- Off tube. מדובר בפיקציה עיתונאית. קוריוז עיתונאי. לַעַג לָרָֹש עיתונאי. עיתונאות דַלָה. הם לא היו שָם ב-Gwangju, הם היו פֹּה בהרצליה. הם שידרו מכאן Off tube.
אינני יודע מה הן סיבות ההחלטה התקשורתית והעונש הטלוויזיוני להשאיר את שני הנידונים הנ"ל בארץ ולא להטיס אותם לעמדת שידור ישראלית אותנטית שהייתה אמורה להיות ממוסדת בבריכת Gwangju 2019, ומוכנה עבורם. עונש טלוויזיוני שמדהים בעוצמת השליליות שלו. יותר מ- 100 רשתות טלוויזיה בעולם (וגם רדיו) נהגו הפוך מערוץ הספורט מס' 55 בכבלים. הן הטיסו את ציוותי השידור שלהם למוקד ההתרחשות ב-Gwangju 2019 ועשו את עבודתם העיתונאית בשטח לרבות קיום ראיונות עיתונאים טלוויזיוניים ישירים עם גיבורי וגיבורות העלילה. ההחלטה החד משמעית להשאיר את משה גרטל וברוך צ'יש בארץ, לנתק אותם ממוקד האירועים והתחרויות, ולהפוך אותם לאופטיובניקים המשדרים ישיר בבידוד, באיזולציה, באולפן בהרצליה את אחד האירועים המרכזיים והחשובים ביותר בספורט הבינלאומי של שנת 2019, אליפות העולם בשחייה של דרום קוריאה 2019 המתרחש רבבת קילומטרים מהם, איננה רק התרסה, אלא גם הבעת אי אמון בשני אנשי צוות השידור. עלבון. אין לכך שום פירוש אחר. העיקר שאת אליפות ישראל בשחייה שתתקיים השבוע הם משה גרטל וברוך צ'יש יכסו מעמדת שידור המותקנת עבורם במקום התרחשותה בבריכה במכון ווינגייט. משה גרטל וברוך צ'יש נושאים על גבם מאז אולימפיאדת אטלנטה 1996 קוּפָּה טלוויזיונית של שרצים, הגיגים מגוחכים, מחשבות נוגות, נבואות שווא, איבודי התמצאות בנעשה בתחרויות, וכל מיני ניסוחים לא רק מסורבלים אלא מטופשים. האם זאת הסיבה להשארתם בארץ…???
הבה אבדוק את העובדות הקלוקלות ההן שהגו משה גרטל וברוך צ'יש בפני המיקרופון שלהם, ואשר חרותות על סרטי ההקלטה ההם של ה-Video וה-Audio מאז 1996 בטלוויזיה הישראלית הציבורית-ערוץ 1, ועכשיו בשנים האחרונות בערוץ הספורט מס' 55 בכבלים. מרבית הציבור וגם חלק גדול מאנשי תעשיית הטלוויזיה (וגם הרדיו) איננו מבין את גודל האחריות העצומה המוטלת על כתפי השדרנים והשדרניות הניצבים בקדמת הבמה של חלון הראווה הראשי של התקשורת האלקטרונית, טלוויזיה וגם רדיו. הם לא רק מחזיקים בידם אביזר שעשוי להיות ידידם ו/או עלול להפוך לאויבם, אלא נעים כל חייהם לעיתים נעדרי שיווי משקל על הַתֶּפֶר הדַק והעַדִין שמפריד בין שידור ל-בִּרְבּוּר. כמו כל בני האדם, גם אלו שניצבים בקדמת חלון הראווה הטלוויזיוני, כפופים לאותו ההיגיון של החוק המתמטי שעוסק בכמויות ואיכותן. ככל שכמות הדיבורים עולה, הרי שגם גרף % השטויות נוֹסֵק אצל אנשים לא חכמים ולא זהירים בניסוחים שלהם.
הֵיעָדֵר אֲמִינוּת ומַחְסוֹר ב-מְהֵימָנוּת. שוּם מוֹנִיטִין סְפּוֹרְטִיבִי אֵינֶנוּ יָכוֹל לְהַסְוֹות ולְכַסוֹת על נְבוֹנוּת דַלָה ליד מיקרופון הטלוויזיה, לא לְהַגְשִים נְבוּאוֹת שָוְוא, ו-לֹא לְהַלְבִּין טֶקְסְטִים מְטוּפָּשִים. הַמֶמְבְּרָנוֹת של המיקרופון לא יודעות לעֲרוֹךְ ואֵינַן מְסַנֶנוֹת. הַקוֹל עובר דרכן ללא מעצורים. פוסט מס' 820 משמש נִדְבַּךְ מֵידָע נוֹסָף לנִדְבַּכִים שהופיעו כבר ב-פוסטים קודמים מס' 811 ו-813 ומערערים ומצביעים על הֵיעָדֵר אֲמִינוּת ומַחְסוֹר ב-מְהֵימָנוּת ועוסקים במוּסָר העיתונאי שחייב להיות כֵּן ובעל יוֹשְרָה מוחלטת. משה גרטל וברוך צ'יש נתפשו יותר מידי פעמים על חַם כשדרני שחייה ומוֹסְרֵי אינפורמציה בלתי אמינים ולא מהימנים בעת השידורים הישירים שלהם מבריכות השחייה האולימפיות של אטלנטה 1996, סידני 2000, את אולימפיאדת אתונה 2004 לא ראיתי בארץ מפני שעבדתי באותה העת בשֵירוּת קבוצת הטלוויזיה הבינלאומית AOB באתונה (ראשי תיבות של Athens Olympic Broadcasting) ב-Quality Control במבצע השידורים הבינלאומי הענק הזה בראשות הספרדי מנואל "מנולו" רומרו באולימפיאדת אתונה 2004 עצמה, בייג'ינג 2008, לונדון 2012, וריו דה ז'אניירו 2016. אֲמִינוּת, יוֹשְרָה, ומְהֵיְמָנוּת הן תכונות שמרכיבות את אופי האדם באשר הוא אדם ומאפשרות לו להיערך למאבק נצחי יום-יומי, רגע-רגע, שעה-שעה בינו לבין מַצְפּוּנוֹ. מלחמה נפשית רְווּיָית יִיסוּרִים שנמשכת לאורך כל חיינו בכל תחום בחיינו. אינך רשאי להיות אָמִין ומְהֵימָן פעם אחת כשמתחשק לך ובפעם אחרת להיות שַקְרָן ונוֹכֵל שאיננו דוֹבֵר אֶמֶת כשבא לך. אין דבר כזה. זה לא עובד ככה בחייו של בֶּן אֱנוֹש בשום תחום מתחומי חיינו. עִקְבוֹת ה-Sound האולימפי (ולא רק) של משה גרטל וברוך צ'יש על רצועות ה-Audio של ה-Video הותירו אחריהם בטלוויזיה הישראלית הציבורית-ערוץ 1 ז"ל ובערוץ הספורט מס' 55 בכבלים שובלים של טקסטים מגוחכים, סלוגנים שגויים, פטפוטים מטופשים חסרי תּוֹחֶלֶת, נְבוּאוֹת שָוְוא ומַאֲוַויֵי שָוְוא, חלקם מובא כאן.
באולימפיאדת בייג'ינג 2008 העניק משה גרטל את מדליית הזהב במשחה השליחים 4 פעמים 100 מ' בסגנון חופשי ב- Relay הרביעי לנבחרת הגברים של צרפת בטרם עת, כשזעק למיקרופון בביטחון של נביא באותו הרגע הדרמטי ההוא, כשהשחיין הרביעי והמסיים של צרפת אלן ברנארד (Alain Bernard) זינק למים שבריר שנייה לפני השחיין הרביעי והמסיים של ארה"ב ג'סון ליזאק (Jason Lezak), וכה זעק, התאווה, והתנבא בפני צופיו בזו הלשון : "…אני חותם לכם ומבטיחכם נאמנה כי צרפת תכה את ארה"ב שוק על ירך…". אולם כזכור התחולל ההפך ו- דווקא נבחרת ארה"ב היא זאת ש-ניצחה (!). המיקרופון הנייטראלי שהחזיק משה גרטל בידיו הפך חיש מהר לאויב שלו. יד המקרה אולי יד הגורל הפיצה אוֹר נוּגֶה על נבואת השווא ההיא והעמידה בצֵל כהה את "הנביא" משה גרטל יעני מומחה לענף השחייה בטלוויזיה הישראלית. אילו היה מדובר ב-איש נבון, הוא כלל לא היה מתנבא, אלא מעריך את יחסי הכוחות בתחרויות ומנתח ו-מנמק את הערכותיו . אילו היה איש חָכָם היה אולי מרשה לעצמו בכל זאת ליטול את שרביטם של הנביאים התנ"כיים שמואל, אליהו, ירמיהו, ישעיהו, ועמוס ו- מתנבא, אולם לבטח היה עושה את זה בצניעות, ולכן מסייג את נבואתו ומנמק לציבור מדוע הוא מַתְּנֶה אותה, מגביל את תוכנה, וקובע גזרות. הצהרות נבואיות במסגרת תקשורת המונים בפני ציבורים ענקיים (לאו דווקא בזירות הספורט) הן התחייבויות מסוכנות, מטופשות, ורברבניות שעלולות להוציא את המצהירים כְּסִילִים, נְפָלִים, ו-אנשים טִיפְּשִים ולהפוך אותם לקוריוז. ובכן, ארה"ב זכתה במדליית הזהב אז במשחקים האולימפיים של בייג'ינג 2008 בשעה שאותו השחיין הרביעי והאחרון שלה ג'סון ליזאק (Jason Lezak) עצר את השעון על 3:08.24 דקות ואף קבעה שִיא עוֹלָם חָדָש. השחיין הרביעי והמסיים של נבחרת צרפת אלאן ברנארד (Alain Bernard) עצר את השעון על 3:08.32 דקות, תוצאה שהעניקה לנבחרתו את מדליית הַכֶּסֶף. שַדָּר נָבוֹן וחָכָם לעולם יְסָיֵיג את דבריו ואת נְבוּאָתוֹ בשעה שהוא מציב את עצמו בעמדת "רוֹאֶה" עַל, ומשדר דברי נבואה בדם לבו בפני מאות אלפי צופי טלוויזיה, טקסטים שעלולים להיות כושלים וכוזבים. זה בדיוק מה שקרה למשה גרטל ב-בייג'ינג 2008. להבטחה הכוזבת הנ"ל נוספות עוד ועוד כל מיני הגדרות תמוהות ומביכות, ביטויים ואיחולים ילדותיים נטולי כל היגיון וטעונים מינימום היגיון ו- IQ. כמו זה למשל : משה גרטל שידר ישיר בתום אחד ממשחי הגמר באולימפיאדת אטלנטה 1996 ונפרד מהצופים שלנו במדינת ישראל, וכה אמר להם: "…כאן הסתיימו הערב השידורים שלנו בבריכת השחייה האולימפית באטלנטה…אני משה גרטל והפרשן שלי ד"ר ברוך "בוקי" צ'יש אומרים לכם לילה טוב…נוחו על משכבכם בשלום…". שוּם אָדָם, שוּם שַדְרָן טלוויזיה גבר ו/או אישה שמחונן במינימום IQ ואשר מכבד את עצמו, את צַו מַצְפּוּנוֹ, את המיקרופון שלו ואת הַמִרְקָע שלו, ואת צופיו, לא היה מרשה לעצמו להיפרד מהם באיחול מהסוג הזה הדומה המדמה פרידה מאנשים מתים,"…נוחו על משכבכם בשלום…". מה זה צריך להיות הדבר הזה ? מדהים. הוא אפילו לא התנצל ולא חזר בו מטקסט הביטוי הנ"ל. ניווטתי, ניהלתי, הפקתי, וערכתי מאות רבות של הפקות טלוויזיה בינלאומיות עבור הטלוויזיה הישראלית הציבורית-ערוץ 1 בתקופה של רבע מאה של שנים. בתקופה של 30 (שלושים) שנים בין 1974 ל-2004 ביקרתי ביותר מ-100 (מאה) רשתות טלוויזיה בינלאומיות הפרוסות לאורכו ורוחבו של כדור הארץ. בפרק זמן של שנות דור, (32 שלושים ושתיים) שנים צפיתי במאות שדרנים ושדרניות, פרשנים ופרשניות, מגישים ומגישות, מנחים ומנחות. ראיתי ו-צפיתי בעשרות אלפי שידורים בארץ ובעולם. הקשבתי והאזנתי לדברי הסיום של אותם השדרנים ושדרניות ולטקסטים של פרידתם מצופיהם בתום שידוריהם. מעולם לא שמעתי מי מהם בארץ ו/או בעולם נפרד מצופיו כאילו הם עושים את דרכם לעולם הבא, ואומר ומאחל להם ברכה אדיבה ומנומסת, טקסט שהוא בעצם פרידת נצח מצופיו בנוסח, "…נוחו על משכבכם בשלום…".מדהים איזה מגוחכות, איזה טיפשות וטמטום, איזה חוסר טאקט, ואיזה אי נבונות טמונים בטקסט הנ"ל, אותו מפגין שדר השחייה משה גרטל בפני מאות אלפי צופים במדינת ישראל בתקופת אולימפיאדת אטלנטה ההיא של 1996. כמו כן מדובר גם באין סוף הָגָיוֹת לא נכונות ושיבושי שמות בכמויות עצומות של השחיינים והשחייניות הבינלאומיים מלאומים שונים, ועִמָם גם אין סוף זיהויים שגויים, כושלים, ו-לא נכונים של גיבורי העלילה האולימפיים שמתייצבים הלוך ושוב על מרקע הטלוויזיה. נבואות השווא, הטעויות, השגיאות, והבלבולים, והמידע הכוזב שהפיצו שניהם ואשר חזרו על עצמם פעם אחר פעם, הפכו ברבות השנים לגיליונות וכתבי אישום קטגוריים נגד שני הנ"ל מספרי העלילות הללו. בשעה שמשה גרטל מעניק ריאיון עיתונאי למר ערן נבון מהעיתון "ישראל היום" ואומר לו כהאי לישנא בכותרת: "…שיניתי כאן משהו בשידור הציבורי…", ומוסיף לטיעון ולמשוואת "השינוי" המגוחכת עוד ניסוח מטופש וילדותי, "…אני יודע שלפעמים אני פולט דבר שטות, שיוצאים לי דברים ואז צוחקים עלי, אבל שחייה זה משעמם. לפעמים אני מרגיש שאני מעיר את המתים…".בכך הוא הופך את עצמו ל-בדיחה. ל-קוריוז. ל-גימיק. מה זאת אומרת ומה פירוש הדבר כשאתה מכריז, "…שיניתי כאן משהו בשידור הציבורי…". מה שינית בדיוק ? וכן, למה אתה מתכוון כשאתה מצהיר, "…אני יודע שלפעמים אני פולט דבר שטות, שיוצאים לי דברים ואז צוחקים עלי, אבל שחייה זה משעמם. לפעמים אני מרגיש שאני מעיר את המתים…". מה זאת אומרת אתה פולט שטויות ומעיר את המתים…??? מי נתן לך אם כך סמכות להחזיק מיקרופון על סמך ההצהרות המטומטמות שאתה מצהיר פה…??? למה אתה מתכוון כשאתה מכריז,"…לפעמים אני מרגיש שאני מעיר את המתים…", ומאחל לצופיך בהזדמנות אחרת פרידת נצח בנוסח,"…נוחו על משכבכם בשלום…". ובכן, כל אחד מֵבִין שאין מדובר פֹּה רק ב-קוּרְיוֹז טלוויזיוני ו/או בבעיה אישית של שַדָּר השחייה הקונקרטי הזה ששמו משה גרטל, אלא בבעיה כללית של מי שמעסיק, עורך, ומפיק אותו, ומעניק לו סמכות להתייצב בפני קהל מבלי לקחת אחריות. מדובר בבעיה כללית גם של הציבור שנאלץ להאזין ולהקשיב לו מפני שחוץ מלבדו אין כנראה שדרני שחייה בארץ ישראל. עָגוּם.
טקסט מסמך : ווידוי מדהים בגיחוכו ולֵיצָנוּתוֹ. משה גרטל מתנצל ומתוודה בפני כתב "ישראל היום" ערן נבון על טיפשותו הטלוויזיונית : "…אני יודע שלפעמים אני פולט דבר שטות, שיוצאים לי דברים ואז צוחקים עלי, אבל שחייה זה משעמם. לפעמים אני מרגיש שאני מעיר את המתים…". באמת משה גרטל מה אתה שַח (…?) שחייה אולימפית זה דבר משעמם (…?) הרי שחייה אולימפית יחדיו עם א"ק אולימפית, והתעמלות אולימפית הם שלושת הנדבכים החשובים ביותר של האולימפיאדות ושל קוֹרוֹת המשחקים האולימפיים מאז ומעולם (!). האם השחיין האמריקני ג'וני ווייסמילר הוא משעמם (…?) האם השחיין האמריקני מרק ספיץ הוא משעמם (…?) האם השחיין הישראלי אברהם מלמד הוא משעמם (…?) האם השחיין המזרח גרמני רולאנד מאתס הוא משעמם (…?) האם השחיינית המזרח גרמנית קורנליה אנדר היא משעממת (…?) האם השחיין האמריקני מט ביונדי הוא משעמם (…?) האם השחיין הרוסי אלכסנדר פופוב הוא משעמם (…?) האם השחיין האוסטרלי איאן ת'ורפ הוא משעמם (…?) האם השחיין ההולנדי פיטר וואן דן הוגנבאנד הוא משעמם (…?) האם השחיין האמריקני מייקל פלפס הוא משעמם (…?) האם השחיין הישראלי איתן אורבך הוא משעמם (…?). משה גרטל הוכיח פעם נוספת בשיחתו עם ערן נבון שהוא אישיות טלוויזיונית מגוחכת. בלתי מתקבל על הדעת. ערך הטקסט הנ"ל שמגיש משה גרטל לקוראי "ישראל היום" איננו הבעיה שלו וגם לא שווה ביקורת מפני שהוא מתחת לכל ביקורת. הבעיה היא של מי שמעסיק אותו. (באדיבות העיתון "ישראל היום").
הערת ביניים אודות מנחה רשת הטלוויזיה האמריקנית הנודע, החכם, הנבון, ורב המוניטין ג'וני קארסון (Johnny Carson, נולד ב-1925 ומת ב-2005). המיקרופון הבוגדני יודע להיות ידידו של השַדָּר ובאותה מידה גם אויבו. מותנה בכמות ה-IQ של האוחז והמשתמש בו.
רבים חשבו שאמירותיו האימורטאליות ההן של מנחה הטלוויזיה האמריקני רָב המוניטין ג'וֹנִי קָארְסוֹן המנוח נורו על ידו אינסטינקטיבית מהמותן. רבים סברו שההתחכמויות שלו, הטקסטים השנונים, הבדיחות החכמות, וההומור של גאון תוכניות ה- Talk Show בתוכנית הטלוויזיונית המפורסמת שלוֹ ב- NBC (אחת משלוש רשתות הטלוויזיה האמריקניות הארציות), "The Tonight Show", שרצה שנות דוֹר רצופות 1992- 1962 ברשת NBC, אומנם נשלפו מהשרווּל ונאמרו כלאחר יד. טעות, זה לא נכון. לאחר שפרש גילה לציבור כי מעולם לא אִלְתֵּר ולא הִמציא. הכל היה כתוב, מחושב, ומתוכנן לפרטים מראש. המפיקים והעורכים עשו חזרות קפדניות לקראת שידורה הישיר של כל תוכנית. הם ערכו חזרות מדויקות ותִּזמנו את האמירות של ג'וני קארסון, בעוד לצופי הטלוויזיה היה נדמה כאילו הן פרי תגובה של הרגע ונשלפו לפתע מהשרוול ע"י המנחה המוכשר.
תזכורת. טקסט תמונה : 1965. לפני 54 שנים. ג'וני קארסון השנון (מימין) מראיין בתוכנית הטלוויזיה שלו, "The Tonight Show" של NBC, את בימאי הקולנוע וודי אלן (משמאל) שהיה בעצמו חריף ביטוי. ג'וני קארסון קבע כי הטקסט איננו מקרי והוא תמיד מחושב מראש גם אם נדמה כי הוא נשלף מהשרוול. זאת הייתה גאוניותו. (באדיבות טי. וי. גאייד. 50 שנות טלוויזיה. הוצאת קראון).
כישרונו של ג'וֹנִי קָארְסוֹן היה טמון ביכולתו להתכונן ולהתאמן שבעים ושבע פעמים לקראת השידור הישיר. נדמה היה כי אמירותיו השנונות באמת נאמרו כלאחר יד ונשלפו מפני שהדבר נעשה בחֵן ובטבעיות כה רבה וכמובן בעיתוי הנכון. אך הן תוכננו למפרֵע. זאת הייתה גאוניותו של המנחה. "לא השארתי דבר ליד המקרה", אמר, והוסיף ג'וני קארסון : "הצהרות טלוויזיוניות הנשלפות מהשרווּל משולות ל- Gembling. הן הימור שעלולות להפוך לחֶרֶב פִּיפִיוֹת ואת אומרם לטמבל וטיפש גמור". מן ההיבט הזה היה ג'וֹנִי קָארְסוֹן איש טלוויזיה מחושב וזהיר שלא נטל מעולם סיכונים מיותרים. לקח חשוב לכל שדרני הטלוויזיה באשר הם.
זאת האמת. כולם זוכרים כי באולימפיאדת אטלנטה 1996 נפרד משה גרטל בתום אחד משידורי הערב הישירים שלנו מהבריכה האולימפית (לפנות בוקר שעון ישראל) מהצופים בישראל ואיחל להם "…לילה טוב…נוחו על משכבכם בשלום…". באולימפיאדת בייג'ינג 2008 בסין הוא התנבא בעמדת השידור של ערוץ 1 בבריכת השחייה האולימפית בבייג'ינג באלו המילים במהלך הסיום במשחה השליחים 4 פעמים 100 מ' בסגנון חופשי בשעה שהשחיין הרביעי הצרפתי קפץ ראשון למים לפני האמריקני ליזאק: "…אני מבטיח לכם נאמנה כי צרפת תכה את ארה"ב שוק על ירך…". קרה ההפך. רביעיית ארה"ב ניצחה וזכתה במדליית הזהב.
בתחרויות השחייה באולימפיאדת לונדון 2012 הבטיח הפרשן ברוך צ'יש הבטחת כָּזָב דומה לצופי ערוץ 1 (כפי שהבטיח משה גרטל לצופיו ארבע שנים קודם לכן באולימפיאדת בייג'ינג 2008), בשידורי השחייה הישירים ההם, "…כי האמריקני ראיין לוכטה ינצח את הצרפתי יאניק אנייל בהחלפה ב- Leg הרביעי (האחרון) במשחה השליחים 4 פעמים 100 מ' בסגנון חופשי…". זה קרה בעת שהאמריקני רָאיְין לוֹכְטֶה (Ryan Lochte) זינק למים ביתרון מזערי על פני הצרפתי יָאנִיק אָנְיֶיל (Yannick Agnel, גובהו 2.03 מ') הדולק בעקבותיו. ברוך צ'יש זעק פעמיים ברוב התלהבותו בהדגש מיוחד ובנחישות למיקרופון של ערוץ 1 ולעבר צופיו בארץ מבלי שהוא מסייג את עצמו : "…אף אחד לא ינצח את רָאיֵין לוֹכְטֶה…". הפרשן ד"ר ברוך צ'יש לא סתם טעה וחשף באותו הרגע ההוא בפני מאות אלפי צופיו במדינת ישראל כי חוּנַן ב- מנת IQ נמוכה ליד מיקרופון השחייה האולימפי. הוא עשה זאת משתי סיבות : באחת, הוא קִשְקֵש מפני שהתעקש לשמש איש שוֹטֶה ו- נָבִיא דֶמֶה במקום לנתח את העובדות כהווייתן, ולפַרְשֵן ולנמק אותן בהיגיון בפני צופיו (זאת הסיבה שהושיבו אותו בעמדת השידור של ערוץ 1 בבריכת השחייה האולימפית בלונדון 2012). בשנייה, התעקש ברוך צ'יש ש- לא לסַיֵיג את נבואת השווא שלו. והוא אומנם לא סייג ויצא טיפש (והוא לא טיפש). ברוך צ'יש שגה בגדול, ברָמָה של חֵטְא תקשורתי, משנכשל לצעוד על קו התפר הטלוויזיוני הדַק שמפריד בין שִידוּר ל- בִּרְבּוּר והפך בהֶבֶל פיו ל- ברברן ול- פטפטן. דווקא יאניק אנייל ניצח וצרפת זכתה במדליית הזהב וארה"ב בכסף. המיקרופון שהיה אמור להיות ידיד הפך לאויב.
ומה באשר לאולימפיאדת ריו דה זאניירו 2016…? משה גרטל זעק שָם בכוחותיו האחרונים למיקרופון שלו בעמדת השידור של ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים בבריכה האולימפית בריו דה ז'אניירו 2016 שגיאת דיווח חמורה. הוא בִּישֵֹר לצופי הטלוויזיה במדינת ישראל בשידור ישיר בביטחון עצמי רברבני שאיננו מוטל בספק טעות שאיננה מוטלת בספק, כלהלן : "…קָאמֶרוֹן מֶקְבוֹי (Cameron Mcevoy) הוא האלוף האולימפי…". היה מדובר שוב בשַדָּר טלוויזיה מופרך ובסקנדל טלוויזיוני שערורייתי משום שהאוסטרלי קאמרון מקבוי סיים בכלל במקום השביעי, ואילו האלוף האולימפי והזוכה במדליית זהב באותו משחה הגמר ההוא ל- 100 מ' בסגנון חופשי לגברים בריו 2016 היה אוסטרלי אחר נער בן 18 בשם קָיְיל צָ'אלְמֶארְס (Kyle Chalmers). משה גרטל כלל לא הבחין בניצחונו המזהיר של קייל צ'אלמארס במשחה הקלאסי האולימפי וגם המהיר ביותר, לא הזכיר אותו, ולא קרא בשמו. מחדל פתטי מחורבן. כישלון חסר תקדים של שַדָּר ישראלי מוביל שלא מזהה את גיבורי העלילה על קו הסיום ומוסר לצופיו אינפורמציית בלוף. מדובר בעיתונאי ושדר טלוויזיה מופרך בשם משה גרטל ש-למרות שהוא יושב בעמדת שידור מאובזרת בבריכת השחייה של ריו 2016 בעלת תצפית נוחה, הוא אף על פי כן איננו מבחין במתרחש, לא רואה את המתחולל על קו הסיום בתחרות הדרמטית והמותחת, ואיננו מזהה את גיבורי העלילה. לא הוא וגם לא הפרשן שלו ברוך צ'יש. משהו שדומה להפקרות מוחלטת שוררת באותו הרגע ההוא בעמדת השידור של ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים בבריכה האולימפית של ריו דה ז'אניירו 2016. אתה תוהה מדוע שַדָּר טלוויזיה בשם משה גרטל מי שקיבל את ההסמכה ואת האוטוריטה ממנהליו ליטול את המיקרופון האולימפי לידיו כדי לספר את הסיפור לעַם היושב בציון, מרשה לעצמו להתנהג התנהגות כל כך ילדותית ומטופשת, ו- כל כך לֵיצָנִית ועלובה בלתי מקובלת. אתה חושב לעצמך מאַיִן הוא שוֹאֵב את הַעוֹז לשגות ולטעות שוב ושוב ב- "אוויר" On air, בצורה כל כך בּוֹטָה קבל עם ועולם. אתה מתפלא מדוע האיש מבקש להפוך את עצמו בכוח לגימיק מגוחך, לאדם מיותר ולא חכם, ואת מעסיקיו לבדיחת ניהול, בתירוץ אווילי (כפי שנמסר לערן נבון מ- "ישראל היום"), כלהלן. הנה הציטוט : "…אני יודע שלפעמים אני פולט דבר שטות, שיוצאים לי דברים ואז צוחקים עלי, אבל שחייה זה משעמם. לפעמים אני מרגיש שאני מעיר את המתים…". משה גרטל התעקש במשך שני עשורים וחצי מאז 1996 להפוך את עצמו לקוריוז והצליח. עיתונאי רציני ושקול מחשבה ובעל אחריות כלפי צופיו נמנע מראש ליפול למלכודות שכאלה, לפַח יָקוּש שכזה. מדהים בשליליות שלו.
ובכן, אירוע הסיום של משחה הגמר הדרמטי ל- 100 מ' בסגנון חופשי לגברים בבבריכה האולימפית בריו דה ז'אניירו שהתרחש ב- 10 באוגוסט 2016, ממש בנגיעות האחרונות של השחיינים בלוחות שעוני הזמן המורכבים על דופן הבריכה, ייזכר לדורות. אולי לא לדורות אבל להרבה זמן. גם בגלל שהוא הטביע שוב את השַדָּר משה גרטל ואת הפַּרְשָן שלו ברוך צ'יש במימי הבריכה האולימפית של ריו דה ז'אניירו 2016. סיום המִשְחֶה האולימפי היוקרתי ביותר, המותח ביותר, והדרמטי ביותר ב-ריו 2016 מצא את שניהם את משה גרטל וברוך צ'יש לא מוכנים ולא מרוכזים, ומרח על שני הפטפטנים האלה בפעם המי יודע את ה- תווית, "…שני אנשי טלוויזיה טיפשים לא נבונים…" (בלשון המעטה). לא נבונים במידה קיצונית. זה היה מדהים ומופרך כאחד כאשר משה גרטל זועק בכוחותיו האחרונים למיקרופון שלו בעמדת השידור הפרטית של ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים בבריכה האולימפית בריו 2016, ומבשר לצופי הטלוויזיה במדינת ישראל בביטחון עצמי שאיננו מוטל בספק ובעוצמת קול שאין עליה עוררין, שגיאה וטעות קולוסאלית אידיוטית, כלהלן : "…קאמרון מקבוי (Cameron Mcevoy) הוא האלוף האולימפי…". הכרזה אידיוטית מפני שמדובר בסקנדל עצום חסר תקדים במהותו והיקפו. שערוריית זיהוי רבתי שנוצרת ע"י שדר טלוויזיה ישראלי בשם משה גרטל אשר מאייש עמדת שידור אותנטית ומאובזרת ונוחה בבריכת השחייה האולימפית בריו דה ז'אניירו 2016, ואף על פי כן מוסר לציבור הצופים שלו אינפורמציה כוזבת בשידור ישיר. אין מדובר בשידור Off tube מהאולפן בהרצליה כפי שערוץ הספורט מס' 55 בכבלים נוהג לעשות חדשים לבקרים, אלא הפעם הזאת ניצב משה גרטל ב- 10 באוגוסט 2016 במוקד האירועים עצמם, בבריכת השחייה האולימפית של ריו דה ז'אניירו, ואף על פי כן שוגה, טועה, מתבלבל, לא שולט בחומר, ואיננו מזהה נכון את מיקומם של המנצחים והמפסידים גיבורי העלילה במשחה הגמר ל- 100 מ' בסגנון חופשי לגברים. טרם ראיתי מחזה נפל אולימפי טלוויזיוני שכזה בימי חיי.
קאמרון מקבוי הוא האלוף אולימפי…??? איזה אלוף אולימפי ואיזה נעליים…??? על מה אתה מדבר בדיוק משה גרטל…??? מה מניע אותך לשדר אינפורמציה מחורבנת לא נכונה שכזאת…??? מה אתה שַח לציבור הצופים שלך…??? מדוע אתה מבשר להם מידע לא נכון…??? הרי קאמרון מקבוי סיים בכלל במקום השביעי, ו- האלוף האולימפי והזוכה במדליית זהב במשחה הגמר ל- 100 מ' בסגנון חופשי לגברים בריו 2016 הוא לא אחר מאשר האוסטרלי בן 18 קייל צ'אלמארס (1). נוצר כאן אירוע טלוויזיוני שלילי, תמוה, ומוזר בסדר גודל שמעולם לא פגשתי בו קודם לכן. משה גרטל וברוך צ'יש יצרו מכלום בעיה סבוכה אפופת משגים שהפכה לפרדוקס מטופש, הצהרה לא נכונה מנוגדת לכל היגיון פנימי עבור כל מי שצפה במשחה הגמר הזה, שגיאה חסרת פשר כאילו נטולת פתרון, למרות שלטובת כל השדרנים והפרשנים שאיישו את עמדות השידור בבריכת השחייה האולימפית בריו דה ז'אניירו 2016 הועמדה מערכת אספקת נתוני מידע מיטביים. ה- Host broadcaster הטלוויזיוני הבינלאומי OBS העניקה שירותי טלוויזיה ושירותי מידע חדישים ומהירים ביותר ברמה טכנולוגית העליונה ביותר לרשותם של משה גרטל וברוך צ'יש, וכמובן למען כלל שדרני ופרשני רשתות הטלוויזיה הבינלאומיות השונות בבריכה האולימפית בריו דה ז'אניירו 2016. כגודל ביטחונו העצמי של משה גרטל ליד המיקרופון בעמדת השידור של ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים יחדיו עם קשיי הניסוח שלו – כך היו גם גודל פטפטנותו, עובי שגיאותיו, ועומק טעויותיו. ו-גם אלה של הפרשן שלו ברוך צ'יש ש- השמיע קריאות צהלה "…אואואואוהוהוהוהו…" ילדותיות ו- מגוחכות וארוכות למיקרופון בתום משחה הגמר ההוא ל- 100 מ' בסגנון חופשי לגברים, Commentary נטול היגיון ללא קשר עם המציאות ועם התמונה המצטיירת על קו הסיום, כשגם הוא איננו מזהה, טועה ושוגה, ולא מבחין לחלוטין במתרחש, ולא מעיר לשדר המוביל שלו משה גרטל היושב לצדו בעמדת השידור בבריכה האולימפית כי טָעוּת מָרָה בידו. ברוך צ'יש מאשר בקריאתו "…אואואואוהוהוהוהו…" את הבחנתו וקביעתו המטופשת והמוטעית של השַדָּר המוביל שלו כי קאמרון מקבוי הוא כאילו האלוף האולימפי ולכן הוא הזוכה במדליית הזהב (כביכול), ובאותה נשימה מדרג את הבלגי פיטר טימרס במקום השני והזוכה במדליית הכסף, וממקם את האמריקני אדריאן נת'ן שלישי ליד מדליית ה- אָרָד. משה גרטל וברוך צ'יש שמאיישים עמדת שידור מאובזרת ובעלת תצפית נוחה (מטעם ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים) בבריכת באולימפית בריו דה ז'אניירו 2016 עושים את כל הטעויות האפשריות ולא מזהים כי המנצח האמיתי והזוכה במדליית הזהב במשחה הגמר ל- 100 מ' חופשי הוא בכלל האוסטרלי קייל צ'אלמארס בן ה- 18 שאיננו מוזכר על ידם ולא מזוהה על ידם. שניהם לא רואים אותו, לא מתייחסים אליו, לא סופרים אותו, לא מכירים אותו, ולא מזהים אותו. אבל אותו קייל צ'אלמארס, דווקא הוא המנצח האמיתי והזוכה במדליית הזהב במשחה הגמר האולימפי הזה ל- 100 מ' בסגנון חופשי לגברים ששניהם משדרים ישיר מברזיל לישראל, אך אינם מבחינים בו. אילו הייתה מתרחשת שגיאת זיהוי חמורה ומביכה שכזאת בעמדת השידור של רשת הטלוויזיה האמריקנית NBC, הרי שהשַדָּר והפַּרְשָן היו מסולקים ממנה לאלתר, ומוחלפים בצוות אחר.
טקסט תמונה : 10 באוגוסט 2016. אולימפיאדת ריו 2016. סיום משחה הגמר היוקרתי והדרמטי ל- 100 מ' בסגנון חופשי לגברים. בעוד השדר משה גרטל והפרשן שלו ברוך צ'יש המאיישים את עמדת השידור שלהם בבריכה בריו 2016, מכריזים בשידור ישיר בגרון ניחר, בביטחון עצמי מופרז, ובקולות צוהלים מטעים ו- מגוחכים כי השחיין האוסטרלי קאמרון מקבוי הוא המנצח האולימפי והזוכה במדליית הזהב, מעלה קבוצת OBS לאוויר במקביל על מסך הטלוויזיה הבינלאומי את מידע תוצאות המדידה האלקטרונית של מערכת השעונים OMEGA, שמפריכה לחלוטין את הצהרותיהם הכוזבות של משה גרטל וברוך צ'יש. מערכת השעונים של OMEGA, קובעת כי המנצח והזוכה במדליית הזהב הוא השחיין האוסטרלי בן 18 קייל צ'אלמארס בתוצאה של 47.58 ש'. קאמרון מקבוי דורג במשחה הנ"ל בכלל במקום השביעי. אין זאת שגיאת Off tube של משה גרטל וברוך צ'יש המתרחשת באולפן בהרצליה. מדובר בטעות חמורה, מביכה, ומטופשת במיוחד של שני החבר'ה הפטפטנים הללו שדווקא מאיישים עמדת שידור טלוויזיונית אותנטית, מאובזרת, ונוחה במוקד ההתרחשויות בבריכת השחייה האולימפית בריו דה ז'אניירו 2016. טעות הזיהוי הקשה הזאת של משה גרטל וברוך צ'יש בריו 2016 אקוויוולנטית לטעות הזיהוי החמורה שאירעה ל- שדר הכדורגל נסים קיוויתי במונדיאל מכסיקו 1986, כששידר ישיר לצופים בארץ לפני 33 (שלושים ושלוש שנים) ב- 1 ביוני 1986 מעמדת שידור שלנו באצטדיון "חליסקו" בגוואדאלאחרה, שער שלא היה במשחק המוקדם בבית ג' ברזיל – ספרד. (צילום ב- iphone ממסך ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים. באדיבות ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים).
עניין טעות הזיהוי של קאמרון מקבוי ע"י השַדָּר משה גרטל כאילו הוא האלוף האולימפי, כאילו הוא הזוכה במדליית הזהב (כביכול) באותו השידור הישיר ההוא במשחה הגמר ל- 100 מ' בסגנון חופשי לגברים ב- 11 באוגוסט 2016 באולימפיאדת בריו דה ז'אניירו 2016, היא שערורייה טלוויזיונית כמעט חסרת תקדים בהיסטוריה של שידורי הספורט בתעשיית הטלוויזיה בארץ. הכרזתו ההיא הבלתי נכונה של משה גרטל היוותה טעות קשה וחמורה ביותר בזיהוי, קשקוש מוחלט. מחשבה עקומה, ברבור, ולהג בלתי מתקבלים על הדעת, מפני שהם מתרחשים וקורים בתנאי שידור מיטביים בתוך עמדת שידור בהיכל השחייה בריו דה ז'אניירו בעלת תצפית נוחה על הנעשה לאורכה ורוחבה של הבריכה האולימפית ועל מה שקורה בין חבלי המסלולים בריו דה ז'אניירו 2016. היה מדובר בשגיאה ממאירה וקריטית שמתרחשת בסביבה טלוויזיונית אופטימלית. תאונה לא רק בלתי כפויה אלא לא מובנת (!). משה גרטל וברוך צ'יש מתעקשים לקחת את היעדר הנבונות הקיצונית שלהם לעבר גבולות הלא נודע. שני אלה, מי שניצבים בחלון הראווה של ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים, לא יודעים להשתמש בהיגיון בכלי הטלוויזיה המדויקים שמעמידה לרשותם תעשיית ה- Media. רק איש שמתעקש להיות טיפש ובוּר, סרבן היגיון, מי שבוחר לעטות על עצמו ביודעין אִצְטָלָה שצִבְעָה אנטי תזה של ה- אינטליגנציה, ירשה לעצמו לזעוק בקולי קולות זעקת סְרָק שכזאת לתוך המיקרופון לעבר צופי הטלוויזיה של מדינת ישראל ש- קאמרון מקבוי הוא הזוכה במדליית הזהב. פשוט ביזיון ו-שערורייה קולוסאליים. ולא רק זאת, הוא משה גרטל עושה זאת, מחולל את טעות הזיהוי שלו, ברגע הכי פחות נוח. דווקא באותו שבריר השנייה שמשה גרטל מברבר את עצמו לדעת, קבוצת OBS "מורחת" Super imposing על המסלול של קייל צ'אלמרס (ו- לא של קאמרון מקבוי) ומודיעה בריש גלי לכל צופי הטלוויזיה בעולם כי זהו המנצח והזוכה במדליית הזהב במשחה הגמר ל- 100 מ' בסגנון חופשי לגברים באולימפיאדת ריו דה ז'אניירו 2016. המנצח הוא קייל צ'אלמרס ולא קאמרון מקבוי (!). לכן מדובר ב- שוֹד ושֶבֶר. מדובר במעשה של אִי נְבוֹנוּת קיצונית. באינפורמציה שָוְוא, במידע הֶבֶל שמעביר שַדָּר שיושב בעמדת שידור נוחה בבריכה האולימפית בריו 2016 לציבור שלו בישראל. מערכת המדידה המדויקת של "OMEGA" הייתה סבורה אחרת מחוות דעתו של משה גרטל. בעוד משה גרטל זועק "…מקבוי הוא האלוף האולימפי…", קבוצת הטלוויזיה המיוחדת OBS מעלה לאוויר במקביל Super imposing (כתובית) וחושפת אותו על המסך לאורך מסלול מס' 5 (חמש) באותיות של קידוש לבנה, " K. Chalmers 1 ", וקובעת מפורשות כי הזוכה במדליית הזהב הוא דווקא קייל צ'אלמרס (Kyle Chalmers) ולא קאמרון מקבוי. משה גרטל נתפס כמו אדם שמחטט באפו. אנוכי מבחין מייד מבעד ל-מוניטור הטלוויזיה בביתי ברחוב אבן גבירול בצפון הישן של תל אביב בכתובית הקובעת כי קייל צ'אלמרס הוא האלוף האולימפי. עֵד מכורסת הטלוויזיה שלי בביתי בתל אביב כיצד חברת השעונים OMEGA וקבוצת הטלוויזיה ה- Host broadcaster של OBS מקעקעים את המידע המופרך שאוצרים בידיהם משה גרטל וברוך צ'יש ואותו הם מעבירים בשידור ישיר מברזיל הרחוקה לצופי הטלוויזיה בישראל. מדהים להיווכח כי את מה שאני רואה על המוניטור שלי בסלון ביתי בתל אביב משה גרטל וברוך לא רואים בעמדת השידור המרווחת שלהם ב- בריכה האולימפית של ריו 2016. מדובר בסיפור מדהים ומביך, ובלתי סביר. כיצד קורה כדבר הזה ? למרות ש- שניהם יושבים בעמדת שידור משופרת בעלת תצפית נוחה על הנעשה ב- בריכה האולימפית של ריו 2016 (וגם נהנים מאינפורמציה שזורמת לשני מוניטורים בעמדת השידור שלהם, אחד מסך טלוויזיה, והשני מוניטור מחשב של זמנים, תוצאות, ומיקומים) – הם שוגים לחלוטין ולא יודעים מה קורה סביבם. נוצרת אמפליטודה. הם טועים בביטחון עצמי כה רב עד שאינם מודעים לשגיאת הזיהוי ולכן לא טורחים לתקן מייד את הנֶזֶק, לעדכן תכף ומייד את הדיווח השטותי והבלתי נכון שמסרו לצופיהם בארץ. צריך להבין כי אין מדובר בשידור ישיר Off tube מהאולפן בהרצליה, אלא בשידור ישיר מעמדת שידור המותקנת במיוחד עבור משה גרטל וברוך צ'יש במוקד ההתרחשות בבריכת השחייה של ריו דה ז'אניירו 2016. חולפות 10 (עֶשֶר) שניות ארוכות עד שהפרשן ברוך צ'יש מתעשת לפתע כאילו קפאו השֵד, תופש את גודל הטעות, ומהמם את השדר המוביל שלו משה גרטל בזו הלשון : "…לא, לא ! …טעינו… זה צ'אלמרס, זה לא מקבוי…! טעינו…". משה גרטל הנדהם והמופתע נטול כל אמינות ומהימנות, משרבב תמיהה לציבור הצופים שלו, "מה…?????…" עם חמישה סימני שאלה. השַדָּר המוביל המום משגיאתו הקולוסלית והבלתי מתקבלת על הדעת קבל עם ועולם, ומתכנס בתוך עצמו. המיקרופון שלו נדם מבושה. לא פלא. משה גרטל שָרוּי בְּשוֹק. הוא נָבוֹךְ ועסוק בעיכול טעותו החמורה. ברוך צ'יש ממשיך להתוודות בפרהסיה על טעויותיו בפני צופיו בישראל, "…וואו…בהתרגשות הזאת גם אנחנו הלכנו לאיבוד…". מה שמשה גרטל וברוך צ'יש מחוללים למיקרופונים שלהם בבריכת השחייה האולימפית בריו 2016 הוא בלתי נתפש ולא מתקבל על הדעת. על לוח התוצאות האולימפי בבריכה רשום בבירור : האוסטרלי קייל צ'למרס בן 18 מסיים את המשחה 100 מ' בסגנון חופשי לגברים במקום הראשון וזוכה במדליית הזהב בתוצאה 47.58 ש'. קאמרון מקבוי אף הוא מאוסטרליה מדורג בכלל רק במקום השביעי בזמן של 48.12 ש'. התנהגותם של משה גרטל וברוך צ'יש בעמדת השידור האותנטית והמאובזרת בבריכה בריו 2016 תמוהה ביותר. מדוע זה קורה להם, למרות ש- OBS מעניקה להם אקלים טכנולוגי מאוד נוח ו-תנאי טלוויזיה איכותיים ? כיצד יכול להיות שאת מה ששניהם לא רואים בריו דה ז'אניירו, הצופים שלהם רואים על המוניטורים שלהם בבתיהם הפרטיים בתל אביב ? ועוד שאלה נוקבת, מדוע שני אנשי הטלוויזיה הוותיקים האלה מסתגרים בדלת אמותיהם, אינם מתבוננים במוניטור שלהם בעמדת השידור בשנייה המכריעה והקריטית ביותר, ולא מסייגים את עצמם ? למה שני החבר'ה הלא נבונים האלה שחצו זה מכבר את סף גיל ה- 70 ו- החלו את העשור השמיני לחייהם, עדיין רוויי ניסוחים לא רק ילדותיים ומסורבלים, אלא גם בלתי מדויקים ? מדוע נותרו שניהם עדיין בגילם המופלג שַבְּשָנֵי שמות בלתי נלאים של שחיינים ושחייניות ? כיצד זה אף אחד מהנהלת ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים איננו מתערב בפארסה ולא מעיר להם על כך הנוגעת להגיית שמות שגויה וילדותית שלהם של כמעט כל גיבורי וגיבורות העלילה בבריכה ? מדוע הם מקובעים עדיין בדלת אמותיהם ההיא, לא מסוגלים להציג כהלכה ועל פי מִשְנָה סְדוּרָה במִשְחִים השונים את גיבורי וגיבורות העלילות בטרם יריות הזינוק ? מדוע הם לעולם אינם ספקנים ולא מוכשרים להטיל ספק בנחרצות של עצמם ? למה הם לא יודעים להטיל על עצמם משמעת עצמית, ביקורת עצמית, ו-אחריות אישית ? מדוע שניהם מתעקשים שוב ושוב ועוד פעם ועוד פעם להצטייר כ- טיפשים ושוֹטִים קבל עם ואזרחי מדינת ישראל ? אין מדובר עוד בקלות ראש מקרית בלבד אלא בשיטה שההיסטוריה לא פסחה על תיעודה. צריך להבין כי משה גרטל וברוך צ'יש הם זכאי דרגות השכלה אקדמאיות גבוהות של MA ו- Dr מטעם אוניברסיטאות אמריקניות בחינוך גופני. זה מחד. אף על פי כן ומאידך, שניהם מושכים בפרהסיה את אִי הַ- נְבוֹנוּת הקיצונית שלהם אל עבר הלא נודע. אל גבול הטמטום ממש, כאילו בשם ההומור וההתלוצצויות.
היסטוריה. הערות שרשמתי בזיכרוני. הנהלת ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים פלוס משה גרטל וברוך צ'יש.
אנוכי מסייג את עצמי ורושם כלהלן : ייתכן והעובדות העגומות האלה הנ"ל המוקלטות ומונצחות על סרטי ההקלטה Video ו-Audio של הטלוויזיה הישראלית הציבורית – ערוץ 1 באולימפיאדות אטלנטה 1996 + אולימפיאדת בייג'ינג 2008 + אולימפיאדת לונדון 2016 + זאת של ערוץ מהספורט מס' 55 בכבלים באולימפיאדת ריו דה ז'אניירו 2016, שימשו אולי (אני מדגיש את הספק) מעין כתב קטגוריה נגד שני הנאשמים הנ"ל בו השתמשה הנהלת ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים. אולי, אם שני החבר'ה האלה שקוראים להם משה גרטל וברוך צ'יש שוגים כל כך הרבה פעמים שגיאות קולוסאליות כאלה כה חמורות קבל עם ועדה בעמדות שידור שאותן הם מאיישים בבריכות השחייה הפזורות בכל רחבי הגלובוס, אז אולי מוטב שיישארו בארץ ו-ישגו ו- יטעו בעמדת השידור Off tube המותקנת עבורם באולפן בהרצליה. אינני יודע אולם זה ההיגיון שלי. אולי לא. לא שוחחתי ולא החלפתי מילה עם אנשי הנהלת ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים בעניין ה- Off tube הנדון.
הנהלת ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים לא הסבירה ולא נימקה עד כה בפומבי מדוע החליטה לכפות על משה גרטל וברוך צ'יש לשדר Off tube מהאולפן בהרצליה את אחד מאירועי הספורט הבינלאומיים הכי חשובים והכי מורכבים, רב שלבים, רב משתתפים גברים ונשים, רב תחרויות, ורב תוצאות, הישגים, ושיאי עולם בשנת 2019, אירוע הקרוי, "אליפות העולם בשחייה של Gwangju 2019" (האליפות מהווה גם מבחן כוחות לקראת אולימפיאדת טוקיו 2020) במקום להטיס אותם למוקד התחרויות בדרום קוריאה כפי שעשו כל רשתות הטלוויזיה הרציניות בעולם. מדובר במטלת שידור טלוויזיוני מורכבת ומסובכת וכבדת אחריות, לא כל שכן כשמדובר בשידור ישיר Off tube ממושך בן 8 ימים ארוכים מהאולפן בהרצליה.
אין לי קצה של מושג מדוע הנהלת ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים החליטה להשאיר את משה גרטל וברוך צ'יש בארץ. אינני יודע את הסיבות. אינני יודע גם מדוע משה גרטל וברוך צ'יש הסכימו ביודעין והסכינו עם רוע הגזירה לשמש שדרני Off tube באולפן בהרצליה. אינני יודע גם מדוע שני אנשי הטלוויזיה הוותיקים האלה בני 73 לא אמרו לבוסים שלהם בערוץ הספורט מס' 55 בכבלים, "…עד כאן…שקו לנו בתחת…או ביצוע מלאכת השידורים הישירים מעמדת שידור בבריכת השחייה ב- Gwangju 2019 ו/או כלום…חפשו את החברים שלכם…אנחנו שנינו לא משדרים Off tube מהאולפן בהרצליה את אליפות העולם בשחייה של Gwangju 2019…". ברור שהציבור בארץ תמה כשהוא רואה מחד על המסך שלו בשידור ישיר את השחיינית ההונגרייה קטינקה הוסו אלופת העולם ואלופה אולימפית יושבת על אדן הזינוק ב- Gwangju 2019 ומהרהרת בגורלה, ומאידך לצידה של קטינקה הוסו (Katinka Hosszu) מופיע על אותו המסך בצד ימין למטה באותו השידור הישיר מידע מְבַיֵיש בחזקת עֶלְבּוֹן בצורת Super imposing בשפה העברית המודיע לציבור, משה גרטל וברוך צ'יש משדרים מהאולפן בהרצליה. הם לא שם. הם פה. בלתי מתקבל על הדעת.
טקסט תמונה : יולי 2019. אליפות העולם בשחייה – Gwangju 2019 בדרום קוריאה. זוהי אלופת העולם והאלופה האולימפית בשחייה ההונגרייה קטינקה הוסו בבריכת החימום ב-גוואנז'ו בטרם התחרויות, ובטרם נטלה שוב את תואר אלופת העולם בתחרות הגמר במשחה 200 מ' מעורב אישי. משה גרטל וברוך צ'יש קוראים בשמה אבל מהאולפן בהרצליה. הנהלת ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים לא פרסמה כל הודעה ולא נימקה לציבור מדוע החליטה להשאיר בארץ את צוות שידורי השחייה הקבוע שלה משה גרטל וברוך צ'יש. (צילום / סריקה ב-iphone. באדיבות ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים).
ואז מגיע הרגע בו שני אנשי ערוץ הספורט מס 55 בכבלים דניאל זילברשטיין ורותם ישראל מראיינים בתוכניתם "מגרש פתוח" באולפן בהרצליה את שני עמיתיהם משה גרטל וברוך צ'יש, משוחחים עמם שיחה משעממת, ונמנעים לשאול את שני הנידונים את השאלה המכרעת, "…תגידו לנו משה גרטל וברוך צ'יש כיצד זה הסכמתם להיוותר באולפן הזה בהרצליה ולשדר ממנו אירוע ספורט בינלאומי ממושך, מורכב, ורב משתתפים ומשתתפות ובעל המון המוני פרטים בסדר גודל של אליפות העולם בשחייה, במקום לטוס ל- Gwangju בדרום קוריאה ולבצע את מלאכתכם מעמדת שידור הממוקמת במוקד האירועים וההתרחשויות…???". במקום זאת דניאל זילברשטיין החניפו למשה גרטל וברוך צ'יש ושני הנידונים לא העלו כלל את השאלה הזאת לסדר היום, כאילו שידור Off tube מהאולפן בהרצליה הוא העיתונאות המקובלת ולא נוכחותם של מספקי המידע והאינפורמציה במוקד התרחשות האירועים. עולם טלוויזיה לא רק חנפני אלא בראש וראשונה הפוך. צריך לזכור שאותו דניאל זילברשטיין היה בעצמו שדר ה- Off tube המוביל באולפן בהרצליה (יחדיו עם הפרשן שלמה צורף) של משחק הגמר לטניס יחידים גברים ב-ווימבלדון 2019, בו גבר נובאק דג'וקוביץ' על רוג'ר פדרר לאחר מאבק ארוך בן 5 שעות בתוצאה 2:3.
טקסט תמונה : יולי 2019. דניאל זילברשטיין (שני משמאל) ורותם ישראל (קיצונית משמאל) מראיינים בתוכניתם "מגרש פתוח" באולפן בהרצליה את שני שדרני ה- Off tube משה גרטל (ראשון מימין) וברוך צ'יש (שני מימין) העושים את מלאכתם Off tube ומשדרים ישיר את אליפות העולם בשחייה Gwangju 2019 מהאולפן בהרצליה במקום להיות נוכחים במוקד האירועים וההתרחשויות. מדובר בשיחת נפל חנפנית ו-עיתונאות דלה שמקיימים רותם ישראל ודניאל זילברשטיין עם ברוך צ'יש ומשה גרטל. משחק מכור. שני אנשי ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים דניאל זילברשטיין ורותם ישראל מראיינים בתוכניתם "מגרש פתוח" באולפן בהרצליה את שני עמיתיהם משה גרטל וברוך צ'יש, ונמנעים לשאול את שני הנידונים את השאלה המכרעת, "…תגידו לנו משה גרטל וברוך צ'יש כיצד זה הסכמתם להיוותר באולפן הזה בהרצליה ולשדר ממנו אירוע ספורט בינלאומי ממושך, מורכב, ורב משתתפים ומשתתפות ובעל המון המוני פרטים בסדר גודל של אליפות העולם בשחייה, במקום לטוס ל- Gwangju בדרום קוריאה ולבצע את מלאכתכם מעמדת שידור הממוקמת במוקד האירועים וההתרחשויות…???" (צילום / סריקה ב-iphone. באדיבות ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים).
המידע שלי המתפרסם בפוסט מס' 820 אודות שני האופטיובניקים הטלוויזיוניים משה גרטל וברוך צ'יש איננו אגרסיבי ולא תוקפני, איננו צָרוּת עין, הוא לא לעגני, והוא גם איננו להג. האינפורמציה הזאת היא עניינית ונשענת על עובדות. הטענה הראשונה שלי היא מדוע השניים הנ"ל הרימו ידיים, נכנעו, וירדו על ברכיהם בפני הנהלתם, והסכימו ביודעין ומרצון ביולי 2019 להיות שדרני עיתונאות Off tube באולפן בהרצליה, במקום להיות נוכחים במוקד האירועים וההתרחשויות ב-Gwangju 2019. מדוע הם לא התווכחו עם הבוסים ו-למה וויתרו להנהלתם בִּמְקוֹם לומר לאנשיה, כלהלן: "…או בגוואנגז'ו ו/או כלום…בשום פנים ו-אוֹפֶן לא Off tube באולפן בהרצליה…תמו ימי ה- Off tube…". משה גרטל וברוך צ'יש שתקו ו-וויתרו להנהלתם גם בקיץ 2019. התוצאות ניכרו על המסך. אני שולף מזיכרוני כמה עשרות הערות שמעידות על שידור Off tube לא תקין בלשון המעטה של שניהם מהאולפן בהרצליה.
1. שום מילה ושום רצון של משה גרטל וברוך צ'יש להתקרב לניתוח מדעי מתמטי- פיזיקאלי האמור לדון ולעסוק בשחייה ה-הידרודינאמית היעילה של שחיין החתירה והפרפר האמריקני כיילב דרסל (Caeleb Dressel) ו/או גם של שחיין החזה הבריטי אדם פיטי (Adam Peaty). אף מילה של שניהם אודות ה- הידרודינמיקה והמכניקה של השחייה והתנהגות גוף האדם בשעת תחרויות השחייה השואף להתקדם במהירות לפנים בסגנונות החתירה, חזה, פרפר, וגב, ובדרך חייב להתגבר ביעילות על התנגדות המים. אף מילה אודותיהם של שני גאוני השחייה הללו. שום טקסט מתמטי – פיזיקאלי העוסק בתורת מדע השחייה : מה הופך דווקא אותם, את שניהם, את כיילב דרסל ואדם פיטי לעילויים אנושיים במים ו-כה מרשימים בכישרון ויכולת שחייה. אתה שומע ממשה גרטל וברוך צ'יש אלף מילות התפעלות מ- כיילב דרסל ומאדם פיטי, אולם שום מילות הסבר וניתוח הנוגע לגובהם, משקלם, המשקל הסגולי של מסת גופת, כישרון ציפת הגוף שלהם, וכישרון ויכולות תנועות גריפת המים ע"י זרועותיהם וכפות ידיהם ודחיפת גופם לפנים באמצעות עבודת רגליהם וכפות רגליהם.
הערה א' : בעת שהותי כשבוע באוקטובר 1999 בפגישת ה- WBM הבינלאומית מס' 2 (ראשי תיבות של World Broadcasting Meeting) בסידני – אוסטרליה לקראת הפקת שידורי הטלוויזיה של אולימפיאדת סידני 2000 הזדמן לי לשוחח עם כמה מאנשי רשת הטלוויזיה האוסטרלית אודות אחת מתקוות השחייה האולימפיות הגדולות שלהם שחיין חתירה צעיר בן 17 העונה לשם Ian Thorpe (איאן ת'ורפ). הם סיפרו לי אז שהוא מתנשא לקומה של 1.97 מ' ו-שוקל 105 ק"ג, אבל זה כלום לעומת גודלן ואורכן של כפות רגליו וידיו. הם הוסיפו וסיפרו לי שאיאן ת'ורפ נועל נעל שמספר מידתה האוסטרלית הוא 17.5 (55 לפי מידה ישראלית) ואורך כפות ידיו הוא כמעט 30 ס"מ. היה מדובר בשחיין עילוי בעל נתונים גופניים מרשימים ביותר. זרועותיו ושטח כפות ידיו הארוכות והעצומות שבאו במגע עם המים וגרפו אותם היו כמו מַשוֹטִים, כמו גם שטח כפות רגליו הענקיות והרחבות דמו לסְנַפִּירִים. השיחה ההיא שלי עם אנשי Channel 7 האוסטרלי בסידני אודות איאן ת'ורפ התנהלה פחות משנה לפני טקס הפתיחה של המשחקים האולימפיים. למרות שחלפו מאז שני עשורים תוכנה של השיחה ההיא זכור לי היטב בשל פרטיה המעניינים. מידותיו הגופניות של הנער ההוא איאן ת'ורפ היו מדהימות ואומנם התברר במשחקים האולימפיים של סידני 2000 כי מדובר בשחיין עילוי. ידידיי האוסטרליים רק לא ידעו לדווח לי מהו משקלה הסגולי של מסת גופו (Specipic Gravity) של איאן ת'ורפ. בטוח שהמשקל הסגולי של גופו היה נמוך אולי אפילו נמוך מאוד בהשוואה לשחיינים מוכשרים אחרים. הוא צַף היטב על המים ממש כמו קֶרֶש, והיה לו סגנון חתירה ווירטואוזי במים. עבודת ידיים ורגליים כאחת. איאן ת'ורפ נער ענק בן 18 הותיר עלי באולימפיאדת סידני 2000 רושם בל יימחה. הוא היה גאון גופני בתחום והגשים את התקוות שתלו בו. לראות אותו שוחה הייתה חוויה גדולה, וכזאת גם נשארה.
הערה ב' : גובהו של השחיין האמריקני ג'וני ווייסמילר אלוף אולימפיאדות פאריס 1924 ואמשטרדאם 1928 במשחים ל- 100 מ' בסגנון חופשי ו- 400 מ' בסגנון חופשי היה 1.92 מ' ומידת כף רגלו 49 (לפי שיטת המדידה הישראלית).
הערה ג' : השחיין היהודי – אמריקני מארק ספיץ מי שזכה באולימפיאדת מינכן ב- 7 מדליות זהב מתנשא לקומה של 1.84 מ'. אין לי פרטים אודות מידת כף הרגל שלו והמשקל בסגולי של מסת גופו.
הערה ד' : גובהו של השחיין האמריקני מייקל םלפס הוא 1.94 מ'. אין לי פרטים אודות מידת כף הרגל שלו והמשקל בסגולי של מסת גופו.
2. משה גרטל וברוך צ'יש אינם אומרים שום מילה וחצי מילה אודות נתוני הגובה והמשקל של כיילב דרסל ואדם פיטי והיחסים בין הנתונים הפיזיים שלהם והשפעתם על כישרונם ויכולתם במים.
3. הם גם אינם אומרים שום מילה אודות חשיבות המשקל הסגולי הנמוך של גוף האדם במים. שום טקסט אודות משקלה הסגולי של מסת גופם של שני השחיינים המוכשרים האלה המאפשר להם ציפה טובה יותר על פני המים מאשר לאנשים שמסת גופם נושאת משקל סגולי גבוה. שום הסבר ברמה פופולארית לצופים מדוע קרש צף על פני המים בעוד משקולת ברזל טובעת.
4. אין שום מֵידָע אודות מידות האורך והרוחב של כפות הידיים וכפות הרגליים של שחייני ושחייניות העַל והאם הנתונים הגופניים האלה משפיעים לטובה על גריפת המים והתקדמות השחיינים לפנים.
5. שני האופטיובניקים אינם מציינים (על פי משנה סדורה) את גובהם של השחיינים והשחייניות (פעם כן ופעם לא…על פי איך שמתחשק להם) וכלל לא מביאים לידיעת הציבור את נתון משקלם.
6. אין שום מידע של שני האופטיובניקים באולפן בהרצליה אודות השפעת התנגדות המים על גוף חלק ו/או גוף שעיר של השחיינים. גופם של כל השחיינים חלק.
7. שני האופטיובניקים מציגים את השחיינים גיבורי העלילה על פי איך שמתחשק להם, לעיתים שם פרטי פלוס שם משפחה, ולעיתים רק שם משפחה.
8. פעמים רבות מאוד לא שוֹרֵר Synk בין הצגת השחיין / שחיינית עם כניסתו לתחרות לבין תמונת ה- Video הנראית על המסך. מדובר בטְקָסִים סדורים בהם הטלוויזיה הדרום קוריאנית עושה הכרה מסודרת ומחושבת מראש בין גיבורי העלילה לבין ציבור צופי הטלוויזיה. לכן חייבת לשרור התאמה מלאה בין טקסט הזיהוי של השדרנים לבין התמונה המופיעה על המסך. לריטואל הטלוויזיוני הראשוני הזה של זיהוי השחיינים והשחייניות למאות מילוני צופי טלוויזיה בעולם (לרבות ישראל) בטרם יריית הזינוק, יש חשיבות עליונה (!). זאת הפעם הראשונה בחזיון הטלוויזיה המורכב הזה שהצופה בביתו הפרטי רואה את גיבור העלילה בטרם התפתחותה. יתרון התיאום הטלוויזיוני בין ה- Audio ל- Video בעת חשיפת הריטואל הזה של הצגת השחיינים והשחייניות צוברת חשיבות כפולה ומכופלת והופכת לעליונה (!), בעיקר מפני שאותו גיבור ו/או גיבורת העלילה, דווקא בפעם הראשונה שהצופים רואים אותם על המסך שלהם בסלון ביתם הפרטי, מסווה ביודעין את פניו בסיוע שני חפצים : הוא לובש על ראשו כובע שחייה ומרכיב על עיניו משקפי שחייה, ודומה לחייזר. משה גרטל וברוך צ'יש מפרים ביודעין חדשים לבקרים את הסדר ההכרחי והקדוש הזה, אותו התיאום בין הזיהוי לתמונה, המתנהל על מסך הטלוויזיה של הצופים בביתם הפרטי באחריות הטלוויזיה הדרום קוריאנית.
9. משה גרטל מתקשה לקרוא אנגלית ומשבש פעמים רבות בצורה חמורה את שמות השחיינים והשחייניות מכל חמש יבשות תבל הנוטלים חלק באליפות העולם בשחייה Gwangju 2019 בדרום קוריאה. למשל כשהוא מכנה את השחיינית האמריקנית, Hali Flickinger, ברוך צ'יש מתערב ומעיר לו כי האות "G" היא רפה ויש להגות שם המשפחה שלה "פליקינר" ולא "פליקינגר". הדוגמאות רבות ואין ספור.
10. אין כאמור מידע סדור ושיטתי אודות גובה קומתם של השחיינים והשחייניות. למשל גובהה של השחיינית האמריקנית אוליביה סמוליגה הוא 1.88 מ' ולא 1.92 מ' כפי שמדווחים שני האופטיובניקים לציבור.
11. שני האופטיובניקים בהרצליה אינם יודעים איזה ווירוס וחולשה מסתוריים תקפו את השחיינית האמריקנית קטי לדקי ואשר אילצו אותה ל-וותר על השתתפותה במשחה הגמר הארוך לנשים 1500 מ'. משה גרטל וברוך צ'יש ניזונים משמועות המתפרסמות באינטרנט, בעיתונות הכתובה, ובעיתונות האלקטרונית. איסוף מידע הוא דבר חשוב אבל חייבים לבדוק את אמיתות העובדות עם מפיצי המידע. משה גרטל וברוך צ'יש השרויים באולפן ה- Off tube בהרצליה לא דיברו אפילו טלפונית עם מנהל המשלחת האמריקנית ב-Gwangju אודות קטי לדקי, וודאי לא עם קטי לדקי עצמה. בידי משה גרטל וברוך צ'יש אין מחד שום אינפורמציה מה גרם לעייפותה ומאידך אין להם גם שום מידע כיצד הצליחה להתאושש לפתע, ולנצח במשחה הגמר לנשים ל- 800 מ' בסגנון חופשי. קטי לדקי זכתה במדליית הזהב בתוצאה של 8:13.58 ד' והקדימה את האיטלקייה סימונה קוואדארלה 8:14.99 ד' (כסף), ואת האוסטרלית אריארנה טיטמוס שלקחה את הארד בזמן של 8:15.70 ד'. כמו כן לקחה קטי לדקי חלק ברביעייה האמריקנית במשחה הגמר לשליחות נשים 4 פעמים 200 מ' בסגנון חופשי שזכתה במדליית הכסף לאחר הרביעייה האוסטרלית שלקחה את הזהב.
12. אין מידע מהו גובהן של המנצחות במשחה הגמר לנשים ב- 50 מ' בסגנון גב ?
13. אין שום קשר ולא קורלאציה בין כישרון שחייה של אדם כזה ו/או אחר לבין החזקת מיקרופון ושידור ישיר של תחרויות שחייה בטלוויזיה.
14. משה גרטל וברוך צ'יש ממשיכים לציין רק לסירוגין את קומת השחיינים והשחייניות. פעם כן ופעם לא. לא ברור על פי איזה קריטריונים שניהם מעדיפים לגלות לציבור את גובהו של שחיין Y ושחיינית Z, אולם בוחרים להסתיר את הנתון הגופני הזה כשמדובר בשחיין A ושחיינית B. מדובר באי סדר, אי ידע, בלבול קריטריונים, ופגיעה באוריינטציה של המוני צופי הטלוויזיה שאינם בקיאים בשחייה, לא בהיסטוריה של השחייה, ולא בגיבורי וגיבורות העלילה של אליפות העולם בשחייה ב- Gwangju 2019 בדרום קוריאה.
15. התנסחות מסורבלת, כבדה, מרובת מילים, ולא שנונה של משה גרטל אודות השחיין האמריקני כיילב דרסל (Caeleb Dressel) שקבע שיא עולם חדש 49.50 ש' במשחה ל- 100 מ' בסגנון פרפר לגברים בשלב 1/2 הגמר באליפות העולם ב- Gwangju 2019 : "…ורבותיי לא אגזים אם אומר שמי שהפך על דוכן המנצחים את הדור האחרון…דור השחיינים האחרון ל-לללללל…איך נקרא לזה…לתקופה שלו…כיילב דרסל מארה"ב שגם הוא מחק את מייקל פלפס מספר השיאים בפרפר…ועשה זאת מילאק ב- 200 מ'…". ניסוח כושל, מסורבל, כבד, וילדותי של השדר המוביל. הוא איננו מצליח להביע במינימום מילים כנדרש את הרעיון הפשוט העולה מ-מימי הבריכה ב- Gwangju 2019, כי תמה תקופת מייקל פלפס והחלת תקופת כיילב דרסל.
16. הצגת השחייניות בטרם משחה הגמר לנשים ב- 100 מ' בסגנון חופשי. משה גרטל וברוך צ'יש מסתירים מציבור הצופים שלהם את גובהן של השחייניות. הם נזכרים לעשות עבודה חלקית לגמרי כשהם מספרים לציבור רק כי גובהה של המנצחת האמריקנית סימון מנואל הוא בין 1.75 ל- 1.77 מ'. גובהן של הנ"ל נותר נעלם.
17. בטרם יריית הזינוק למשחה 1/2 הגמר הראשון ב- 100 מ' בסגנון פרפר, מסרבים שני האופטיובניקים ליידע את צופיהם מהו גובהו של שחיין העל האמריקני כיילב דרסל (Caeleb Dressel), ואינם מוסרים גם כל מידע אודות משקלו, והמשקל הסגולי של מסת הגוף שלו. כעבור זמן קצר קבע גאון השחייה האמריקני הזה שיא עולם חדש ב- 100 מ' בסגנון פרפר בתוצאה של 49.50 ש'. המהירות הממוצעת של שחייתו של כיילב דרסל את מאת המטרים בבריכה ב- Gwangju 2019 בסגנון פרפר היא המדהימה והמסחררת ביותר בהיסטוריה של השחייה הבינלאומית מאז ומעולם : 2.02 סנטימטרים בכל מאית שנייה (ו/או 2.02 מטרים בכל שנייה אחת). לצורך השוואה : באולימפיאדת מינכן 1972 קבע השחיין היהודי – אמריקני מרק ספיץ (אז בן 22) שיא עולם חדש במשחה הגמר ל- 100 מ' בסגנון פרפר בתוצאה של 54.57 ש'. מהירותו הממוצעת של מרק ספיץ במשחה הנ"ל ההוא הייתה 1.84 סנטימטר בכל מאית שנייה ו/או 1.84 מטר בכל שנייה אחת. חלפו מאז 47 שנים. משה גרטל וברוך צ'יש התעלמו מהנתונים הנ"ל שחשף כיילב דרסל עכשיו בבריכה ב- Gwangju 2019 ולא סיפרו דבר אודותיהם לציבור הצופים שלהם מפני ש-שניהם פשוט אינם יודעים מתמטיקה.
18. במשחה 1/2 הגמר הראשון ב- 200 מ' בסגנון גב לנשים מתקיימת הצגה מבולבלת של השחייניות, לא ב-Synk וללא נתוני גובה שלהן. בשל הבדלי והפרשי הזמנים בין טקסט ה- Audio של השדרנים האופטיובניקים לבין חשיפת תמונת ה- Video ע"י ה- Host broadcaster הדרום קוריאני, הציבור מתקשה לזהות את גיבורות העלילה גם מפני שהן מרכיבות משקפי שחייה וחובשות כובע. המנצחת במשחה הנ"ל הזה הייתה האוסטרלית Minna Atherton שקבעה תוצאה של 2:07.38 ד' והקדימה את ההונגרייה Katinka Hosszu בעשר מאיות שקבעה זמן של 2:07.48 ד'. שני האופטיובניקים מדברים כל הזמן על "ניצחון בהפרש של ציפורן" אולם מסרבים למסור לציבור שלהם נתון מתמטי מדויק במקום להשתמש בדימויים ציוריים. ובכן, מינה את'רטון הקדימה את קטינקה הוסו בהפרש של 15.7 סנטימטרים.
19. IQ איננו רק מדד של תבונה וידע במתמטיקה ופיזיקה, אלא כולל בתוכו גם כבוד אישי, מקצועי, ומוסרי כלפי עצמך וכלפי ציבור צופי הטלוויזיה.
20. ברוך צ'יש אודות האמריקני כיילב דרסל ששוחה להנאתו ב- "בריכת השחרור" לאחר ניצחונו ב-1/2 הגמר הראשון במשחה ל- 50 מ' בסגנון חופשי בתוצאה 21.18 ש', כלהלן : "…כיילב דרסל משחרר את חומצת החלב בשרירים…ב- 21 שניות של מאמץ השחייה נוצרת כמות גדולה של חומצת חלב, וצריך מהר ככל האפשר במהירות לשחרר את חומצת החלב באמצעות מחזור הדם, ממערכת השרירים וזה מה ש-כיילב דרסל עושה…". היה מדובר בפרשנות פיזיולוגית שטחית ולא מספקת. ברוך צ'יש היה צריך להוסיף עוד משפט ו/או שניים ולהסביר לצופים שהמערכת הפיזיולוגית המופלאה של גוף האדם מסלקת באמת את חומצת החלב שהיא חומר פסולת מהשרירים באמצעות מחזור הדם לעבר הכבד. הכבד יודע להפוך את חומצת החלב שהיא כאמור פסולת בתהליך כימי בחזרה לגליקוגן רב סוכר, שמהווה שוב מקור אנרגיה מחודש לגוף האדם. מעשה בריאה מופלא של גוף האדם. היכן מולי אפשטיין כשצריך אותו.
21. נתונים מתמטיים – פיזיקאליים : זמן, דרך, ומהירות. נבחרת רביעיית הגברים של אוסטרליה זכתה במדליית הזהב במשחה השליחים 4 פעמים 200 מ' בזמן של 7:00.85 ד'. במדליית הכסף זכתה הרביעייה הרוסית שהשיגה זמן של 7:01.81 ד'. הרביעייה האמריקנית לקחה את מדליית הארד בתוצאה של 7:01.98 ד' והקדימה את הרביעייה האיטלקית בשלוש מאיות השנייה שקבעה תוצאה של 7:02.01 ד'. בתרגום ממוצע של זמן לדרך הקדים השחיין האמריקני המסיים טאונלי האס (Townly Haas) את השחיין האיטלקי המסיים סטפאנו די קולה (Stefano di Cola) ב-5.68 סנטימטרים. משה גרטל משתמש בדימוי ציורי, "ציפורן". כשמדובר בניצחונות בהפרשים זעירים הוא הוא מדבר על זכייה ביתרון של ציפורן במקום להשתמש בנתון עובדתי מתמטי.
22. הרוסי אנטון צ'ופקוב (Anton Chupkov) מנצח במשחה הגמר ל- 200 מ' בסגנון חזה לגברים וקובע שיא עולם בתוצאה של 2:06.12 ד'. שני האופטיובניקים משה גרטל וברוך צ'יש אינם מספקים שום מידע אודות גובהו ומשקלו, וודאי לא משקלו הסגולי.
23. במשחה 1/2 הגמר הראשון ל-50 מ' בסגנון פרפר לנשים מנצחת הצרפתייה מארי ווטל (Marie Wattel) את האמריקנית קלסי דאהליה (Kelsi Dahlia) בהפרש של שלוש מאיות השנייה, 25.56 ש' מול 25.59 ש'. משה גרטל משתמש במונח הציורי (הבדל של ציפורן) ולא בנתון המתמטי שקובע כי מארי ווטל הקדימה את קלסי דאהליה ב- 3.27 סנטימטרים.
24. הצגה מבולבלת לא ב- Synk של המתחרים במשחה הגמר ל- 200 מ' בסגנון גב בלעדי ציון גובהם של שני המועמדים לניצחון הרוסי ייבגני רילוב והאמריקני ראיין מרפי.
25. הצהרה של משה גרטל באולפן בהרצליה בעת שידורי ה- Off tube הישירים שלו : "…כשאני מבטיח – אני מקיים…".
26. משה גרטל באולפן בהרצליה : "…ההורים של צ'אד לה קלו נוסעים איתו לכל מקום…". ברוך צ'יש מתקן אותו : "…ההורים של צ'אד לה קלו נוסעים איתו לכל תחרות גדולה…".
27. במשחה הגמר ל- 800 מ' לנשים סותר משה גרטל באולפן בהרצליה את הפרשנות של ברוך צ'יש היושב לצדו, ואומר לצופיו כלהלן : "…לא, אנחנו רואים דבר אחר…ש-קטי לדקי כבדה, נגמרת, קָשׂה…משהו, משהו הִכָּה בה קשות בתחרות הזאת…וזה משהו שמונע ממנה להביא לידי ביטוי את היכולות שלה במשחים ל- 400 מ', 800 מ', ו- 1500 מ'…קטי לדקי…". (כאן עולה ה- Sound של ברוך צ'יש על פס הקול של משה גרטל ואין להבין מה אומרים שניהם).משה גרטל מספר לצופיו שקטי לדקי (Ketie Ledecky), "…כבדה, נגמרת, וקָשָה…", אולם מתברר שהאופטיובניק משה גרטל איננו קורא נכון את מפת הכוחות. קטי לדקי מנצחת במשחה הגמר ל- 800 מ' לנשים וזוכה במדליית הזהב למרות תחזיתו הקודרת של אותו משה גרטל, שכזכור שרוי כל הזמן באולפן בהרצליה, כשהוא מנותק ממקורות המידע העיתונאי שאמורה לספק לו המשלחת האמריקנית אודות מצבה הרפואי של אותה קטי לדקי.
28. הנהלת ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים איננה מפרסמת שום אינפורמציה לציבור ולא מנמקת בפומבי מדוע החליטה להשאיר את צוות השידור שלה משה גרטל וברוך צ'יש באולפן בהרצליה במקום להטיס אותו למרכז האירועים וההתרחשויות ב- Gwangju 2019 בדרום קוריאה.
29. במשחה הגמר ל- 50 מ' בסגנון חופשי לנשים מקדימה המנצחת האמריקנית סימון מנואל (Simone Manuel) את השוודית שרה סיוסטרום (Sarah Sjostrom) בשתי מאיות השנייה : 24.05 ש' מול 24.07 ש'. שרה סיוסטרום מקדימה את הזוכה במדליית הארד האוסטרלית קייט קמפבל (Cate Campbell) ב-ארבע מאיות השנייה שקובעת 24.11 ש'. משה גרטל שוב משתמש במודל הציפורניים. ובכן, סימון מנואל שוחה במהירות ממוצעת של 2.07 סנטימטרים בכל מאית שנייה (ו/או 2.07 מטרים בכל שנייה אחת), ומקדימה את שרה סיוסטרום ב- 4.14 סנטימטרים, ואת קייט קמפבל ב- 12.42 סנטימטרים.
טקסט תמונה : יולי 2019. אליפות העולם ה- 18 בשחייה הנערכת בדרום קוריאה. זוהי טבלת התוצאות ודירוג המקומות של המנצחות בתחרות הגמר ל- 50 מ' בסגנון חופשי. למשה גרטל וברוך צ'יש אין את הכלים "לתרגם" מעת לעת את הפרשי הזמנים הזעירים בין המנצחים והמנצחות הזוכים במדליות הזהב, הכסף, והארד, לפערי מרחקים. המקרה המדובר הנ"ל הקדימה סימון מנואל את שרה סיוסטרום ב- 2 מאיות השנייה ששוות באופן ממוצע למרחק של 4.14 סנטימטרים. (צילום / סריקה ב- iphone. באדיבות ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים).
30. האמריקני כיילב דרסל (Caeleb Dressel) קובע שיא עולם חדש ב- 100 מ' בסגנון פרפר ב-Gwangju 2019 בתוצאה 49.50 ש'. מהירותו הממוצעת 2.02 סנטימטרים בכל מאית שנייה ו/או 2.02 מטרים בכל שנייה אחת.
31. שידור ה- Off tube הישיר של משחה הגמר ל- 200 מ' בסגנון חופשי לגברים ב- Gwangju 2019 עושה שמות בשני האופטיובניקים משה גרטל וברוך צ'יש השרויים באולפן בהרצליה. הליטאי דאנאס ראפסיס השוחה בשביל מס' 3 מנצח וקובע תוצאה של 1:44.69 ד'. הפייבוריט הסיני יאנג סון מסיים שני בתוצאה 1:44.69 ד'. זה התרחש ב- 23 ביולי 2019 באליפות העולם בשחייה בבריכה ב- Gwangju בדרום קוריאה. שערוריית ה-Off tube ממשיכה לעשות הרס ולפגוע במוניטין של שני האופטיובניקים ההרצלייניים משה גרטל וברוך צ'יש בעת השידור הישיר של משחה הגמר ל-200 מ' בסגנון חופשי לגברים והמאבק על הבכורה בין הליטאי דאנאס ראפסיס (Danas Rapsys) והסיני יָאנְג סוּן (Yang sun). יאנג שֵם פרטי ו-סוּן שֵם משפחה.
הפתעה דרמטית. השחיין הליטאי דאנאס ראפסיס מנצח את הסיני יאנג סוּן ונוגע ראשון בדופן הבריכה בתום המשחה ל- 200 מ' בסגנון חופשי לגברים בתוצאה של 1:44.69 דקה לפני יאנג סון שקבע זמן 1:44.93 דקה. קודם לכן מציג משה גרטל בשפתו המסורבלת והבלתי מדויקת את Danas Rapsis השוחה בשביל מס' 3 ומצייר את קומתו בפני צופיו, כלהלן : "…הוא לא כל כך גבוה…", אולם מסרב למסור להם מידע רלוואנטי מהי בדיוק קומתו. מגוחך. בתום המשחה הדרמטי מתרכזות מצלמות הטלוויזיה של דרום קוריאה במנצח דאנאס ראפסיס אולם חיש מהר נוטשות אותו ונודדות לתצלומי Close ups של הסיני יאנג סון שמח ומאושר. קרה כאן לפתע משהו מפתיע ולא צפוי אולם האופטיובניק משה גרטל שיושב באולפן בהרצליה איננו יודע מה קורה בבריכה ב- Gwangju ומדוע מצלמות הטלוויזיה הדרום קוריאניות נטשו את דאנאס ראפסיס ועברו ליאנג סון כשהן חושפות אותו על כל המסך. האופטיובניק משה גרטל משתאה, מתפתל, ומתפלא בהרצליה ואיננו מסתיר מפני המיקרופון שלו את התלבטויותיו. הוא האופטיובניק משה גרטל איננו יודע באולפן בהרצליה כי דאנאס ראפסיס נפסל לפני זמן קצר מסיבה כלשהי שהוא משה גרטל השרוי באולפן בהרצליה לא מודע לה, לא יודע מה היא, וטרם מבין ש-דאנאס ראפסיס נפסל ותואר המנצח במשחה ל- 200 מ' בסגנון חופשי לגברים הוענק ליאנג סון. ה- Off tube עושה שמות בהרצלייני משה גרטל.
משה גרטל באולפן בהרצליה : "…אני לא יודע למה מראים אותו את יאנג סון כל הזמן…אבל הוא סיים שני…הוא לא האלוף…".
ברוך צ'יש באולפן בהרצליה : "…אולי הוא חשב אחרת…" (ניסוח מסורבל, לא תקין, ומשובש בו מנסה כנראה ברוך צ'יש לפרשן לציבור כי הוא יאנג סון חושב לעצמו בטעות שהוא המנצח…).
משה גרטל באולפן בהרצליה : "… אולי חושבים אחרת…אולי יש כאן ערעור על משהו…".
משה גרטל באולפן בהרצליה איננו יודע עדיין כי הליטאי דאנאס ראפסיס נפסל ב- Gwangju ומכריז בביטחון של עיתונאי אופטיובניק מנותק על רקע דמותו של אותו דאנאס ראפסיס שנראית ב- Close up על מסך הטלוויזיה : "…זהו המנצח הגדול…קוראים לו דאנאס ראפסיס…". האופטיובניק הישראלי משה גרטל שמאייש את עמדת השידור באולפן בהרצליה ומחזיק בידו מיקרופון Off tube בדמות צעצוע, לא יודע מהחיים שלו. לא רק שהוא איננו יודע עדיין כי דאנאס ראפסיס נפסל והודח מהמקום הראשון ומרשימת המנצחים וכי מדליית הזהב איננה שלו עוד, אלא עברה לידיו של הסיני יאנג סון, הוא כמובן איננו יודע את סיבת הפסילה. זה כמובן איננו מפריע לאופטיובניק הכרוני של ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים להחזיק במיקרופון באולפן בהרצליה ולשדר לצופיו בארץ בתום משחה הגמר לגברים ל-200 מ' בסגנון חופשי. מידע שגוי, מוטעה, ולא נכון. מדובר כמובן ב-עיתונאות Off tube כושלת רצופה שגיאות שמעמידה שוב את שדר השחייה הלאומי המוביל המגוחך של ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים באור נוּגֶה. נוצר כאן מצב עיתונאי מורכב, לא הגון, וגם עדין ורגיש. משה גרטל נחשף כשדר-עיתונאי שלא יודע מהחיים שלו. נוכחותו האופטיובניקית באולפן בהרצליה איננה מסוגל להדביק את קצב האירועים, לעיתים קרובות בלתי צפויים, המתחוללים ב-בריכת השחייה ב- Gwangju 2019 בדרום קוריאה. אבל רק רגע אחד : ומה עם הַאָשָם המונח על כתפי הנהלת ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים, זאת שכופה על משה גרטל וברוך צ'יש להישאר בארץ, והופכת אותם לשדרי Off tube לאומיים מחורבנים באולפן בהרצליה…??? אותם איש לא מכיר. הנהלת ה- Off tube הכושלת הזאת מסתתרת מאחורי גבם של משה גרטל וברוך צ'יש. הם כאילו יוצאים נקיים מעסק ה- Off tube המקומי המלוכלך הזה למרות שגם הם משתכשכים במדמנת האולפן בהרצליה.
ואז מופיע ברוך צ'יש באולפן בהרצליה ומנסה להציל את משה גרטל רווי ביטחון עצמי של שוטה מנוקד ב-רבבים : "…רגע, רגע…", והנה, מופיע ה- Super imposing על סיגנל הטלוויזיה הדרום קוריאנית מטעמה של הוועדה המארגנת, כשהוא נושא את דירוג שמונת השחיינים ו- שמות המנצחים במשחה הגמר הנדון 200 מ' בסגנון חופשי לגברים, ובאמת מתברר כי דאנאס ראמסיס נפסל והודח מהמקום הראשון ומהתחרות כולה במקצוע הזה (של גמר 200 מ' בסגנון חופשי לגברים). אשנה ואומר שוב : משה גרטל איננו האשם היחידי בעניין העיתונאות הדַלָה שהוא מנפק חדשים לפרקים לציבור הצופים של מדינת ישראל (בנוסף להיותו שַבְּשָן שֵמוֹת בלתי נלאה של מאות שחיינים ושחייניות). ההנהלה שלו בערוץ הספורט מס' 55 בכבלים אשמה כמותו. אשמה, מפני שהיא כופה עליו להיות שדר Off tube באולפן בהרצליה של אירוע בינלאומי ענק, ממושך, ומורכב, עתיר מידע, רב משתתפים ומשתתפות, ורב פרטים הקרוי אליפות העולם ה- 18 בשחייה המתקיימת בדרום קוריאה.
טקסט תמונה : 23 ביולי 2019. אליפות העולם בשחייה מתקיימת בעיר הדרום קוריאנית גואנז'ו. ה- Super imposing הזה מבשר כי המנצח הליטאי דאנאס ראפסיס במשחה הגמר ל- 200 מ' בסגנון חופשי לגברים, נפסל והודח. במדליית הזהב זכה הסיני יאנג סון. (צילום ב-iphone. באדיבות ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים).
משה גרטל באולפן בהרצליה נדהם : "…הוא נפסל…הוא נפסל…על מה…?".
ברוך צ'יש באולפן בהרצליה : "…מייד נבדוק…".
משה גרטל באולפן בהרצליה : "…תראו לנו את תמונת הזינוק…אני מבקש מהבימאי הקוריאני שנמצא שם בבריכת השחייה…".
ברוך צ'יש באולפן בהרצליה : "…זהו ממש אירוע יוצא דופן…אני מתבונן במחשב שמסרב לתת את תוצאות משחה הגמר הזה של 200 מ' בסגנון חופשי לגברים…".
32. 21 ב-יולי 2019. אליפות העולם בשחייה ב-Gwangju דרום קוריאה. משחה הגמר הדרמטי, המרתק, והמפתיע ל-400 מ' בסגנון חופשי לנשים בין האוסטרלית אריארנה טיטמוס לבין האמריקנית קטי לדקי. משה גרטל וברוך צ'יש עושים את העבודה העיתונאית עבור צופיהם מהאולפן בהרצליה הרחק ממוקד ההתרחשויות. ה-Off tube עושה בשניהם שוב ושוב שמות למרות קו שידור אוסטרלי Guide line שמוזרק למערכת אוזניות ה-Headset שלהם באולפן בהרצליה.
לאופטיובניקים שאינם נוכחים בשטח ולא מעודכנים בתחומם יש תכונה ו- נטייה טבעית לתמוך בפייבוריטים ו/או בפייבוריטיות. האופטיובניק ברוך צ'יש מוכיח זאת הלכה למעשה ו- בונה באולפן בהרצליה ומכין את דעת הקהל לקראת ניצחונה של קטי לדקי, וכמעט מתעלם מיכולותיה, כישרונה, ואיומיה של אריארנה טיטמוס בטרם יריית הזינוק, כשהוא שח לצופיו כלהלן : "…קטי לדקי שולטת במרחקים 400 מ', 800 מ', ו- 1500 מ' מאז 2013 והיא ניצחה ב-800 מ' במשחקים האולימפיים של לונדון 2012…ומאז היא לא הפסידה במרחקים האלה של 400, 800, ו-1500 עד שהגיעה טיטמוס…בוא נראה אם טיטמוס מסוגלת לעשות את מה שהיה נראה כבלתי אפשרי כדי לנצח…בוא נראה…". משה גרטל וברוך צ'יש יודעים מי היא אריארנה טיטמוס אולם שניהם אינם מכירים אותה באמת. הם מעולם לא נפגשו עמה ולא שוחחו עמה, גם לא עם מאמנה דין בוקסול. שניהם אינם יודעים עד כמה היא מוכשרת לאיים ועד כמה היא מאיימת ממש ברגע זה, וקוראת עכשיו תיגר על ההגמוניה של קטי לדקי, בטרם יריית הזינוק למשחה הגמר ל- 400 מ' חופשי לנשים ביום ראשון – 21 ביולי 2018 בבריכת השחייה ב- Gwangju. משה גרטל וברוך צ'יש הם אלופי עבר בשחייה אולם ידעני שחייה בע"מ. שדרנים דַלִים שנסגרים בדלת אמותיהם בארץ ואינם רואים עולם. הם ניזונים ממידע עקיף. לעולם לא פנים מול פנים. אין שום סיכוי שמשה גרטל וברוך צ'יש יישבו אי פעם מול שרה סיוסטרום, ו/או קטי לדקי, ו/או אדם פיטי (Adam Peaty) וכו', וייערכו עמם ראיונות ושיחות עבור צופיהם בישראל.
משה גרטל באולפן בהרצליה במהלך המשחה ל- 400 מ' בסגנון חופשי לנשים שהחל כבר ונמצא בעיצומו בבריכה ה- 2, מספר לנו כלהלן : "…טיטמוס פורצת מהר…האם קטי לדקי שומרת עליה או לא יכולה לה…? שאלה מאוד מעניינת…".
ברוך צ'יש באולפן בהרצליה בבריכה ה- 3 : "…האם טיטמוס לא פרצה מהר מידי…? גם זאת שאלה שאנחנו צריכים לדון בה…".
ברוך צ'יש באולפן בהרצליה בבריכה ה- 6 (בונה את קטי לדקי ומתעלם מאריארנה טיטמוס) : "…קטי לדקי פתחה פער של 32 מאיות…".
משה גרטל באולפן בהרצליה בבריכה ה- 6 (ממשיך אף הוא לבנות את קטי לדקי) : "…הו…עכשיו קטי לדקי ביתרון הרבה יותר גדול…".
ברוך צ'יש באולפן בהרצליה בבריכה ה- 6 (ממשיל לבנות את קטי לדקי וכמעט איננו מתייחס לאריארנה טיטמוס) : "…קטי לדקי הולכת ומגדילה את הפער…".
משה גרטל באולפן בהרצליה בבריכה ה- 6 (ממשיך לבנות את קטי לדקי וכמעט איננו מתייחס לאריארנה טיטמוס) : "…קטי לדקי שומרת על הקצב שלה…".
ברוך צ'יש באולפן בהרצליה בבריכה ה- 6 (ממשיך לבנות את קטי לדקי ואיננו סומך על יכולותיה וכישרונה של אריארנה טיטמוס) : "…לעומת טיטמוס שפתחה מאוד מאוד מהר…כנראה חזק מידי…".
משה גרטל באולפן בהרצליה בבריכה ה- 7 (ממשיך לבנות את קטי לדקי וממשיך להתעלם כמעט מאיומיה של אריארנה טיטמוס) : "…אם נדמה לכם שקטי לדקי נחלשת…אז בואו אני אספר לכם…אז ככה היא שוחה כל הזמן…כמו אמיל זטופק…קטי לדקי עכשיו מובילה…".
ברוך צ'יש באולפן בהרצליה בבריכה ה- 7 (ממשיך לבנות את קטי לדקי) : "…מה שטוב לקטי לדקי זה שבבריכה ה- 8 והאחרונה היא מסתכלת לצד ימין והיא תראה את אריאנה טיטמוס ותסגור עליה…".
משה גרטל באולפן בהרצליה : "…כן…".
ואז מתברר כי דווקא אריארנה טיטמוס מנצחת את הפייבוריטית קטי לדקי וקובעת תוצאה של 3:58.76 דקות לעומת 3:59.97 דקות של קטי לדקי. משה גרטל נזכר לפתע באריארנה טיטמוס וזועק מרה למיקרופון שלו, "…אי, אי, אי, אי, אי, אי, אי, אי, אי…איזה הפתעה אדירה…". ברוך צ'יש מחרה – מחזיק אחריו, "…WWWWWOOOOOOWWWWWWW…", ונוהג בטיפשות ומנסה להיות חכם לאחר מעשה, "…אמרתי שיכולה להיות פה…שתהיה פה הפתעה…זאת הפתעה מאוד מאוד גדולה ומרשימה…אריארנה טיטוס הביאה לנו פה משהו יוצא דופן…".
מלאכת ה- Off tube באולפן בהרצליה עושה שַמוֹת במשה גרטל וברוך צ'יש. הם אינם יכולים לראיין את הזוכה האוסטרלית אריארנה טיטמוס וגם לא את המפסידה האמריקנית קטי לדקי. שניהם לא יודעים מה קרה לקטי לדקי, מדוע הובסה, ולמה החליטה לפרוש האם בשל עייפות ו/או בגלל סיבה רפואית, מתחרויות האליפות בתום משחה הגמר ל- 400 מ' בסגנון חופשי לנשים.
33. טרגדיית ה-Off tube של Gwangju 2019 נמשכת. הדולפינית הקנדית מרגרט מקניל (Margaret Macneil) מנצחת את האלופה האולימפית ואלופת העולם השוודית שרה סיוסטרום (Sarah Sjostroem) במשחה הגמר ל-100 מ' פרפר לנשים. שני האופטיובניקים משה גרטל וברוך צ'יש מופתעים ו-ממשיכים לקרוס באולפן בהרצליה.
ואז מגיע משחה הגמר ל- 100 מ' בסגנון פרפר לנשים. שני האופטיובניקים משה גרטל וברוך צ'יש נוטים מטבע הדברים לתמוך באולפן בהרצליה בפייבוריטית השוודית Sarah Sjostroem האלופה האולימפית ואלופת העולם. משה גרטל וברוך צ'יש לא פגשו מעולם, לא שוחחו, ולא ריאיינו את השחיינית השוודית האלופה האולימפית ואלופת העולם, שרה סיוסטרום. שניהם גם לא פגשו אף פעם, לא שוחחו, ולא ריאיינו את השחיינית הקנדית מרגרט מקניל. את מה ששניהם יודעים אודות השתיים הללו מהעיתונים, מהטלוויזיה, ומה- Internet גם אני יודע, ולא פחות טוב מהם. פרשן השחייה הלאומי ברוך צ'יש מספר לי כקליינט שלו בטרם יריית הזינוק, "…המובילה שרה סיוסטרום צריכה גם לנצח…מי תהיה במקום השני ו/או השלישי…העסק פתוח, אי אפשר לדעת…". אפילו לא מילה אחת על השחיינית הדולפינית הקנדית המוכשרת ובעלת היכולות, מרגרט מקניל (Margaret Macneil). הוא כמובן טועה מָרוֹת. ובכן, הקנדית מרגרט מקניל מביסה את השוודית שרה סיוסטרום וקובעת תוצאה של 55.83 שניות לעומת 56.22 שניות. ה- Off tube עושה שמות במשה גרטל וברוך צ'יש. הם פה בהרצליה. הם לא שָם ב-עמדת השידור בבריכת גואנגז'ו בדרום קוריאה.
34. שני האופטיובניקים באולפן בהרצליה משה גרטל וברוך צ'יש לעולם אינם מתייחסים למזג האוויר מעלות החום ואחוזי הלחות השוררים בבריכה ב- Gwangju 2019 בדרום קוריאה.
35. שני האופטיובניקים באולפן בהרצליה משה גרטל וברוך צ'יש אינם מתייחסים ולו במילה למערכת הכיסוי והצילום הנפלאה של הטלוויזיה הדרום קוריאנית את תחרויות אליפות העולם ה- 18 בשחייה בבריכה ב- Gwangju 2019. לפחות מידע זעיר כמה מצלמות טלוויזיה משתתפות במערכת של מפעל הכיסוי הנפלא הזה וכמה מערכות של הילוכים חוזרים מפעילות ניידות השידור הדרום קוריאניות
36. כלכלה, פרסים כספיים למנצחים, ו-FINA באליפות העולם ה-18 בשחייה שנערכה בחודש יולי של שנת 2019 ב- Gwangju בדרום קוריאה.
שני האופטיובניקים באולפן בהרצליה משה גרטל וברוך צ'יש לעולם אינם מתייחסים לנתונים הכלכליים של אליפות העולם ה-18 בשחייה הנערכת בחודש יולי של שנת 2019 בדרום קוריאה. חולפת לה אליפות העולם ואין שום מילה וטקסט של שני האופטיובניקים אודות פועלה המרשים של הוועדה המארגנת הבינלאומית FINA. שום מילה וטקסט כלכלי אודות ההכנסות של הוועדה FINA ממכירת זכויות השידורים של האירוע המדובר אליפות העולם ה- 18 בשחייה המתקיימת בדרום קוריאה ? שום מילה וטקסט, מהו היקף הביזנס המסחרי המקיף את אזורי הבריכה השונים ב- Gwangju העטופים באין סוף שלטים מסחרים של חברות בינלאומיות עשירות ? לא רק אין שום מידע עיתונאי ושום מילה וטקסט כלכליים של שני האופטיובניקים שמאיישים את עמדת שידור ההעתקה שלהם באולפן בהרצליה, אלא שהעורכים והמפיקים בערוץ הספורט מס' 55 בכבלים אינם מאיצים ולא דורשים ממשה גרטל וברוך צ'יש לספק את המידע הכלכלי החיוני והמעניין הזה לציבור הצופים שלהם, כאילו הכל מתחיל ומסתיים ביריית אקדח ההזנקה. חברות מסחריות ענקיות כמו Yakult, Nikon, Omega, Samsung ורבות אחרות משלמות ל- FINA עשרות מיליוני דולרים כל אחת על מנת להציב את שלטי הפרסומות המסחריות שלהן סביב הבריכה ב- Gwangju 2019 כדי שמצלמות הטלוויזיה של דרום קוריאה יחשפו ו-יישאו את שמן לכל פינה ברחבי הגלובוס. היקף המסעות הכלכליים האלה של FINA בעיקר בסדרות אליפויות העולם בשחייה ובסדרות של במשחקים האולימפיים הוא עסק משגשג ומצטבר בהיקף של מיליארדי דולרים.
ובכן, FINA תקצבה את סכום הפרסים הכספיים שהיא העניקה למנצחים בכל ענפי ספורט המים (לא רק שחייה, אלא גם בשחייה אמנותית, קפיצות למים, כדור-מים, שחייה ל- 10 ק"מ בים פתוח) באליפות העולם ה- 18 שנערכה ב-Gwangju ע"ס של 5.847800 (חמישה מיליון ושמונה מאות ארבעים ושבע אלף ושמונה מאות) דולר. חלוקת הפרסים הכספיים למנצחים ולמנצחות בכל אחד מהמשחים בתחרויות אליפות העולם בשחייה ב-Gwangju 2019, הייתה על פי הסדר והגודל הזה :
א. מקום ראשון וזכייה במדליית זהב : 20000 (עשרים אלף) דולר (ולא 30000 דולר, כפי שדיווח לכם האופטיובניק ההרצלייני ברוך צ'יש).
ב. מקום שני וזכייה במדליית כסף : 15000 דולר.
ג. מקום שלישי וזכייה במדליית ארד : 10000 דולר.
ד. מקום רביעי : 6000 דולר.
ה. מקום חמישי : 5000 דולר.
ו. מקום שישי : 4000 דולר.
ז. מקום שביעי : 3000 דולר.
ח. מקום שמיני : 2000 דולר.
השחיין האמריקני כיילב דרסל (Caeleb Dressel) גרף לכיסו ב-תחרויות Gwangju 2019 סך של 110000 (מאה ועשרה אלף) דולר מצטברים בכל הניצחונות שלו כולל בתוכו בונוס של 30000 (שלושים אלף) דולר. השחיינית האמריקנית רייגן סמית' (Regan Smith) הרוויחה ב- Gwangju 2019 סכום של 80000 דולר. השחיינית השוודית שרה סיוסטרום (Sarah Sjostrom) הרוויחה 70000 דולר. גם השחיין הבריטי אדם פיטי (Adam peaty) צבר סכום של 70000 דולר.
טקסט תמונה (1) : יולי 2019. אליפות העולם ה- 18 בשחייה מתקיימת בבריכת השחייה בעיר Gwangju בדרום קוריאה. פרסומות מסחריות של החברות המובילות עוטפות את דמותה של שחיינית החזה האמריקנית לילי קינג עם היכנסה לבריכת התחרויות. ההכנסות הכספיות של FINA מאפשרות לה להעניק למנצחים ולמנצחות פרסים כספיים של 20000 (עשרים אלף) דולר לכל אחד ואחת בעבור כל זכייה במדליית זהב. 15000 דולר עבור זכייה במדליית כסף, ו- 10000 דולר בעבור זכייה במדליית ארד. (צילום / סריקה ב- iphone. באדיבות ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים).
טקסט תמונה (2) : יולי 2019. אליפות העולם ה- 18 בשחייה מתקיימת בבריכת השחייה בעיר Gwangju בדרום קוריאה. סדר מופתי וסימטרי שורר בדופן הארוך של בריכת השחייה ב- Gwangju 2019 בעת הצבת שלטי הפרסומות המסחריות של החברות המובילות. שלטי הפרסומות המסחריות אינם פוגעים באיכות התמונה העיתונאית התחרותית המשווקת לציבור הרחב בכל העולם. (צילום / סריקה ב- iphone. באדיבות ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים).
טקסט תמונה (3) : יולי 2019. אליפות העולם ה- 18 בשחייה מתקיימת בבריכת השחייה בעיר Gwangju בדרום קוריאה. שאלה לשני האופטיובניקים משה גרטל וברוך צ'יש היושבים באולפן בהרצליה : למה ומדוע מצאה הטלוויזיה הדרום קוריאנית צורך להראות במשך שניות ארוכות את האיש הזה ב- Close up על מסך הטלוויזיה מנפנף לשלום ולהדגיש ולשווק את דמותו לכל העולם…? במהלך השידור האופטיובניקי שלהם מהאולפן בהרצליה הם ניחשו שמדובר ב- או ראש ממשלת דרום קוריאה ו/או נשיא דרום קוריאה…וכמובן לא נקבו בשמו. (צילום / סריקה ב- iphone. באדיבות ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים).
טקסט תמונה (4) : יולי 2019. אליפות העולם ה- 18 בשחייה מתקיימת בבריכת השחייה בעיר Gwangju בדרום קוריאה. סדר מופתי וסימטרי שורר בדופן הארוך של בריכת השחייה ב- Gwangju 2019 בעת הצבת שלטי הפרסומות המסחריות של החברות המובילות. שלטי הפרסומות המסחריות אינם פוגעים באיכות התמונה העיתונאית התחרותית המשווקת לציבור הרחב בכל העולם. (צילום / סריקה ב- iphone. באדיבות ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים).
טקסט תמונה (5) : יולי 2019. אליפות העולם ה- 18 בשחייה מתקיימת בבריכת השחייה בעיר Gwangju בדרום קוריאה. סדר מופתי וסימטרי שורר בדופן הרוחבי של בריכת השחייה ב- Gwangju 2019 מתחת לאדני הזינוק בעת הצבת שלטי הפרסומות המסחריות של החברות המובילות. שלטי הפרסומות המסחריות אינם פוגעים באיכות התמונה העיתונאית התחרותית המשווקת לציבור הרחב בכל העולם. (צילום / סריקה ב- iphone. באדיבות ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים).
טקסט תמונה (6) : יולי 2019. אליפות העולם ה- 18 בשחייה מתקיימת בבריכת השחייה בעיר Gwangju בדרום קוריאה. פרסומות מסחריות של החברות המובילות עוטפות את דמותה של שחיינית החתירה השוודית המפורסמת ורבת המוניטין שרה סיוסטרום (אלופת עולם ואלופה אולימפית) עם היכנסה לבריכת התחרויות. ההכנסות הכספיות של FINA מאפשרות לה להעניק למנצחים ולמנצחות פרסים כספיים של 30000 (שלושים אלף) דולר לכל אחד ואחת בעבור כל זכייה במדליית זהב. (צילום / סריקה ב- iphone. באדיבות ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים).
טקסט תמונה (7) : יולי 2019. אליפות העולם ה- 18 בשחייה מתקיימת בבריכת השחייה בעיר Gwangju בדרום קוריאה. פרסומות מסחריות של החברות המובילות עוטפות את המנצחות במשחה הגמר ל- 50 מ' בסגנון חופשי בעת טקס הענקת המדליות. זיהוי הנוכחות בתמונה מימין לשמאל : האוסטרלית קיית' קמפבל (מדליית ארד), האמריקנית סימון מנואל (מדליית זהב), והשוודית שרה סיוסטרום (מדליית כסף). (צילום / סריקה ב- iphone. באדיבות ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים).
36. מדוע הנהלת ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים לא הכריחה את משה גרטל וברוך צ'יש לזמֵן לאולפן שלה בהרצליה את אנשי השגרירויות הזרות השונות במדינת ישראל שמדינותיהן נוטלות חלק באליפות העולם ה- 18 בשחייה לרבות סין, יפן, דרום קוריאה, שוודיה, וצרפת כדי ש-יילמדו את שני שדרני השחייה שלה כיצד יש לומר ולבטא במדויק את שמות השחיינים והשחייניות שלהן המשתתפים באליפות דרום קוריאה.
37. כיצד מבטאים את שמה של השחיינית השוודית רבת המוניטין אלופת עולם ואלופה אולימפית Sarah Sjostroem : שֶֹרָה ֹשוֹיְסְטְרוֹם, ו/או שָרָה סְיוֹסְטְרוֹם, ו/או שֶרָה סְיוֹסְטְרֵם…???
38. משה גרטל מתלונן באולפן בהרצליה בשעה שהטלוויזיה האמריקנית מראיינת בבריכת השחייה ב- Gwangju את השחיינית האמריקנית רייגן סמית' (Regan Smith) אלופת משחה הגמר ל- 200 מ' בסגנון גב (בתוצאה 2:03.69 ד'), ושח לצופיו כלהלן : "…חבל שאנחנו לא שומעים את הריאיון שהטלוויזיה האמריקנית מראיינת את רייגן סמית'…".
39. משה גרטל משדר ישיר באולפן בהרצליה את משחה 1/2 הגמר השני למרחק 50 מ' בסגנון גב, בהשתתפות שני השחיינים הישראליים יונתן קופילב ומיכאל לייטרובסקי, וזאת האינפורמציה שהוא מוסר לצופיו : "…יונתן קופילב מקדים את כולם…הוא נמצא בעמדה טובה…יונתן אתה יכול לעשות את זה…". איזה מקדים את כולם ואיזה נעליים. מדובר במשאלת לב של משה גרטל. הסוף ידוע. יונתן קופילב מסיים במקום ה- 7 (25.02 ש') ומיכאל לייטרובסקי במקום ה- 6 (25.01 ש'). שניהם אינם מעפילים לשלב הגמר ומודחים מהאליפות.
סיכום פיוטי מַר.
1. בעוד משה גרטל מבכה את השמש השוקעת וצל גדול כבר משתרע מעל אליפות העולם ה- 18 בשחייה שהסתיימה זה עתה בדרום קוריאה, "…רבותיי, לאט לאט שוקעת השמש גם שם בדרום קוריאה…", מתקן אותו ברוך צ'יש, ואומר, "…חשבתי שהשמש עולה…השמש העולה החל ממחר…". והנה החלה השמש לעלות ולזרוח מחדש לקראת אליפות העולם ה- 19 בשחייה שתיערך בעוד שנתיים בפוקואוקה ביפן (1.8.2021 – 16.7.2021). ברוך צ'יש מתנבא ומצטרף לחבורת הנביאים, "…מפה השמש תתחיל לעלות ותגיע לשיאה עוד שנה במשחקים האולימפיים של טוקיו 2020…". ברוך צ'יש מביע בפרהסיה את געגועיו ל-פוקואוקה 2021. משה גרטל מתערב בחלום הגעגועים של הפרשן שלו ושואל אותו, "…כיצד אפשר להתגעגע לעתיד…?".
2. השחייה הישראלית הלאומית רחוקה שנות אור מהפסגה העולמית.
3. הפרשן ברוך צ'יש טוב יותר ועולה על השדר המוביל שלו משה גרטל, אולם נכנע לחוק הפיזיקאלי "חוק הכלים השלובים" העוסק בהשוואת רמות וגבהים. ברוך צ'יש טוב ממשה גרטל אולם מפסיד לחוק המתמטי ולהיגיון המתמטי הקובע כי מכפלה של פלוס (+) במינוס (-) מניבה תמיד תוצאת מינוס (-).
4. מלאכת השידורים הישירים Off tube מהאולפן בהרצליה את ענפי הספורט השונים היא פְּסוֹלֶת עיתונאית טלוויזיונית. עבודה מאוד לא תקינה בלשון המעטה. גיבורי העלילה בבריכת השחייה ב- Gwangju 2019 בדרום קוריאה מנצחים את שני מספריה באולפן ערוץ הספורט מס' 55 בהרצליה, משה גרטל וברוך צ'יש. על עיתונאי שדרני, עורכי, ומפיקי ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים לעלות על הבריקדות נגד הנהלתם הכופה עליהם תְּדִירוֹת שידורי Off tube מהאולפן בהרצליה הנוגעים ל-מרבית האירועים הבינלאומיים שלחלק גדול בציבור הישראלי יש עניין בהם. אל לאנשי ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים ולציבור צופיהם לעבור ככה סתם לסדר היום כאילו לא קרה מאום, כאילו לא התרחש דבר, כאילו הכל כשורה.
5. מַר לראות, כי בעוד שני שדרני ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים ניב רסקין ורותם ישראל מחלטרים בערוץ 12 ומשדרים ישיר מעמדת שידור בנמל חיפה את תחרות הספורט הזניחה "נינג'ה ישראל", ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים כופה באותה העת על משה גרטל וברוך צ'יש לשדר ישיר את אליפות העולם ה- 18 בשחייה אירוע על בספורט הבינלאומי המתקיימת ביולי 2019 מעמדת שידור Off tube המותקנת עבורם באולפן בהרצליה. עוד יותר מַר לראות כי משה גרטל וברוך צ'יש שני אנשים מבוגרים בני 73 נכנעים ויורדים על ברכיהם בפני הנהלת ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים, ומוכרים את בכורתם תמורת מיקרופון Off tube הרצלייני דמוי נזיד עדשים.
6. שום ענף ספורט יהיה אשר יהיה איננו מתחרה עם יופיים הטלוויזיוני האולימפי של ענפי ה- א"ק, השחייה, וההתעמלות הספורטיבית והאמנותית.
7. מעניין אותי לדעת אלו לקחים ומסקנות הוליד התחקיר הטלוויזיוני העיתונאי (אם נעשה בכלל כזה) של הנהלת ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים אודות שידורי נֶפֶל ה- Off tube של משה גרטל וברוך צ'יש את אליפות העולם בשחייה של Gwangju 2019 מהאולפן בהרצליה בתאריכים שבין 21 ביולי 2019 ל- 28 ביולי 2019.
השאלה מדוע שני אנשים מבוגרים בני 73 מסכימים ביודעין ומרצון למכור את המוניטין שלהם, את כבודם האישי והמקצועי, ואת בכורתם תמורת נקודת אחיזה במיקרופון טלוויזיוני דמוי נזיד עדשים – נותרה פתוחה.
טקסט תמונה : יולי 2019. הצמד משה גרטל (מימין) וברוך צ'יש (משמאל) שני אנשים בני 73, מרכיבים באופן אקסקלוסיבי את צוות שידורי השחייה של ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים. שניהם עשו מלאכת נפל עיתונאית – טלוויזיונית משהסכימו לשדר ישיר Off tube במשך 8 ימים (28.7.2019 – 21.7.2019) מהאולפן בהרצליה את אליפות העולם ה- 18 בשחייה שנערכה 10000 (רבבה) ק"מ מהם, בעיר Gwangju בדרום קוריאה. (צילום / סריקה ב- iphone. באדיבות ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים).
משה גרטל וברוך צ'יש, שדרני מִבְצָע השִידוּר הישיר הטלוויזיוני Off tube הממושך הזה מהאולפן בהרצליה (מבלי ששניהם יהיו נוכחים אפילו לרגע אחד במוקד האירועים והתחרויות של מפעל שחייה כה רב ועצום ב- Gwangju) רווי מאות רבות של שחיינים ושחייניות מכל רחבי העולם, מכיל בתוכו מאות רבות של משחים לכל מיני מרחקים שונים בארבעה סגנונות שונים לגברים ונשים לרבות משחי שליחים, מורכב משלושה שלבים של תחרויות מוקדמות, חצאי גמר, ומשחי גמר, וגָדוּש עד קצהו במאות רבות של תוצאות – שימו בסופו של דבר מחיר יקר וציבור צופיהם יחדיו עמם. שידורי Off tube רשלניים כאלה מהאולפן בהרצליה חייבים לשאת עמם בסיכומם של שמונה ימים אין סוף טעויות, שגיאות, והערכות. וגם פיגור מתמיד בהשגת המידע העיתונאי, בלבול עיתונאי, מחלוקות, כישלון מתמשך בהגיית שמות השחיינים והשחייניות, אי התמצאות, סתירות, קשיים מתמשכים בזיהוי גיבורי העלילה וצֶפִי הערכת סיכויי הניצחון שלהם, ניסוחים מסורבלים ולא ממוקדים, אי הכרת חומר השידור על בּוּרְיוֹ, אי קיום ראיונות עיתונאיים הכרחיים עם גיבורי העלילה השחיינים והשחייניות ומאמניהם, וגם לא עם אנשי FINA הוועדה המארגנת ב- Gwangju 2019 (אפילו לא אחד מהם, גם אם צריך לעשות זאת טלפונית מהארץ במסגרת תנאי העבודה המצומצמים שהוענקו לשני האופטיובניקים המגוחכים האלה שנותרו בארץ). כבר בתחילת הדרך שניהם נכנעו ביודעין ומרצון וירדו על ברכיהם בפני מנהליהם. שני האופטיובניקים משה גרטל וברוך צ'יש ביצעו ביולי 2019 עבודת נֶפֶל מחורבנת באולפן בהרצליה ולא מילאו את משימתם שנחתה עליהם הרחק רבבת קילומטרים מכאן, מהעיר הדרום קוריאנית, Gwangju. הגדילו לעשות מהם רק מנהליהם שהחליטו להשאיר אותם בארץ ו-כָפוּ עליהם לשדר את מפעל השחייה הענק, המרהיב, והמרתק הזה שהתקיים כאמור בדרום קוריאה, Off tube בערוץ הספורט מס' 55 בכבלים מהאולפן בהרצליה. כל בר בי רב מבין שמדובר בעסק עיתונאי-טלוויזיוני מופרך. בושה וחרפה.
משה גרטל וברוך צ'יש הם צמד שדרני שחייה טלוויזיוני וותיק ו-מבוגר (שניהם בני 73), אולם ירוד שנע במים רדודים, הראשון בתחום הובלת שידורי השחייה הישירים של ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים והשני במסגרת פרשנותו וביאוריו. שידורי ה- Off tube הרצופים של שניהם רוויי הטעויות, השגיאות, וההערכות מהאולפן בהרצליה (ניאותו והסכימו לקבל ביודעין ומרצון את דין התנועה) את אירועי אליפות העולם בשחייה ה- 18 שנערכה לאחרונה בחודש יולי של שנת 2019 בעיר Gwangju בדרום קוריאה, מהווים כתב קטגוריה נגדם. אבל…וכאן מסתתרת תמיהה גדולה. למרות כתבי האישום נגד שני החבר'ה האלה, משה גרטל וברוך צ'יש יכולים לשקוט בשלווה על שמריהם מפני שאין בארץ כלל שדרני ופרשני טלוויזיה בתחום השחייה, ענף ספורט ספציפי וקונקרטי, ומרתק, וגם מורכב וסָבוּךְ. מורכב, סבוך, פרדוקסלי, וגם מעניין מפני שבני אנוש מוצאים צורך להשתכשך בסביבה לא טבעית להם, מחפש אתגרים חדשים, ומנסה להצטיין ב-סְפֵירָה שאיננו שלהם, אלא שייך לעולמם של הדגים, הכרישים, הדולפינים, והלווייתנים. פעם באליפות העולם בשחייה שנערכה בברצלונה בקיץ 2013 עשה ערוץ 1 ז"ל ניסוי כֵּלִים כושל, והציב במקומו של משה גרטל אז מישהו בשם ליאן ווילדאו (איש בּוֹסֶר ברמה של קוּרְיוֹז) כשַדָּר מוביל שלו לצדו של הפרשן בוקי צ'יש בבריכה הספרדית – ברצלונאית. משה גרטל המגוחך על כל חסרונותיו טוב יותר גם היום מאותו ליאן ווילדאו ההוא. המציאות הטלוויזיונית במדינת ישראל לא טיפחה בכורח הנסיבות שדרני שחייה מאז תקופתם בטלוויזיה הישראלית הציבורית ההיא של השדר המוביל נסים קיוויתי יבד"ל והפרשן יוסף "יוז'ו" טלקי ז"ל הבלתי נשכחים. משה גרטל וברוך צ'יש נהנים לפי שעה ארוכה וממושכת, מההפקר.
סוף הפוסט מס' 820. הועלה לאוויר ביום שני – 29 ביולי 2019. כל הזכויות שמורות.
תגובות
פוסט מס' 820. כותרת ראשית: אליפות העולם בשחייה Gwangju 2019 בדרום קוריאה. חטא הטלוויזיה הראשון הוא הסכמתם של השדרנים המובילים של ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים לוותר ביודעין ומרצון על נוכחותם בשטח ועל האותנטיות העיתונאית שלהם. במקום לטוס ל-גוואנז'ו למוקד האירועים, ה- התרחשויות, והתחרויות. הם מרימים ידיים, נכנעים, ויורדים על ברכיהם בפני הנהלתם ונכפים לשדר את תחרויות השחייה Off tube מהאולפן בהרצליה. יותר מ-100 רשתות טלוויזיה בעולם חושבות שוֹנֶה ואַחֶרֶת מהנהלת ערוץ הספורט מס' 55 בכבלים של ישראל ושולחות משלחות שידור ל-Gwangju 2019 בדרום קוריאה. כישלון מדיניות ה-Off tube לעולם לא תצלח ואף פעם איננה מסתיימת. סָגָה של החמצה ידועה מראש. משה גרטל וברוך צ'יש הם שני אופטיובניקים חובבנים תושבי האולפן בהרצליה. המיקרופון הטלוויזיוני הוא אביזר תקשורת נייטראלי. הוא יכול להיות ידיד ויודע גם להיות אויב של מי שלא מיומן להחזיק בו. שִגְשוּג המיקרופון ובאותה מידה פִסְפוּסוֹ מותנה ברמת ה-IQ והנבונות של המשתמשים בו. פוסט מס' 820. כל הזכויות שמורות. הועלה לאוויר ביום שני-29 ביולי 2019. — אין תגובות
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>